Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16025
De la 07 Ianuarie 2003
112993460

Prefectura şi Consiliul Judeţean îşi dau mâna în problema Apa Grup

  • 25 October 2007, 23:00

Problema fostei regii de apă a depăşit barierele dintre instituţii. Prefectul Gheorghe Sorescu şi subprefectul David Şalgău s-au întâlnit ieri cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, respectiv preşedintele Constantin Conţac şi vicepreşedinţii Marcela Lozneanu şi Dorin Ciuştea. La întâlnire a luat parte şi directorul Apa Grup, Florin Nicolau. Problema adusă în discuţie a fost situaţia societăţii Apa Grup, care a ajuns la o datorie istorică de circa 400 de miliarde, dintre care 220 reprezintă penalităţi. Florin Nicolau a apreciat ajutorul de şase miliarde lei vechi venit din partea CJ, pe care l-a caracterizat drept „balon de oxigen pentru societate”. La rândul său vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dorin Ciuştea apreciază eforturile pe care conducerea societăţii Apa Grup le face pentru ieşirea din impas. Din punctul său de vedere aducerea societăţii în profit vine şi ca efect al unei serii de investiţii de care societatea de apă botoşăneană a beneficiat în ultima perioadă. Pentru a da o mână de ajutor, Consiliul Judeţean va aloca o sumă frumuşică de bani societăţii Apa Grup la rectificarea de buget de la sfârşitul acestei luni. „La rectificarea de buget din şedinţa din data de 31 octombrie vom contribui cu o finanţare de 5 sau 6 miliarde lei vechi pentru continuarea programului de dezvoltare şi investiţii, lucru care până acum nu s-a mai întâmplat”, a declarat vicepreşedintele Dorin Ciuştea. Cei prezenţi au fost însă de acord că trebuie găsită o soluţie de fond şi că acel compromis, prin care Fiscul amână cu o lună executarea silită, iar Apa Grup plăteşte 4 miliarde de lei vechi lunar, reprezintă doar o rezolvare provizorie. Prefectul a subliniat încă o dată necesitatea adoptării unei hotărâri de guvern pentru rezolvarea situaţiei. „Este necesar un ajutor de stat care să stingă accesoriile şi, eventual, să eşaloneze sursele”, a declarat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu. Din păcate, memoriul celor de la Apa Grup pe care ar fi trebuit să-l prezinte marţi la Bucureşti, aşa cum se stabilise la întâlnirea anterioară, nu i-a parvenit în timp util. Primul reprezentant al Guvernului în teritoriu a apreciat faptul că reprezentanţii Consiliului Judeţean s-au arătat deschişi spre colaborare cu Instituţia Prefectului în vederea rezolvării cât mai multor probleme ale judeţului. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Sufocaţi din cauza lipsei de spaţiu
Punct ochit, punct lovit pentru primarul Câşlaru
Ţărănistul Miluţ revine la Flămânzi, să ridice primul spitalul privat
Iniţiativă lăudabilă a Primăriei Prăjeni
Averea poliţistului Muraraşu are miros de votcă
Muraraşu nu s-a supus controlului averiicomandantul IJP a înmormântat întreaga afacerelt.col. Calimandruc rezistă unor presiuni fansastice
Visuri în roşu, alb şi negru
Horoscop
Interviu pentru angajare
Program TELE'M Botoşani, vineri, 26 octombrie
Ocazie de a te rostui cu o vilă
Penegiştii au trecut la primele destituiri
Primarul Flutur vrea să preia din experienţa canadienilor în îngrijirea bătrânilor
Guraliuc nu găseşte echitatea repartizării banilor pentru spitale
Consilierul Guraliuc resimte cu dezamăgire vremurile de altă dată
Primarul Flutur pune în mişcare şefii de servicii
Penegiştii creionează un lanţ vicios
Ziua Armatei la Botoşani
Bătrână înşelată de 1000 lei
Şi-a încercat norocul trecând ilegal graniţa
AJOFM va suporta integral cheltuielile pentru ocuparea temporară
Muncitorii din Botoşani preferă angajatorii din alte judeţe
Botoşănenii se plâng că nu au primit taloanele pentru Marea analiză
Inspectorii OJPC diminuează controalele în judeţ
Proiectul de compostare a deşeurilor verzi va continua cu activităţi practice
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă