Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17340
De la 07 Ianuarie 2003
112807566

Botoşani/Suharău: Cerbicia primarului Chelariu o întrece pe cea a personajului lui Buridan

  • Ioan Rotundu
  • 25 March 2016, 23:00

Primarul comunei Suharău, Marcel Chelariu, continuă să se opună rezolvării solicitării grevistului foamei Constantin Bajureanu, deşi rezolvarea favorabilă este reglementată legal.
Pentru cine cu este familiarizat cu motivul pentru care cetăţeanul din Suharău, Constantin Bajureanu, a stat în greva foamei până ce l-a luat salvarea şi internat la terapie intensivă la Spitalul municipal Dorohoi, precizăm că grevistul are în întreţinere o persoană cu handicap fizic de grad I cu drept de însoţitor iar primarul refuză să-i angajeze ca însoţitor, fără a fi explicit asupra motivului refuzului. Ieşit din spital, Bajureanu a continuat greva foamei în faţa Prefecturii Botoşani. Prefectul l-a trimis la Casa de Pensii Botoşani, respectiv la directorul Marius Bbudăi. Directorul l-a trimis la primarul Chelariu cu promisiunea că primarul îi va rezolva favorabil cererea.
Numai că primarul Marcel Chelariu nici gând nu are să rezolve angajarea ca însoţitor a soţiei lui Constantin Bajureanu pentru că socotelile sale, probabil, sunt cu totul altele. Vineri Bajureanu a primit de la primar o adresă prin care este invitat la primărie în ziua de 30 martie ca să discute problema.
Din adresă nu rezultă că cererea grevistului va fi rezolvată în spiritul legalităţii ci, voalat, sunt strecurate o serie de ameninţări cum că îi va trimite asistentul social să facă o anchetă în baza căreia va solicita la Judecătoria Darabani să i se ridice lui Bajureanu dreptul de curatelă asupra persoanei cu handicap.
Aşadar, în loc ca primarul să respecte legea şi să se supună cerinţei prefectului de a aplica legea în forma ei corectă, Chelariu continuă să sfideze toate autorităţile statului şi să refuze intrarea în legalitate.
De ce îl ameninţă primarul pe grevist cu ancheta socială şi ridicarea dreptului de curatelă? De unde ştie primarul ce concluzii va trage asistentul social din primărie după ce se va deplasa la faţa locului, deşi de trei ani de zile n-a avut niciodată curiozitatea să-l viziteze pe bolnav? Primarul se bazează pe faptul că angajatul primăriei va stabili prin anchetă că Bajureanu nu-l îngrijeşte pe bolnav cum trebuie, motiv să se adreseze la Judecătoria Darabani pentru ca pe baza anchetei să ceară ridicarea curatelei. La această Judecătorie până de curând preşedinte a fost Georgel Mardar, fost coleg de breaslă cu primarul Chelariu, amândoi fiind secretari de primărie cu ceva ani în urmă. Acum Mardar este judecător şi pe această relaţie se bazează probabil şi Chelariu.
Tot vineri am fost sunat de grevistul Constantin Bajureanu care mi-a relatat toate acestea şi mi-a spus că este hotărât ca luni dimineaţă să facă din nou greva foamei în faţa Prefecturii Botoşani şi să nu se mai lase păcălit de prefectul Dan Nechifor şi directorul Budăi. Va sta în grevă până va muri sau va obţine dreptatea.
Mai precizeze că Bajureanu este bolnav de diabet dependent de insulină şi cardiac iar prin greva foamei riscă ca organismul să-i cedeze, lucru care ar trebui să-l pună pe gânduri pe prefect. Un sfârşit tragic al lui Bajureanu ar declanşa un imens scandal în plan naţional care se poate solda cu consecinţe greu de anticipat de la nivel de Botoşani.
În ce priveşte atitudinea primarului Marcel Chelariu de a se încăpăţina să nu-i rezolve lui Bajureanu problema angajării soţiei ca însoţitor al bolnavului aşa cum au stabilit comisiile de specialitate medicală, încăpăţinarea lui îmi aminteşte de personajul creat de filozoful francez Jean Buridan. Iată cum sună teoria filozofică a lui Buridan, filozof despre care sunt convins că primarul n-a auzit la viaţa sa, altele fiindu-i plăcerile vieţii:
„A fost odată un măgar flămând care avea în apropierea sa două grămezi de fân de mărime egală şi la distanţă egală de el. Nehotărât, măgarul privea la stânga şi vedea o grămadă de fân, privea la dreapta şi vedea o grămadă de fân identică. Cum amândouă îl atrăgeau cu aceeaşi putere, nu reuşea să se decidă pentru nici una din ele. În cele din urmă animalul a murit de foame pentru că nu s-a hotărât să mănânce din nici una dintre cele două grămezi.”
Morala: Primarul Marcel Chelariu nu se poate decide dacă să respecte legea sau interesele sale personale. Motiv pentru care la alegerile din 6 iunie riscă să-şi piardă funcţia.
Mai amintesc că pe raza comunei Suharău sunt mai multe familii aflate în situaţia celei a lui Constantin Bajureanu iar primarul refuză rezolvarea angajărilor. Cătălin Bajureanu mi-a relatat telefonic că senatorul Doina Federovici de la PSD i-a promis că într-o lună de zile primarul îi rezolvă problema. De atunci au trecut două luni şi nu i s-a rezolvat nimic.
Da, dar în acest timp primarul a dansat cu senatorul la Balul gospodarilor de la Hudeşti şi a făcut-o să se răzgândească asupra promisiunii făcute. Dovadă fotografia de faţă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Orez cu vin şi ciuperci
Bancul zilei: Nemulţumirea poliţistului şef
Horoscopul zilei de 26.03.2016
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 25.03.2016
Gaşca din Poliţie protejată de comisarul şef Mihai Bunduc
Universitatea Bucuresti critica proiectul de lege prin care Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu si IPS Teodosie ar primi titlul de academician
Poate compromite grav seriozitatea politicilor publice autohtone privind aspiratiile legitime catre excelenta
O inregistrare arata un soldat israelian care pare sa execute un palestinian intins la pamant
De ce robotul de chat al Microsoft a dezvoltat limbaj injurios pe Twitter
si ce ne spune experimentul despre viitorul inteligentei artificiale
Vremea in weekend
Laura Codruta Kovesi: DNA a facut apel in dosarul Microsoft
Acuzatii dure: Franta a refuzat "din motive ideologice" lista cu cetatenii francezi antrenati in Siria oferita de serviciul secret sirian
Sechestru-record de peste 850 de milioane de lei pus de procurorii DNA
pe actiuni si parti sociale care apartin omului de afaceri Dan Adamescu
Lumea lu' Rotundu: Botoşaniul de ieri şi de azi (redifuzare)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă