Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25620
De la 07 Ianuarie 2003
118412163

Flutur, ascunde-i până după alegeri!

  • Ioan Rotundu
  • 25 November 2016, 23:00

Pe bună dreptate premierul Dacian Cioloş le-a cerut liberalilor să-i scoată poza de pe materialele lor de propagandă. Chiar dacă PNL a anunţat că-l va susţine pe Cioloş pentru un nou mandat de premier, asta nu înseamnă că trebuie să-l alăture pe premier corupţilor din PNL.
Ce mesaj poate transmite botoşănenilor un poster sau un pliant pe care apare fotografia lui Cioloş încadrată de cele ale lui Verginel gireadă (foto 1), infractor de rang naţional, şi a evazionistului Costel Şoptică (foto 2), ambii în momentul de faţă deputaţi din partea PNL Botoşani? Poate transmite un mesaj negativ pentru PNL Botoşani şi unul de discreditare pentru Cioloş.
De când a început campania electorală am stat de vorbă cu majoritatea primarilor liberali, cu consilieri locali dar şi cu susţinători ai liberalilor. Aproape toţi mi s-au plâns că ei nu au cum să le ceară cetăţenilor din comună să voteze candidaţii PNL când la posturile de radio şi televiziunile naţionale li se spune că la Botoşani, pe lista PNL, se află infractorul Verginel Gireadă.
Cât despre Costel Şoptică, liberalii ştiu că este un rapace om de afaceri, periculos prin modul în care înţelege să-şi respecte obligaţiile contractuale şi mai ales că are o imagine proastă la nivel de judeţ pentru că prin apariţiile sale televizate şi-a creat o imagine de politician încrezut, mincinos şi mai ales de bogat arogant. Nu dă deloc bine la electorat când Şoptică apare la televizor şi-i plânge pe botoşăneni, el afişând un aer de superioritate intelectuală şi putere financiară.
Mulţi primari preferă să le spună cetăţenilor să-l voteze pe actualul premier Dacian Cioloş punând ştampila pe caseta unde scrie PNL, trecând sub tăcere numele lui Şoptică şi al lui Gireadă. Mai susţin primarii că îi primesc cu braţele deschise în comună să facă campanie pentru PNL pe Cristian Achiţei şi Cristian Roman pentru că ei se bucură de o imagine pozitivă. Mai ales Cristian Achiţei, cunoscut t de la televizor cel mai mult ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, este bine văzut în pozaîn judeţ chiar şi în comunele cu primar PSD.
Sunt şi vreo doi primari carte nu fac acum campanie pentru PNL, aşteptând ca răspândacii locali ai PSD-ului să-şi epuizeze întreg materialul propagandistic, vizual şi mai ales vocal. Ei vor acţiona în ultimele zile ale campaniei când vor sta de vorbă cu cetăţenii şi le va cere să voteze cu PNL, pentru Cioloş, şi nu cu corupţii din PSD reprezentaţi de Liviu Dragnea. Cam aceasta este atmosfera prin judeţ în ce-i priveşte pe liberali.
În tabăra PSD-ului viaţa politică este una de ofensivă pe toate fronturile. De la judeţ, echipa de candidaţi cutreieră comunele, provoacă evenimente la care să participe şi să se facă remarcaţi. Activiştii locali, desemnaţi inclusiv pe uliţele satului, trec din casă în casă şi le spune oamenilor să voteze cu PSD pentru a se putea continua ce-a început Guvernul Ponta . PSD-ul a adus România pe creştere economică, le-a majorat salariile bugetarilor din sănătate şi învăţământ, va majora punctul de pensie, a redus 102 taxe şi impozite etc. La toate aceste măsuri luate de PSD, cei din PNL s-au opus şi se opun, aşa că nu trebuie să-i voteze.
Trebuie votat Dragnea şi nu Cioloş care a dat ţara pe mâna ungurului de Soroş, a vândut pământul străinilor, a distrus industria românească ca să se îmbogăţească multinaţionalele carte scot banii din ţară sărăcind-o.
Este o propagandă de mistificare a adevărului la care liberalii n-au replică. Cel puţin la Botoşani, propaganda liberală în judeţ este limitată la afişare de postere dar lipsită de dialogul direct cu cetăţeanul. De se vor gândi să-şi revigoreze propaganda şi să contracareze minciunile PSD-ului, să o facă fără prezenţa prin judeţ a celor doi candidaţi compromişi: Costel Şoptică şi Verginel Gireadă. Cel mai bine pentru PNL ar fi ca preşedintele Cătălin Flutur să-i ascundă până după alegerile din 11 decembrie a.c.
Numai aşa va putea şi PNL-ul să adune voturi pentru un senator şi doi deputaţi, că de mai mult nu sunt semne să fie. Deocamdată!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cadou amar de sarbatori, facut de Parlament.
Ce patesc cei care nu-si platesc facturile la caldura si gunoi in 45 de zile
Ciolos spune ca a cerut PNL sa il scoata de pe afisele electorale:
"Mi-au zis ca era o poza publica, nu are rost sa continuam dezbaterea"
Radu Ghetea: Sistemul bancar va ramane pe profit in acest an, chiar daca vor exista si banci pe pierdere
Japonia vrea sa construiasca cel mai rapid supercomputer din lume
Neglijenţă explozivă
Mircea Dumitru: Reglementam cate ore poate sa lucreze la teme un elev in afara scolii.
Invatamantul primar - o ora, invatamantul gimnazial - doua ore
Scandal in Ucraina, dupa ce Anastasia Deeva, un fost fotomodel de 24 de ani, a fost numita ministru adjunct de Interne
ARCA Space: Sonda ExoMars nu s-a prabusit din cauza romanilor
Oficial rus: Vom indrepta armele noastre, inclusiv nucleare,
asupra oricaror instalatii NATO care ne ameninta, indiferent unde ar fi amplasate
Presedintele Turciei, Recep Erdogan, ameninta ca deschide granitele pentru migranti spre Europa
Horoscopul zilei de 26.11.2016
Bancul zilei: Oltenească
A venit rândul interlopului Rotaru să-şi arate priceperea la economie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă