Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3688
De la 07 Ianuarie 2003
123154936

pnl

Când afară este ger, primii îngheaţă cei de la Apa Grup

  • o conductă s-a spart creând mari necazuri
  • 25 January 2010, 23:00

Ieri, locuitorii din zona Primăverii din municipiului Botoşani au fost la un pas să rămână fără căldură din cauza unei avarii survenite la o conductă de apă din zona Primăverii, la ieşirea spre Suceava.
Reprezentanţii operatorului de apă au fost nevoiţi să aleagă o soluţie alternativă pentru că dacă ar fi oprit apa, societatea de termoficare Termica SA nu ar mai fi putut furniza căldură. Temperaturile deosebit de scăzute au dus la producerea unei avarii pe conducta de 500 de milimetri care îmbunătăţeşte presiunea apei reci în întreg municipiul Botoşani. Localizată în apropierea intersecţiei Pacea – Sucevei, avaria a fost semnalată în cursul dimineţii şi a necesitat intervenţii de mai bine de 7 ore.
Principala preocupare a echipelor de specialişti ai S.C. Apa Grup Botoşani a fost asigurarea apei reci către consumatori pe toată durata intervenţiilor de remediere, astfel încât botoşănenii să nu rămână fără apă în robinete sau fără căldura asigurată de sistemul centralizat.
Pentru aceasta a fost nevoie de manevrarea a 20 de vane, într-un interval de 3 ore, perioadă în care nu s-a putut sista apa în zona avariei şi, ca atare, nici nu s-a intervenit pentru remediere. Singura deficienţă în alimentare a constat într-o sincopă de circa 30 de minute la etajele superioare ale blocurilor din zonele bulevardelor Mihai Eminescu şi Primăverii, însă apa pierdută la locul avariei a fost de circa 500 de metri cubi.
„Singurele neplăceri create au fost cele din trafic, din cauza restricţiilor şi a gheţii ce s-a format imediat din apa scursă pe carosabil. Am solicitat sprijinul Serviciului Poliţiei Rutiere şi al societăţii Urban Serv pentru ca pe strada Sucevei să se poată circula în siguranţă. Le mulţumesc pe această cale şi ne cerem scuze şoferilor din zonă pentru că s-a circulat ceva mai greu”, a declarat Maricel Georgescu, directorul general al SC Apa Grup Botoşani.
Avarierea conductei s-a produs din cauza temperaturii foarte mici a apei, mai precis de 1,2 grade Celsius, care a dus la un coeficient de contracţie foarte mare al conductei cu o vârstă de circa 40 de ani. 18 salariaţi ai SC Apa Grup, ajutaţi de trei utilaje, au lucrat la remediere, în condiţii deosebit de grele, date fiind temperaturile exterioare şi mediul umed de lucru.
Aceştia s-au încălzit intrând pe rând în utilaje, li s-a asigurat ceai fierbinte de către conducerea unităţii şi li s-a stabilit un grafic de activitate de maxim o oră de fiecare salariat, prin rotaţie. Cum în următoarele zile se anunţă temperaturi similare celor din noaptea de duminică spre luni, conducerea SC Apa Grup avertizează că evenimente similare mai pot avea loc şi transmite populaţiei că echipele de intervenţie sunt pregătite. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

IŞJ aruncă responsabilitatea disponibilizărilor pe umerii directorilor
Gerul motivează absenţele unor elevi
Constructorii de şcoli vor rămâne cu buza umflată
Devenite „taxiuri” pentru persoanele ce riscau să îngheţe pe câmp
Prezumtiv violator revenit în ţară, arestat şi depus la penitenciar
Vor să vă facă copiii fericiţi
“Febra aurului” ajunge şi la Bruxelles
Cu căciula în mănă, după gaz la ţarul Putin
Jos tancurile sovietice din Basarabia!
Roxana Ciuhulescu a avut parte de o vacanta alba in Alpi
Maşină incendiată de un cablu electric neizolat corespunzător
L-a salvat de la moarte
Preţul gazelor naturale ar putea creşte din aprilie
Boschetarii îngheaţă pe străzi, iar Centrul de Noapte stă gol
Centrală termică proprie sau sistem centralizat?
Nişte târfe politice
Doar doi botoşăneni au primit centrală de la Primărie
Românul şi viaţa (sa) de noapte
Tehnică de promovare... în PSD
Ministerul Economiei a declarat situatţe de urgenţă din cauza gerului
Timişoara ar putea fi capitala culturală europeană în 2021
Deocamdată urmăreşte felul în care cresc mlădiţele
care vor să ajungă până în vârful ierarhiei
Comentariul comentariilor (XIII)
Ioan Rotundu
Uguroaica de ocazie
Horoscop
Sever Voinescu vrea ca PDL să se numească Partidul Popular
şi să îşi schimbe sigla: Trandafirii sunt simbol socialist
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog