Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12408
De la 07 Ianuarie 2003
120807681

Editorial

Botoşani: „Interesul naţional” dezvăluit în toată splendoarea lui

  • Ioan Rotundu
  • 25 October 2015, 23:00

Gabriel Oprea, generalul cu grade luate la apelul de seară şi cocoţat preşedinte al UNPR cu ajutorul celor din PSD şi mai ales a finului său Victor Ponta, cu ceva timp în urmă ne-a anunţat cu multă îngâmfare politică descoperirea „Interesului naţional” al poporului român pentru care el va lupta pe baricade până la ultima suflare.
De la bun început l-am suspectat pe acest Moş Teacă al Armatei Române postdecembriste dar şi al politicii româneşti actuale că este un impostor şi că în spatele spuselor sale se ascund mari pericole pentru viitorul ţării. Când mi-am exprimat opinia despre Oprea şi l-am asimilat cu celebrul Moş teacă al lui Bacalbaşa, au fost cititori care m-au acuzat că servesc interesele nu ştiu cui şi de aceea îl discreditez pe Oprea în care ei vedeau deja viitorul prim-ministru.
A fost nevoie să se consume o tragedie, să moară un tânăr poliţist la datorie, o datorie care n-a fost în interesul şi în slujba poporului ci pentru a satisface orgoliile de măreţie ale unui impostor ajuns la putere folosindu-se din plin de căile corupţiei care domină stânga politică românească.
Pe poliţistul Bogdan Gigina trebuie să-l considerăm un erou pentru că prin moartea s-a a deschis ochii unui popor aflat într-o derută totală, un popor manipulat de ani de zile de către nişte impostori care s-au declarat politicieni, care ne-au înşelat şi ne-au luat votul pentru a deveni aleşii neamului ca să-şi apere interesele proprii şi de gaşcă. Numai aşa, dacă privim moartea poliţistului îi găsim şi utilitate publică, meritul de a fi considerat un erou.
Dacă-l privim prin prisma profesiunii descoperim aici slugărnicia angajaţilor statului în uniforma de poliţist care se supun fără crâcnire ordinului şefului încălcând legea. Pentru că atât poliţistul Gigina cât şi colegii săi care formau coloana oficială pentru Oprea nu erau legali în misiune ci au acceptat încălcarea legiui pentru a îndeplini moftul lui Oprea de a arăta bucureştenilor aflaţi pe străzi că el este bossul lor şi ca atare trebuie să i se închine până la pământ.
Revenind la omul de stat Oprea, constatăm că acesta nu se deosebeşte cu nimic de ţiganul din bancurile perioadei comuniste care ajunsese şef c u ajutorul partidului şi care mai întâi i-a pus la punct pe cei din familie şi tribul de care aparţinea. Oprea ne-a demonstrat că are o mentalitate de ciocoi nou, de parvenit în funcţie fără a avea cultura necesară, prestanţa profesională şi fără a cunoaşte trecutul, prezentul şi mai ales care trebuie să fie viitorul acestui popor.
Văzându-se şef, singura dorinţă a lui Oprea a fost să-şi impună autoritatea, să se comporte ca un vătaf pe moşia boierului. Şi cum autoritate profesională nu are, cultură nici atât, şi-a impus autoritatea prin a crea în jurul său o atmosferă de teroare dar mai ales a preferat o viaţă fastuoasă, demnă de un rege şi nu de un înalt funcţionar al statului aflat în slujba ţării sale.
Oprea şi-am ascuns incompetenţa şi impostura prin a se deplasa doar însoţit de coloană oficială. Au apărut dovezi că şi la restaurant, la rude sau poate chiar la o partidă de sex mergea doar însoţit de o coloană oficială, contrar prevederilor legii SPP.
Când acel nefericit poliţist şi-a dat duhul spre gloria şi mărirea lui Oprea, generalul a trecut pe lângă trupul aflat în spasmele morţii fără ca măcar să oprească şi să-i aducă un ultim salut militar de onoare şi respect.
Oprea ne-a vorbit tot timpul de onoare, apoi a venit cu găselniţa de tip slogan „Interesul naţional”. Cu vocabularul său extrem de redus, dovadă a lipsei de cultură generală că de cea politică nu putem aduce vorba, Oprea i-a prostit pe mulţi români să-i acorde credit partidului său UNPR.
A trebuit să se producă această dramă de pierdere a unei vieţi omeneşti ca adevărata faţă, personalitate, a omului de stat Gabriel Oprea să ni se dezvăluie în toată splendoarea sa. O splendoare extrem de mizerabilă, de imorală, lipsită de orice urmă de caracter.
Firavele proteste din stradă l-au făcut pe generalul Oprea să se ascundă de furia mulţimii arătându-ne şi cât de laş poate fi acest impostor general. Şi Moş Teacă s-ar fi ruşinat să aibă un asemenea şef.
Să mai consemnăm şi reacţia de apărare a lui Victor Ponta către naşul său Oprea, o reacţie care ne demonstrează fără echivoc cârdăşia dintre cei doi. Abia ieri cei din Ministerul de Interne au dat un comunicat prin care au anunţ că Oprea nu face nici un fel de declaraţii atâta vreme cât se desfăşoară o anchetă penală.
Cretinul ne crede proşti. Speră ca ancheta să fie una măsluită şi să ne fie ascuns adevărul. Şi Ceauşescu, în ultimele clipe ale vieţii spera că va rezistat furiei populare oferindu-le o sută de lei. Cu tot sprijinul corupţilor din PSD, Gabriel Oprea nu va putea să mai reziste mult jignind demnitatea acestui popor. Va demisiona sau va primi un şut de la cei care acum îl apără ca să-şi apere ei poziţia lor. Oprea va dispare din viaţa publică pentru a redeveni ce-a fost: bodyguardul unui alt impostor mai mare ca el. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ancheta pentru ucidere din culpa in cazul politistului Bogdan Gigina:
Parchetul Capitalei anunta ca Ministerul Afacerilor Interne si Politia i-au furnizat doar partial datele cerute despre coloana oficiala a lui Gabriel Oprea
VIDEO Cum arata coloana oficiala a premierului olandez
Klaus Iohannis: Ii poftesc de urgenta in fata microfoanelor pe Ponta si Oprea sa dea lamuriri
Emil Pascut, presedintele Sindicatului Politistilor Diamantul, acuza sindicatele din Politie:
Aparatorii furibunzi ai lui Oprea arunca vina exclusiv in sarcina mortului. Nu va e rusine de voi? Nu va e greata?
Iohannis, despre ce Ponta a declarat ca Romania are in vedere inchiderea frontierelor
Nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat la Sofia. Nu a avut mandat sa angajeze Romania
Horoscopul zilei de 26.10.2015
Bancul zilei: Poantă cu întârziere
Reţeta zilei: Ciorbă la borcan(conservă)
Botoşani: Reportajul „Mănăstire sau fermă zootehnică?” a fost amânat la difuzare
* călugării de la Schitul Zosin au făcut presiuni să nu fie difuzat
Sfat pentru un influent om de afaceri botoşănean
Ioan Rotundu
Primarul Stratulat face ce făcea şi în comunism: ameninţă
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu - Emisiunea din 23.10.2015
Cei de la AGVPS dacă tăceau, filozofi rămâneau
sau repetiţie la Prostia omenească a lui Ion Creangă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă