Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Mondene
Comentarii
Religie
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6198
De la 07 Ianuarie 2003
93621118

Ţābuleac ţine morţiş să creeze, pe seama Apei Grup, o mega societate

  • 25 June 2009, 23:00

Īnfiinţarea unui nou operator de servicii de apă şi canalizare pe raza judeţului Botoşani este tot mai certă, autorităţile judeţului punānd cu minuţiozitate la punct toate detaliile īnfăptuirii acestui demers. Şeful Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţābuleac a pregătit pentru şedinţa de miercurea viitoare a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AQUA Botoşani, asociaţie alcătuită din CJ şi cele 48 de Consilii Locale, toate etapele ce ar trebui parcurse pentru īnfiinţarea unei societăţi comerciale SC Nova AQUA Serv SA Botoşani, prin aport numerar al celor 49 entităţi administrative, cu sediul pe Bulevardul Mihai Eminescu nr. 34, īn fosta Baie orăşenească.
Societatea va avea un capital social de 2.000.000 lei, urmānd ca 59 % din acesta să fie deţinut de CJ, 20% de Primăria municipiului Botoşani, 3,5% de municipiul Dorohoi, cāte 1% de celelalte oraşe şi 0,5 % de către primăriile comunale. „Īnfiinţarea acestui nou operator este necesară pentru rezolvarea mai multor probleme. Una prioritară este īncheierea unui contract de delegare a gestiunii īntre ADI şi un operator capabil să īndeplinească toate condiţiile de eligibilitate impuse prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Operatorul trebuie să fie viabil, altminteri riscăm ori să ni se respingă finanţarea, ori să fie aprobată cu condiţionalităţi de majorare a preţului la apă”, a precizat Mihai Ţābuleac, specificānd că cei doi operatori pot lucra īn paralel cu contract de delegare şi subdelegare, īn cazul īn care nu este nevoie de o īnlocuire.
Anume, SC Apa Grup şi-ar putea desfăşura īn continuare activitatea pe baza unui contract de subdelegare a gestiunii şi să se ocupe īn primul rānd de finalizarea lucrărilor de investiţii pe programul ISPA ce sunt īn curs de derulare. „Rămāne de văzut, dacă Apa Grup se poate menţine ca operator cu un contract de subdelegare, atunci pot fi delimitate operaţiunile īntre cei doi operatori. Pe noi ne interesează īn primul rānd ca serviciile prestate cetăţenilor să fie de bună calitate şi să fie prestate şi de operatori de bună calitate. O societate nouă, fără datorii cu bani īn cont poate oricānd să găsească soluţii pentru executarea de lucrări”, a mai adăugat şeful CJ Botoşani.
Propunerea cu care va veni īn faţa reprezentanţilor ADI AQUA Serv Botoşani are drept scop obţinerea avizului necesar demarării paşilor necesari pentru adoptarea unor hotărāri de asociere cu Consiliile Locale, īnregistrarea societăţii la Oficiul Registrului Comerţului, virarea contribuţiilor, iar īn final să se tranşeze īn plenul CJ şi ADI contractul referitor la delegarea de gestiune.
„Nu avem deocamdată suma necesară, dar ştiu că īn conformitate cu legea atunci cānd trebuie să subscriem e nevoie de 30% din contribuţie, restul trebuind depus īn termen de un an. Pentru comune am calculat noi, 0,5% reprezintă 10.000 lei, iar necesarul pentru īnceput ar fi de 3.000 lei, care nu ar fi o problemă. Īn cazul īn care o unitate administrativă nu doreşte sau nu poate să achieseze la această construcţie, fie i se poate diminua cota de participare, fie poate să nu participe. Legea ne obligă să includem īn sistem doar membri ADI, dar nu este musai. Pot intra şi Consiliile locale care vor realiza ulterior sisteme de apă şi canalizare, există o portiţă īn acest sens”, a concluzionat Mihai Ţābuleac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Grindina a făcut prăpăd la Botoşani
Asta-i pofta ce-o pofteşte!
Ioan Rotundu
Medicii tineri nu sunt interesaţi de Botoşani
Guvernul Boc le-a retras elevilor banii pentru calculatoare
Directorul Muntianu a īncurcat căile rufelor murdare cu cele ale hranei
Punguţa cu doi bani
Pentru a-şi hrăni invidia, reclamagii inventează acuzaţii
Ziua Naţională a Americii marcată la Botoşani
Īncă o probă de „foc” pentru servanţii pompieri botoşăneni
2 tone de zahăr de Ucraina confiscat de poliţiştii voroneni
Ţigări de contrabandă dosite īn congelator
Evadare eşuată
16 edili au cerut finanţare pentru a aduce lumină īn casele locuitorilor
Şeful CJ dă raportul
Cu ipocrizie, Egner vrea să īi pună la plată pe cei cu afişaj electoral
Consilierii municipali au īnvins īn lupta cu animalele de companie
Program TELE'M Botoşani, vineri, 26 iunie
A blocat initiativa de majorare a alocatiilor pentru copii de la 42 la 200 ron/lunar
Promisiunea lui Basescu
Doinita Oancea a fost recunoscuta de turci
Scădere semnificativă a numărului de căsătorii
Mii de adrese īnregistrate anual de Serviciul Registratură
Comentariul comentariilor CIV
(Ioan Rotundu)
Romānul şi vipera
Voronin bun de legat!
Tārnosirea bisericii ortodoxe romāne din Pavia
Precizări MAE referitoare la Acordul privind micul trafic la frontieră cu Ucraina
S-au plāns la Băsescu de "politica de deznaţionalizare" la care sunt supuşi
Bani pentru copiii romāni plecaţi cu părinţii peste hotare
E.ON Gaz Distribuţie acţionează īn justiţie ANRE
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă