Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Aniversări
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7090
De la 07 Ianuarie 2003
123770306

Ministrul Dobre calmează spiritele la Botoşani

  • 25 May 2007, 23:00

Venirea ministrului secretar de stat însărcinat în relaţia cu prefecturile Victor Paul Dobre a fost menită să liniştească apele agitate de unii lideri de pe scena politică botoşăneană. Botoşani este ultimul judeţ vizitat de Victor Paul Dobre, din poziţia de ministru secretar de stat. După zece ani de la ultima vizită la Botoşani secretarul de stat a identificat progrese şi o evoluţie în bine a judeţului şi mai ales a municipiului. Ministrul a vizitat barajul de la Stânca – Costeşti. A avut întâlniri cu prefectul Cristian Roman şi cei doi subprefecţi, dar şi cu primarul municipiului Botoşani precum şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Conţac. Programul a fost încheiat cu o întâlnire la sediul PNL Botoşani, cu liderii locali ai partidului al cărui vicepreşedinte este la nivel Central. Profitând de ocazie, Victor Paul Dobre a vizitat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, precum şi cele două servicii din subordinea Instituţiei Prefectului, respectiv Paşapoarte şi Permise. Ministrul a încercat să liniştească apele în privinţa demiterii prefectului Cristian Roman, susţinând că în momentul de faţă nu se pune problema demiterii sale.
Prefectul nu poate fi acuzat de politizarea actului administrativ
În ceea ce priveşte controlul de la Botoşani şi Ialomiţa raportul final nu este încă gata. Controlul a fost realizat în urma unor sesizări cu privire la o posibilă implicare a prefectului Cristian Roman, precum şi a celui din Ialomiţa în campania electorală pentru referendum. „Implicarea în campanie excede funcţiei prefectului. Ceea ce au de făcut prefecţii este să se limiteze strict la organizarea referendumului. S-a făcut o verificare, dar rezultatele preliminare nu confirmă sesizările”, a declarat Victor Paul Dobre. Acesta cunoaşte simpatia pe care preşedintele liberalilor botoşăneni o nutreşte pentru primul reprezentant al Guvernului în teritoriu şi susţine că a discutat cu deputatul Liviu Câmpanu, explicându-i faptul că astăzi prefectul este un înalt funcţionar public. În consecinţă, deciziile în privinţa înalţilor funcţionari publici sunt luate doar de Guvern şi premierul Călin Popescu Tăriceanu. „În momentul de faţă nu cred că se impune o schimbare a prefectului de Botoşani. Decizia este însă a Guvernului şi este o decizie administrativă, pentru că prefectul nu mai este politic”, declară Victor Paul Dobre. Acesta a asigurat că premierul şi Guvernul iau decizii în urma evaluărilor, şi mai ales în afara presiunilor politice venite din teritoriu. Măsurile de ordin administrativ legate de înalţii funcţionari publici nu fac obiectul unor decizii de partid.
Câmpanu nu vrea să pozeze în papagal
Liberalii nu vor să ajungă pe post de papagali. De aceea preşedintele PNL Botoşani a precizat ieri, înainte de întâlnirea cu Victor Paul Dobre, că nu-i va cere demiterea prefectului Cristian Roman. Câmpanu crede însă ca dacă ar exista voinţă politică şi respect faţă de lege, Victor Paul Dobre l-ar demite pe prefectul de Botoşani. „Nu vrem să fim pe post de papagali şi să facem un mod de existenţă din solicitarea demiterii prefectului Cristian Roman. Victor Paul Dobre poate lua o decizie. Dacă ar exista voinţă politică şi respect pentru lege s-ar lua decizia potrivită”, a declarat Liviu Câmpanu. Speranţele preşedintelui liberalilor botoşăneni au cam fost însă spulberate de secretarul de stat, care nu doar că a exclus demiterea prefectului de Botoşani, dar l-a şi apreciat pe acesta pentru vigilenţă.
Văzut cu ochi buni de Secretarul de stat
Secretarul de stat Victor Paul Dobre se va întoarce cu aprecierile sale din Botoşani cu privire la activitatea prefectului. Acesta susţine că nu s-a discutat la sediul PNL nimic care să îl incrimineze pe prefect. „Este destul de greu să faci o ierarhie a prefecţilor de la 1 la 42, pentru că funcţia aceasta are complexitatea sa, dar eu cred că Cristian Roman îşi îndeplineşte atribuţiile care îi revin funcţiei şi are o mare deschidere pentru rezolvarea problemelor judeţului”, a declarat Victor Paul Dobre. Acesta a încercat să liniştească spiritele la Botoşani îndemnând spre colaborare în sensul dezvoltării, cu atât mai mult cu cât este deranjat de tot dinamismul vieţii politice, pe care îl consideră inutil şi ineficient pentru cetăţeni. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Un guvern pentru interesul lor, nu al nostru
Ioan Rotundu
Horoscop
Supă rece de castraveţi
Comentariu la comentarii (CV)
(Ioan Rotundu)
Reacţia deşteaptă a prostului
Citate şi cugetări din Gorki
Facilităţi pentru week-end, profitaţi!
Reforma în învăţământ trebuie să înceapă de la manualele şcolare
Constructorii luaţi din nou la control de ITM
Poliţist de frontieră împlicat în accident rutier
Elev agresat în şcoală de tatăl unui coleg
Informarea consumatorilor rămâne o problemă
Casă în flăcări de la un trăsnet
Bătută crunt de tată, pentru că a întârziat acasă
AJOFM intenţionează să înfiinţeze Clubul Şomerilor
Aniversare preoţească
Drepturile copilului - îndatoririle noastre
Piese de colecţie – medalii şi plachete masonice româneşti
Românul şi fierbinţeala
Democraţii iau măsuri în teritoriu
Ministrul Orban are memorie scurtă
Ministrul Dobre îl susţine pe prefect
Prea săraci pentru a fi civilizaţi
Municipalitatea turează motoarele în reabilitarea municipiului
Festivalul Heart Rock a fost mutat în zona Cornişa
Anunţ important
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog