Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8937
De la 07 Ianuarie 2003
112954191

Abuzurile şi şmecheriile celor de la Urban Serv i-au scos pe pieţari în stradă

  • 25 March 2010, 23:00

Ieri, nici bine nu s-a încheiat protestul angajaţilor DGASPC că a venit rândul pieţarilor să picheteze Palatul Administrativ. Manifestarea cu caracter spontan a atras mulţimea de curioşi care s-au strâns ca la circ pe margine. S-au adunat în faţa Prefecturii peste o sută de oameni, nemulţumiţi vizavi de decizia municipalităţii de a organiza o nouă licitaţie pentru tarabele din Piaţa Centrală.
Decizia organizării unei noi licitaţii pentru tarabele din Piaţa Centrală care a fost luată de curând în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor al SC Urban Serv Botoşani, ce administrează acest serviciu, i-a scos pe pieţari în stradă. Hotărârea autorităţilor a fost motivată de suspiciunea că unii dintre chiriaşi plătesc sume modice pentru tarabele pe care le folosesc, înţelegându-se între ei la preţurile de licitaţie.
Cei prezenţi au declarat că sunt discriminaţi la preţuri în comparaţie cu persoanele juridice care comercializează produse de import şi care au închiriate câte trei, patru tarabe, dar şi chioşcuri din termopan. Producătorii locali susţin că preţurile de licitaţie sunt mult prea ridicate decât îşi pot permite şi vor ajunge în situaţia în care nu îşi vor mai putea valorifica produsele.
Organizatorii protestului spontan au scăpat la limită de o amendă usturătoare pentru că nu au respectat condiţiile legale în ce priveşte organizarea unei astfel de manifestări. „S-au pus 150 de mese pentru licitaţie şi noi suntem 300, vă daţi seama că îşi bat joc de noi, vor să ne batem cap în cap să ajungem la 20 de milioane o masă. Nu există nicăieri să se liciteze producătorul, decât la Botoşani, că-i prostime şi vor să se ajungă la 25 de milioane o masă. Fără licitaţie, asta vrem, să aibă loc fiecare să vândă. Să nu uite domnul primar că vin iar alegerile, PDL ul ăsta să nu uite…”, a spus unul dintre cei prezenţi.
„Suntem în permanenţă ţinta controalelor organelor de control locale. Le-am plătit mesele toată iarna iar acum în primăvară când trebuie să ne vindem produsele autohtone ni se pun mesele la licitaţie, să concurăm cu persoanele juridice. Pe unii chiar i-au scos, eu cred că piaţa este un loc public şi ar trebui să aibă loc fiecare, mai ales noi, cei autohtoni, ar trebui să fim susţinuţi, noi am stat totdeauna la colţuri, sau pe jos. Ne obligă să luăm cântare. Dacă vrei masă iei şi cântar. Dăm 400 de mii pe lună şi nu le folosim pentru că sunt panarame şi omul nu mai are încredere în ele”, a sunat o altă voce.
După circa o oră, prefectul Cristian Roman i-a primit la dialog pe reprezentanţii desemnaţi de pieţari. La discuţii a participat şi directorul Urban Serv, societatea care administrează pieţele din Botoşani. „Domnul director Pricopie le-a promis protestatarilor că va suplimenta mesele din Piaţa Centrală. Eu personal voi da un ordin după Paşte pentru verificarea tuturor certificatelor de producător, voi constitui o comisie de control în acest sens. Am stabilit totodată, ca licitaţia să fie amânată şi să aibă loc la o dată ulterioară, după ce, voi avea lista completă cu aceste certificate, dacă nu sunt reale sau nu. Oricum aici la masă au fost câţiva care nu prea agreau ideea controlului la certificate, că nu ar avea importanţă, eu vă spun că are, chiar foarte mare importanţă, probabil vom elimina din samsarii care sunt în pieţe”, a declarat Cristian Roman, prefectul judeţului Botoşani.
Prefectul a mai declarat că, decizia reorganizării pieţei va aparţine municipalităţii care se ocupă de acest spaţiu. Totodată, Gheorghe Pricopie a afirmat că, se vor face toate demersurile pentru ca numărul tarabelor din piaţă să fie suplimentat. „Până vara trecută Piaţa Centrală a fost încăpătoare, apoi au venit cei care vând pe jos, pentru că nu sunt dispuşi să stea în hala de legume. Ca toată lumea să vândă în exterior nu este destul de mare piaţa şi acolo este bătaia cea mai mare. Oricum licitaţia va fi amânată cu circa 2 luni de zile, până atunci fiecare ocupă tarabele în funcţie de cum vine în piaţă”, a declarat Gheorghe Pricopie, director Urban Serv.
Acesta a promis suplimentarea numărului tarabelor în Piaţa centrală. „Le-am zis, să nu uităm că Piaţa centrală nu este a voastră şi nici a noastră, ci a 120 de mii de botoşăneni”, a adăugat prefectul Cristian Roman.
Printre cei adunaţi se vorbea şi de modul defectuos în care directorul Pricopi conduce activitatea pieţei, că oamenii de la Urban Serv umblă numai după şperţ, că sunt favorizaţi cei care dau atenţii iar cei care vin să-şi vândă produsele din producţia proprie sunt fugăriţi de la mese de către cei care vând produse din import. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Confuzia homosexualului
2 miliarde de euro dă Uniunea Europeana Basarabiei
Cere autorităţilor statului român măsuri concrete împotriva extremismului maghiar
Dorin Chirtoacă divulgă nume concrete al celor care au maltratat tineri in 7 aprilie 2009
Romanii ortodocşi din zona britanică West Midlands, aşteptaţi la biserica de Florii
Deficit de 5,8 miliarde de lei, după primele două luni din an
reducerea cheltuielilor de personal- un anemic 0,7%
Eu trebuie sa fiu acum sindicalistul celor 22 de milioane de romani
Schimbarea climatică omoară o dispută diplomatică: A dispărut o insula
Elena Udrea va candida la funcţia de vicepreşedinte al PDL
Zeci de milioane de euro blocate din cauza contestaţiilor pe achiziţiile publice
De ce se tem bancherii de Legea Falimentului Personal?
cum se „falimentează” în celelalte ţări şi cum a influenţat asta, creditarea?
Evaziunea fiscală din domeniul tutunului se ridică la un miliard de euro
Procurorul general a transmis la DNA avizul Senatului privind arestarea lui Catalin Voicu
Mitingul poliţiştilor ieşeni: Vrem al 13-lea salariu si plata orelor suplimentare
Serviciul Român de Informaţii – moment jubiliar
Eveniment unionist la Muzeul Judeţean Botoşani
Stănoaga dintre Flutur şi Ţâbuleac
Ioan Rotundu
Contrabanda cu ţigări există, dar are multe tentacule
Angajaţii de Protecţia Copilului au cerut ieri drepturile în stradă
Dacă trei zile este cald consecutiv, Termica opreşte furnizarea agentului termic
Urmărit internaţional identificat şi reţinut la Săveni
Capcanele comercianţilor în pragul sărbătorii Paştelui
Medicii directori nu vor mai putea presta şi servicii medicale
Profesori lăsaţi fără salarii chiar de Paşti
Se doreşte cu mută râvnă îngrădirea eliberării certificatelor medicale
Când nesimţirea are rang de prof. dr.
Rapsodul Alecu Crudu a fost nominalizat la titlul de „Tezaur Uman Viu”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă