Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sport
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
43814
De la 07 Ianuarie 2003
111219142

Slugarnic, ex-generalul Rusu a jurat credinţă Adei Macovei

  • 25 March 2009, 23:00

Ieri, Ada Macovei a fost investită oficial în fotoliul de inspector şef la Inspectoratul Şcolar Judeţean, în prezenţa prefectului Cristian Roman, deputatului Cătălin Buhăianu, vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Cristian Achiţei, fostului inspector, Pavel Rusu şi angajaţi ai instituţiei. Primul reprezentant al Guvernului în teritoriu a subliniat că momentul este unul de predare de ştafetă, un motiv de bucurie fiindcă se face cu o schimbare a generaţiei. „În ultimii 4 ani s-au făcut lucruri bune şi mai puţin bune. La cele bune trebuie evidenţiate investiţiile masive în învăţământ. S-au dat lupte grele, au căzut miniştri pentru ca învăţământului să îi fie alocaţi cei 6% din PIB. Şi judeţul nostru a beneficiat de investiţii masive. Am un program de vizite în judeţ în care discut cu primarii şi viceprimarii şi una din cele mai importante probleme ce intră în atenţie este învăţământul. În primul rând mă interesează starea şcolilor şi relaţia pe care autorităţile locale o au cu directorii acestora”, a precizat prefectul Roman, specificând că a întâlnit cazuri în care e iscă neînţelegeri fie din cauză că directorii nu sunt gospodari, fie din perspectiva procesului didactic.
Prefectul a ţinut totodată să îi mulţumească fostului şef, Pavel Rusu, dar şi lui Horia Negrescu, ce a condus instituţia timp de 2,5 ani, chiar dacă cel din urmă nu a fost prezent la investire. „Îi recomand doamnei Ada Macovei să fie un inspector şcolar general al tuturor cadrelor didactice şi copiilor acestei comunităţi. Să îşi construiască o echipă bună fiindcă ne aşteaptă zile grele în acest proces de descentralizare”, a mai adăugat prefectul Cristian Roman.
Deputatul Cătălin Buhăianu a precizat că are convingerea că Ada Macovei va reuşi să promoveze eficienţa şi calitatea în instituţie. „Sunt convins că va reuşi să ducă la bun sfârşit proiectele începute de vechea conducere. I-aş da ca sfat să nu pice în păcatul celor care au văzut în bugetul IŞJ şi al educaţiei o sursă de venit propriu. Îi recomand să fie consecventă principiilor sale”, a spus Buhăianu. Fostul inspector şef, Pavel Rusu a subliniat că, cu aceeaşi eleganţă cu care şi-a dat demisia din funcţie acum două luni, va colabora cu noua conducere şi nu va pune beţe în roate. Cum se întâmplă în alte judeţe, unde foştii şefi s-au judecat 2-3 ani prin Instanţă fiindcă şi-au pierdut funcţia.
„Sunt aproape 7.000 de cadre didactice, 80.000 elevi şi 160.000 de părinţi. Este de gestionat o lume uriaşă în care zilnic apar probleme de rezolvat. Am simţit în acest an cât am fost la conducere implicarea totală a colegilor mei. O asigur pe doamna Macovei de tot sprijinul meu”, a menţionat Pavel Rusu.
La rândul său, noua şefă Ada Macovei a mulţumit pentru încredere, prezentând totodată cele trei obiective majore pe care le are în vedere să le abordeze. „Am în vedere trei obiective majore. O nouă echipă, o nouă viziune, ieşirea din standardele funcţionăreşti, deschiderea către comunitate, focalizarea atenţiei pe client. Beneficiarii direcţi sunt copiii, indirect părinţii şi autorităţile locale. Una dintre priorităţile mele este reconstruirea raportului dintre şcoală şi comunitate, crearea unei culturi instituţionale a calităţii care să transforme cadrele didactice, inspectorii şcolari din funcţionari în adevăraţi practicieni autoreflexivi. Consider elevul şi interesele sale prioritate zero a educaţiei. Voi conduce sistemul din interior, voi fi prezentă ca şi până acum în şcoli pentru identificarea problemelor reale. Voi face o politică de atragere de surse de finanţare din fonduri interne şi externe pentru proiecte judeţene care să contribuie la formarea cadrelor didactice pe tot parcursul vieţii. Al treilea principiu este notorietate prin demnitate sau crearea brandului de cadru didactic, printr-o pregătire continuă, nu doar la modul formal”, a declarat Ada Macovei. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Biblioteca Flămânzi a devenit, în sfârşit, activă
„Săptămâna francofoniei” marcată la Copălău şi Curteşti
cu serbări şcolare bilingve şi produse culinare franţuzeşti
Fotbaliştii Şcolii Frumuşica, clasaţi pe locul 4 la Olimpiada Sportului Şcolar
Presa românească împlineşte 180 de ani!
Monica Columbeanu va dansa salsa
Comunicat de presă
Comentariul comentariilor XLVI
(Ioan Rotundu)
Noaptea în parc
Horoscop
Ascunsă de FMI
Vinde un laptop bengos
Prefectul nu vrea ca poliţistul să fie bătaia de joc a nelegiuiţilor
Senatorul Humelnicu s-a angajat într-o acţiune cu slabe şanse de reuşită
Un nou consilier judeţean
Circulaţia maşinilor restricţionată pe timpul nopţii pe drumul de la Vorona
Nou şef la Protecţia Copilului
Românul şi decenţa limbajului
Chiftele şi ghiveci de legume
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 26 martie
O nouă bătaie sângeroasă între elevi
Ţăranii mai au de aşteptat până ce vor avea motorină
Afiş lansare volum "Masoneria botoşăneană"
Reprogramarea lansării volumului „Masoneria botoşăneană”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă