Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9424
De la 07 Ianuarie 2003
111048481

Botoşani: Ţurcanu vrea să-i ducă pe ţărani cu zăhărelul

  • el va trimite în judeţ echipe de activişti care să domolească revolta ţăranilor impozitaţi nemilos
  • 25 January 2013, 23:00

Echipe trimise în judeţ să stingă nemulţumirile de la impozitarea agriculturii. Echipe de la CJ vor merge în judeţ să le explice agricultorilor de ce trebuie să plătească impozit din acest an.
Pentru că semnalele privind nemulţumirea fermierilor care vor plăti impozit pe teren sau pentru animalele pe care le cresc au ajuns şi la CJ, Florin Ţurcanu spune şi-a trecut în agenda de lucru vizite în comune şi întâlniri cu fermierii pentru a le explica faptul c㠄dacă vor să primească, trebuie să ofere ceva”.
În explicaţiile lor, şefii CJ leagă intenţia de impozitare a terenurilor agricole şi a animalelor crescute în gospodării de subvenţia pe care fermierii o primesc. Florin Ţurcanu spune că nu are nicio problemă în a le explica oamenilor de ce acest nou impozit, pentru că nu este persoana care să bată în retragere la greu.
„Eu nu fug de responsabilitate. Mă duc în faţa lor să le spunem care sunt avantajele şi dezavantajele”, a declarat acesta. Coţuşca, Ungureni, Viişoara sunt primele comune trecute în agenda vizitelor pentru „lămurirea fermierilor”.
„În ceea ce priveşte subvenţia pe hectar, 35 de euro vin din bugetul de stat şi dacă nu aducem bani în bugetul statului nu avem de unde le da cei 35 de euro. Ei primesc 35 de euro şi dau înapoi 9 euro la buget. În ceea ce priveşte subvenţia pe cap de oaie, capră, primesc 480 de mii de lei vechi şi dau 30.000 de lei vechi. La ovină va fi undeva la 20 şi ceva de lei. Le explic că dacă vor să primească, trebuie să ofere ceva. Dacă nu oferă, nu primesc”, sunt, pe scurt, explicaţiile cu care Ţurcanu are de gând să vină în faţa agricultorilor din mai multe comune ale judeţului.
Acesta a explicat că guvernanţii au avut de ales între a diminua subvenţia, sau să o lase la nivelul actual , dar să vină cu un impozit pe zona respectivă. Este o minciună sfruntată afirmaţia lui Ţurcanu cu varianta diminuării subvenţiei. Aceasta nu putea fi diminuată întrucât este stabilită prin Comisia Europeană şi sunt bani europeni de care Guvernul Boc nu s-a putut atinge aşa cum nu se poate atinge nici Guvernul Ponta.
Nemulţumirtea ţăranilor este justificată, iar USL, după ce i-a minţit în campanie şi s-a folosit de voturile lor, acum i-a impozitat într-un mod extrem de brutal şi nemilos. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Lungu, capo di tuti capi al traficului cu ţigări ăn Penitenciarul Botoşani
Modernizarea drumului Botoşani – Suceava: parole PSD-iste
USL: Ţurcanu şi Dolineaschi pupat piaţa Independenţei
cu Mihaela Huncă cum rămâne?
ÎCCJ: 31 ianuarie, zi de judecată în dosarul lui Dan Voiculescu
achitare sau puşcărie?!
Dosar penal pentru pescuit cu plasă monofilament
Trafricul de ţigări este mai înfloritor ca oricând
Zăpada căzută a provocat mai multe accidente auto
Directorii subordonaţi CLM Botoşani vor fi evaluaţi
Botoşani: Deşi neastisfăcător, Ţurcanu laudă bugetul CJ pe anul 2013
Întâşnirea prefectului cu pensionarii, timp pierdut de ambele părţi
Britanicii ar alege să părăsească UE dacă ar fi organizat astăzi un referendum
Horoscop
Bancul zilei: Efectul Alzheimer
Gastronomie: Păstrăv aromat la cuptor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă