Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Administraţie
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11110
De la 07 Ianuarie 2003
112956364

Ieri, la Vlăsâneşti, de Ziua Eroilor

TPrefectul Şlincu părtaş la un şir lung de ilegalităţi

  • Ioan Rotundu
  • 25 May 2017, 23:00

Prefectul Dan Şlincu, deşi cu interdicţia de a face de la nivelul acestei funcţii politica unui anumit partid, ieri s-a deplasat la Vlăsâneşti, chipurile pentru a onora ceremonia de comemorare a Eroilor, în realitate pentru a susţine candidatul PSD la funcţia de primar.
Deşi ştia că în comuna Vlăsâneşti urmează a se desfăşura alegeri pentru funcţia de primar, deşi ştia că alegerile sunt în faza de depunere şi contestare a candidaturilor, prefectul a dat curs invitaţiei, ca să nu spun somaţiei, senatorului PSD Lucian Trufin, fost primar, să participe la ceremonia ce a fost stabilită a se desfăşura la monumentul Eroilor din centrul localităţii Vlăsâneşti.
Comuna, pin alegerea lui Lucian Trufin ca senator, are în funcţie un primar interimar prin numirea viceprimarului Romică Trufin (coincidenţă de hume cu senatorul, nu sunt rude) dar ceremonia a fost condusă de candidatul PSD la funcţia de primar, un anume Andrei Boariu.
Despre Andrei Boariu în comună se ştie că este consilier juridic la Primărie dar în realitate el a fost angajat de fostul primar Trufin consilierul său personal. Acum nimeni nu ştie a cui consilier este Boariu dar cert este că el nu reprezintă instituţia Primăriei în calitatea sa oficială. Cu toate acestea, el a condus ceremonia iar primarul interimar, cu eşarfa oficială care-i conferă dreptul de a fi reprezentantul puterii statului la nivel de comună pe după gât, a stat la dispoziţia candidatului PSD .Prefectul Dan Şlincu a acceptat ca în prezenţa sa purtătorul însemnelor puterii în stat să fie umilit de un candidat al unui partid politic, acceptând să participe la acest joc politic ilegal
Mai mult, primarul interimar avea eşarfa pusă greşit. În loc ca eşarfa să fie petrecută pe umărul stâng şi încheiată cu ciucurul pe şoldul drept, era pusă exact invers.
Conform Hotărârii nr. 62 din 10 februarie 1992 privind stabilirea modelului eşarfei pentru primar, la art. 1 se prevede c㠄Modelul eşarfei având culorile drapelului naţional, pe care o vor pozavor purta primarii, ca semn distinctiv, in timpul solemnităţilor, recepţiilor, ceremoniilor publice şi la celebrarea căsătoriilor este prevăzut în anexa la prezenta hotărâre.”
În anexă este prevăzut că eşarfa „Se poartă peste costum ( nu cămaşă, pulover etc. ! : ) şi va fi aşezată obligatoriu pe umărul stâng.”
P5rtefectul Şlincu, care are obligaţia de a asigur respectarea cu stricteţe a legilor ţării, a stat alături de primarul cu eşarfa pusă aiurea, umilind însemnele puterii în stat, şi nu i-a atras atenţia. Probabil că nici el nu cunoaşte regulile acestei ceremonii impusă la purtarea eşarfei.
Dar alături de prefectul Şlincu s-a aflat fostul primar, acum senator, Lucian Trufin. Nici el n-a considerat să-i ceară primarului să intre în legalitate cu purtatul eşarfei.
Cum spuneam, total contrat oricăror reguli de protocol la astfel de evenimente, deschiderea ceremoniei a fost încredinţară candidatului PSD Adrian Boariu. Dacă acesta este consilierul juridic al primarului, era în obligaţia sa să verifice cum şi-a pus primarul eşarfa. Vai de capul lui consilier juridic iar de va ajunge primar, vai de capul vlăsâniştenilor.
Recapitulez deci: prefectul, încălcând legea, s-a afişat ieri la o ceremonie într-o localitate unde va avea lor alegerea primarului, susţinând pe faţă candidatul PSD, transformând ceremonia într-un eveniment mascat de campanie electorală; a acceptat ca ceremonia să fie condusă de un candidat la funcţia de primar, în detrimentul celorlalţi candidaţi, a acceptat să stea alături de un primar care purta însemnele puterii în stat încălcând grav legea.
Să mai adaug că după încheierea ceremoniei, cei din PSD au emis un comunicat de presă prin care s-au lăudat cu participarea prefectului la ceremonia de la Vlăsâneşti, anexând fotografii ca dovadă, fotografii din care se poate vedea cum primarul interimar Romică Trufin poartă eşarfa pe umărul drept. Altă dovadă nici că ne mai trebuia ca să înţelegem că prin PSD legile care nu aduc profit electoral şi oportunităţi de furat din banii publici, nu prezintă vreo importanţă

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

FMI: "Incurajam" Romania sa mentina ritmul luptei anti-coruptie
Crestere prognozata la 4,2% din PIB / Care sunt principalele riscuri pentru economie
Tavanul scolii 141 s-a prabusit. Inspectoratul Scolar Bucuresti:
Nimeni nu era in scoala. Faptul ca ar fi fost patru fete prinse in clasa a fost o speculatie
Romania Libera: Primaria Capitalei, acuzata de mai multe licee ca ar fi interzis Parada Absolventilor
Primaria Capitalei nu a autorizat in acest an traditionala an Parada
Prima racheta facuta la imprimanta 3D, lansata in spatiu
Ministrul de Interne cere demisia sefului Serviciului Control din Politia de Frontiera,
dupa aparitia unei fotografii in care apare ingenunchiat in fata mai multor chestori
BNR atrage atentia asupra aparitiei unui risc nou,
deocamdata redus ca intensitate: cel al vitezei de crestere a preturilor imobiliare
De ce Melania Trump si-a acoperit capul la Vatican,
dar nu si in Arabia Saudita?
Horoscopul zilei de 26.05.2017
Banul zilei: Interpretare tendenţioasă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă