Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Administraţie
Horoscop
Umor
Decese
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26756
De la 07 Ianuarie 2003
118413299

Locatarii unui bloc de pe strada Sucevei sunt în rahat… la propriu

  • Ioan Rotundu
  • 25 January 2018, 23:00

Recent, am fost contactat de către Adela Vasilica (foto), preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 12 Botoşani pentru a-mi solicita sprijinul în rezolvarea unei avarii la canalizarea unui bloc, situaţie care persistă din anul 2013 şi faţă de care conducerea Societăţii Nova Apaserv Botoşani a manifestat doar lipsă de interes. Sub solul blocului nr.7 de pe strada Sucevei se află în evidenţa ISU Botoşani ca fiind adăpost ALA.
Numai că partea de subsol ce corespunde scării A este inundată de prin 2013. Cauza inundaţiei o constituie obturarea gurii principale de canalizare, ţevile sunt sparte iar dejecţiile de la celelalte două scări se adună în ceea ce ar trebui să fie adăpostul ALA de la subsolul scării A.
Conducerea Asociaţiei a sesizat în scris conducerea Societăţii Nova Apaserv în 8.05.2013, 3.09.2014 şi în mai multe rânduri în 2015. Sesizările au fost puse la dosar iar răspunsurile primite au fost invariabil aceleaşi „urmează ca echipa de intervenţii să refacă în totalitate canalizarea de la subsol până la canalul principal.”. Dacă se porneau din 2013, de la prima sesizare şi mergeau ca melcul, echipa tot ajungea la blocul cu pricina. Dar cei din conducerea Nova Apaserv au considerat că răspunsul birocratic trimis celor de la Asociaţia 12 este suficient.
În anul 2015, directorul executiv Vasile Hălăsanu a întocmit chiar şi un Plan de monitorizare a situaţiei, stabilind modul în care defecţiunea se va repara. Şi acest plan a ajuns la dosar fără a prinde viaţă.
Cu adresa nr. 33 din 22.01.2018 Asociaţia revine cu o nouă adresă la conducerea societăţii Nova Apaserv. De această dată sesizează şi pe vicepreşedintele de resort al Consiliului Judeţean Botoşani, ISU şi Primăria Botoşani.
Cum de este posibil ca de aproape 5 ani de zile situaţia să nu fie rezolvată, deşi ea prezintă în primul rând un real focar de infecţie publică? Cum de locatarii de pe scară nu s-au revoltat public, să ceară prezenţa presei pentru a mediatiza situaţia şi rabdă de atâţia ani să stea cu picioarele în rahat la propriu?
Nu m-am lăsat convins de explicaţiile preşedintelui Asociaţiei, Adela Vasilica şi am investigat printre membrii asociaţiei. Aşa am aflat că preşedintele Adela Vasilica este o susţinătoare fidelă a PSD-ului, le-a făcut campanie de fiecare dată iar şefii instituţiei care ar trebui să rezolve problema sunt de fapt puşi acolo de PSD.
Oamenii spun aceste lucruri cu fereală, că le este lehamite de scandal. Când am discutat cu Vasilica, am întrebat-o dacă a fost personal la conducerea societăţii Nova Apaserv. Mi-a spus că a fost la directorul actual Albert Tănase dar că acesta i-a replicat că abia a fost instalat în funcţie şi are alte priorităţi.
Am întrebat-o dacă s-a plâns la vreunul din cei doi viceprimari care sunt tot de la PSD. Răspunsul a fost că l-a sesizat pe primarul Cătălin Flutur dar că acesta i-ar fi spus că nu are competenţe asupra societăţii. Aşa este, societatea este subordonată Consiliului Judeţean Botoşani, preşedintele Costică Macaleţi este lider PSD iar cei doi vicepreşedinţi la fel. Nu mi-a confirmat Vasilica că ar fi discutat cu cineva din conducerea Consiliului judeţean.
Aşadar, problema nu s-a rezolvat din cârdăşie politică. Ca să nu-i deranjeze pe şefii PSD din afacerile lor prospere, preşedintele Vasilica a preferat să trimită adrese iar şefii PSD i-au răspuns la adrese cu promisiuni, că în acest domeniu nu-i poate întrece nimeni.
Firesc ar fi fost ca preşedintele Vasilica să-i fi anunţat pe cei din Inspecţia sanitară din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică să vină la faţa locului, să constate şi să aplice o amendă usturătoare celor de la Nova Apaserv. Numai că şi la DSP directorul este pus tot de PSD şi n-ar fi putut să-l amendeze pe colegul de partid de la Nova Apaserv. Acum cred că a-ţi înţeles mecanismul cârdăşiei.
De obicei, în astfel de situaţii nu se acţionează decât dacă se întâmplă ceva grav. Oare aşa ceva o fi aşteptând Albert Tănase, actual director la Nova Apaserv?
Sper ca măcar cei de la ISU, despre care înclin să cred că sunt mai puţin controlaţi politic, să intervină la conducerea societăţii Nova Apaserv pentru a aduce la condiţii civilizate adăpostul APA. Şi ei pot aplica amenzi usturătoare. S-o facă! Ori, poate aşteaptă vreun bombardament ca motiv de intervenţie?!
Preşedintele Adela Vasilica s-ar fi vrut erou de reportaj la Lumea lu’ Rotundu. I-am spus că un astfel de reportaj costă. Suntem la început de an şi emisiunea nu are asigurată finanţarea, motiv pentru care se dau reportaje în reluare până când se va rezolva problema.
Dar, aşa cum i-am spus şi în cadrul discuţiei noastre, problema se poate rezolva, şi încă urgent, la sediul PSD pentru că şefii implicaţi sunt puşi de acest partid. Iar Adela Vasilica are uşa deschisă la acest partid! Că doar le-a adus voturi!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 26.01.2018
Bancul zilei: Drăgălăşenii între soţi
Negocieri dure PSD- ALDE: Dragnea i-a cerut lui Tariceanu sa si-l asume pe Tudorel Toader
la ministerul justitiei/ Ce sanse sunt sa fie pastrat si ce vor pesedistii de la partenerii de Coalitie
Istoricul Neagu Djuvara a murit la varsta de 101 ani
Jjudecat pentru ca ar fi pretins favoruri sexuale unei soferite
Apar super-bugetarii. Guvernul vrea sa dea spor de 75% din salariu tuturor angajatilor de la Ministerul Agriculturii si Ministerul Dezvoltarii
Poliţistul Panţâru , protectorul hoţilor din comuna Truşeşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă