Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37553
De la 07 Ianuarie 2003
108678533

Editorial

S-a cam stricat jucăria politică majoritară

  • Ioan Rotundu
  • 25 July 2012, 23:00

În cursul zilei de ieri, în mod vizibil, liderii politici care au constituit în Parlament majoritatea politică pentru susţinerea ca premier a lui Johannes Kşaus, primarul neamţ de Sibiu, au dat semne de oboseală în unitatea de monolit constituită. Înainte de a pleca la Cluj, liderul liberal Crin Antonescu a declarat că, din 6 decembrie, va fi preşedintele României, iar în această calitate îl va numi pe Klaus premier de cursă lungă.
Deranjat de declaraţia concurentului la preşedinţie, poate înspăimântat de faptul că acesta se crede deja preşedinte, liderul social-democrat Mircea Geoană l-a şi taxat pe Antonescu, afirmând că declaraţia sa este cam băsăsciană, de vreme ce premierul nu-l alege preşedintele, ci o majoritate parlamentară politică constituită în acest scop prin negocieri între partide.
Aseară, coaliţia majoritară, „fantom㔠cum au numit-o cei din PDL, s-a întâlnit la vârf, la lucrări participând însuşi Johannes Kalus. Crin Antonescu, pe motiv că-i în deplasări prin ţară, l-a trimis pe antipaticul Radu Stroe, numai să nu mai dea ochii cu Geoană. UDMR-ul a lipsit, semn că premierul desemnat Lucian Croitoru lucrează la formarea unei coaliţii în favoarea sa şi a preşedintelui Băsescu.
Întâlnirea s-a terminat în coadă de peşte. Klaus a fost condus de Geoană în faţa camerelor de luat vederi, să-i vadă românii împreună, dar mai ales Crin Antonescu, căruia Geoană i-a furat jucăria electorală. După poza de imagine, Klaus a fost trimis acasă, la Sibiu, rolul său luând sfârşit. Geoană s-a întors pentru a continua întrunirea, probabil discutând adevăratele probleme ale PSD-ului legate de campania sa electorală. Nu fără a anunţa presa că azi se va întâlni şi cu premierul desemnat Lucian Croitoru. Avem dovada că Prostănacul nu s-a lecuit de a juca la două capete.
De vreme ce această coaliţie majoritară nu s-a format în interesul naţiunii române, ci pentru a opune preşedintelui Băsescu un premier care le convine, în scopul declarat de a controla alegerile prezidenţiale, era normal ca o astfel de făcătură politică să nu fie de durată. Haita de lupi atacă organizat animalul vânat, dar după ce l-au răpus, împărţirea halcilor de carne se face începând cu cel mai puternic către cel mai slab. PNL-ul şi PSD-ul au răpus guvernul Boc, dar neavând stabilită o ierarhie a celui mai puternic, se învârt în jurul cadavrului fără a se putea înfrupta.
Din toată această luptă de imagine politică de câştigat câştigă preşedintele Băsescu, care-i asmute să se încaiere, după care hăhăie satisfăcut. Cum să mai credem că Antonescu şi Geoană vor să ajungă preşedinte al României pentru a scoate ţara de sub efectele dezastruoase ale crizei economice, din izolarea politică internaţională în care se află, când una declară şi altele le sunt faptele.
Dealtfel, toată această luptă politică dintre Antonescu, Geoană şi Băsescu nu-i decât una a lui Dinu Patriciu şi Sorin Ovidiu Vântu împotriva puterii ce-o deţine preşedintele Băsescu şi care l-ea tăiat avântul prosperităţii prin a le bloca unele afaceri.
Abia acum aflăm că liderul PNL crin Antonescu l-a vizitat de mai multe ori, la Sibiu, pe Klaus. Se spune că Dinu Patriciu i-ar fi dat o importantă sumă de bani lui Klaus, numai să accepte a fi candidatul majorităţii parlamentare constituită ad-hoc. Este o afirmaţie nedovedită. Însă Antonescu n-a făcut niciodată un secret din prietenia sa cu Dinu Patriciu. Ori, Patriciu, a ajuns unul dintre bogaţii de frunte ai României pe seama averii trudite de muncitorii români în vremurile nefaste ale comunismului, avere pe care şi-a însuşit-o prin nişte tertipuri rămase nepedepsite.
Dan Voiculescu îl toată pe preşedintele Băsescu în toate cele trei Antene ale sale, doar-doar va putea şi el să-şi bage partiduleţul la guvernare, graţie social-democraţilor şi a lui Geoană. Cu modul său discret de a lucra, se spune că şi jefuitorul FNI, nimeni naltul decât Sorin Ovidiu Vântu, cel cu privirea de vasilisc, s-ar afla în spatele social-democraţilor, finanţând, alături de Voiculescu, campania liderului Mircea Geoană.
Dacă este aşa, se explică de unde au social-democraţii atâţia bani, din care plătesc milioane de dolari echipa americană ce-l prepară pe Geoană ca viitor preşedinte al României, dar şi susţinerea unor întruniri publice grandioase extrem de costisitoare.
Şi în spatele preşedintelui Băsescu astă un mogul, care poartă numele de George Păunescu, cel care a devalizat două bănci: Bancorex şi Bankcoop.
Aşadar, asistăm la o luptă pentru putere, o luptă ce nu este a noastră, ci a lor. Sunt tot mai multe voci care cred că avem de ales dintre trei rele pe răul cu care ne-am obişnuit, adică pe preşedintele Băsescu. Câte nu face omul la nevoie?!

19.10.2009


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Frizerul fraierit
Video: Boicot la primar (partea a I)
Modern Calor atrage clienți importanți
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă