Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20448
De la 07 Ianuarie 2003
113176137

Botoşani: Noile aventuri ale preotului Ivasuc

  • 25 March 2012, 23:00

Sâmbătă, pe Tv Tele’M Botoşani, s-a difuzat, în cadrul emisiunii săptămânale Lumea lu’ Rotundu, reportajul intitulat „Păcătoşii”. Prin difuzarea reportajului, botoşănenii au luat act de noile aventuri ale preotului paroh din Buhăceni, comuna Truşeşti, Cozmin Ivasuc.
Una peste alta, preotul Ivasuc a adunat o colecţie impresionantă de păcate lumeşti care te fac să te cruceşti, când auzi că păcătosul poartă sutană de preot ortodox.
Să recapitulăm păcatele preotului: consum exagerat de băuturi, numai coniac, creştinii din Buhăceni fiind tot mai convinşi că preotul a devenit dependent de alcool; aventuri sexuale cu fete de liceu, femei vădane sau măritate, iar potrivit spuselor unei creştine, preotul s-a dat şi la femei mai învârstă, ceea ce-l face suspect de a fi maniac sexual: şi-a bătut preoteasa, cadru didactic, în biserică, pe stradă în văzul lumii, acasă că biata femeie şi-a luat lumea-n cap şi s-a adus acasă la părinţii săi din Ardeal.
A scurtat slujbele la biserică, fără a mai ieşi cu sfintele daruri şi fără a mai citi din evanghelie, fără a se spune crezul etc.: slujbele de înmormântare le-a scurtat pentru aşi lungi statul la praznic iar la una din înmormântări n-a mai citit din Evanghelia lui Lazăr ci alte texte: s-a îmbătat în cimitir la Înălţarea Domnului şi s-a culcat pe morminte, lăsându-i pe creştini să-l aştepte; la Bobotează s-a îmbătat şi a dormit o oră jumătate într-o casă, lăsându-i pe ceilalţi să-l aştepte: a adunat mari sume de bani pentru biserică, bani pe care i-a băut şi cheltuit cu femeile şi derbedeii din sat cu care umblă, spre nemulţumirea creştinilor din parohie:
Primarul comunei Truşeşti, Mihai Puruhniuc, i-a anunţat pe săteni că nu le dă niciun ban pentru a ridica o nouă biserică câtă vreme la biserică va mai sluji Ivasuc; omul de afaceri botoşănean Gheorghe Portariuc, cu soţia din Buhăceni, ar contribui cu bani la ridicarea noii biserici dar se teme că-i va risipi preotul.
Oamenii şi-au pus mari speranţe în ancheta declanşată de Mitropolia Iaşi, aşteptând ca preotul să fie luat din parohia lor. Numai că preotul inspector Chirilă s-a limitat ca preotul Ivasuc să nu mai slujească în biserică, dar să rămână paroh. Astfel s-a creat un fel de struţo-cămilă ortodoxă. De slujit, slujesc preoţii misionari din Botoşani, de strâns banii de la creştini îi strânge preotul Ivasuc şi-i bea la crâşmele din sat.
În timp ce preoţii din Botoşani ţin slujba în biserică, preotul Ivasuc stă-n altar şi trage pahar după pahar. Din când în când se mai iţeşte şi se strâmbă la câte un creştin pe care-l consideră duşmanul său.
Oamenii din Buhăceni s-au scârbit de cele ce li se întâmplă şi consideră că vina aparţine exclusiv celor de la Mitropolia Iaşi. Ei nu se pot spovedi şi nici împărtăşi la un astfel de preot. Sunt mulţumiţi de slujbele preoţilor de la Botoşani, dar ei vin şi pleacă iar în sat apar cazuri când se impune o împărtăşanie înainte de moarte, de citit cele cuvenite unui mort, de oficiat un botez, o cununie etc. şi n-are cine. Pe preotul Ivasuc nu-l mai recunosc de preot. Cu toate aceste, inspectorul Chirilă de la Mitropolia Iaşi consideră că păcatele preotului Ivasuc nu sunt atât de grave ca să-i fie luată parohia.
Ca să înţelegeţi mai bine starea de spirit al creştinilor din Buhăceni vă invit să vizionaţi reportajul de mai jos. Veţi lua act şi de alte păcate ale preotului, ne nominalizate aici. O să vă cruciţi şi dumneavoastră de câte păcate este în stare să facă un preot.
Eu cred însă că cel mai mult ar trebui să ne crucim de complicitatea ierarhilor din cadrul Mitropoliei iaşi, care tolerează aşa ceva în sânul Bisericii Ortodoxe.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Infidelitatea soţiei
Elegie. Pentru Blaga.
Platforma Civic㠓Acţiunea 2012”: Marşul pentru Unire de la Chişinîu
De ce ICR-ului de la Chişină i se permite trădarea intereselor româneşti!
Şofer împuşcat de un poliţist în misiune
Slovenia: Guvernul va tăia din salarii şi ajutoare sociale
Bulgarii protestează la pretenţiile noastre teritoriale
Victor Ponta: vrea premier, dar după alegeri
ANAF declanşează controlul marilor averi
Barack Obama va închide fereastra diplomatică spre Iranul
Romania va avea, in premieră, un vicepreşedinte la BEI
Dinamica economiei - Constantin Bursuc, om de afaceri dorohoian
Ioan Rotundu
Valeriu Zgonea ne-a dat lecţii de demagogie politică
demnitarul PSD s-a făcut de râs, necunoscând realităţile de prin partea locului
Meditaţii gratuite pentru tinerii care vor să dea bacaul
Potenţialii directori şi inspectori şcolari se vor cunoaşte după 30 aprilie
Botoşani: Scoli împovărate cu datorii imense la constructori
Şcolile botoşănene sunt lipsite de pericole
Cine mistifică adevărul?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă