Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10956
De la 07 Ianuarie 2003
120747597

Editorial

Demagogie şi ipocrizie liberal-social-democrate

  • Ioan Rotundu
  • 25 October 2016, 23:00

Nu cred că vreun român mai are în momentul de faţă vreo îndoială că actualii politicieni au rădăcina comună, sunt din aceiaşi plămădeală, singurul lucru care-i diferenţiază fiind doar numele partidului în care activează.
Ieri, în Camera Deputaţilor, am avut o nouă dovadă că politicienii parlamentari sunt toţi o apă şi-un pământ când vine vorba de a se poziţiona cât mai plăcut pentru electoratul român. Liviu Dragnea, acest lider al PSD unicat în felul său prin faptul că este deja condamnat definitiv şi urmează a primi o altă condamnare, a iniţiat o lege prin care a propus anularea a 102 de taxe. Liberalii au criticat propunerea legislativă, dar ieri, când a venit momentul votului, parlamentarii liberali au votat legea în unanimitate. Demagogie şi ipocrizie liberală asociată cu minciuna social-democratului Liviu Dragnea care a afirmat că anularea acestor taxe nu va fi urmată de majorarea sau introducerea altora.
Prin anularea acestor taxe se descoperă bugetul ţării cu 1,6 miliarde lei, o socoteală făcută pe picior, adică în grabă. iar Dragnea n-a specificat în legea sa de unde va lua viitorul Guvern aceşti bani ca să acopere gaura. Este limpede că n-ar fi dat bine la români ca Dragnea să le fi spus că anularea acestor taxe va fi compensată prin majorarea altora sau şi mai grav, prin creşterea de preţuri la combustibil şi alte utilităţi de ordin public care vor fi anunţate numai după alegeri, adică după ce PSD-ul va culege votul fraieriţilor.
Nu l-a întrebat nimeni pe Dragnea de ce timp de teri ani cât Guvernul Ponta al PSD a condus România n-a anulat aceste taxe? Nu l-au întrebat nici liberalii ca nu cumva să se pună rău cu puţinii români care-i mai susţin. Dacă parlamentarii liberali ar fi fost politicieni responsabili faţă de soarta românilor, ar fi făcut rând la tribuna Camerei Deputaţilor să explice românilor cât de şiretă şi mincinoasă este legea iniţiată de Dragnea. Ar fi ieşit în media naţională, în presa locală şi ar fi protestat vehement că PSD-ul arvoneşte viitorul buget al ţării prin actualele pomeni electorale care au menirea de a-i manipula pe români, a-i înşela pentru a vota candidaţii PSD-ului, după care totul va reveni la situaţia anterioară.
O altă panaramă publică şi mijloc destul de puternic emoţional de a-i manipula pe români este cerbicia cu care Dragnea şi ai lui au susţinut eliminarea taxei de radio-Tv. Taxa nu este una de nesuportat dar are un mare impact public pentru că-i vizează pe toţi românii. Spunea Dragnea că de vreme ce directorii generali la Radio şi TVR sunt numiţi politic, nu mai contează că aceste două sisteme de informare publică vor fi finanţate integral de la bugetul de stat.
N-a spus Dragnea că pentru funcţionarea Radio România Liberă şi TVR ar fi necesar anual un miliard de lei şi că aceşti bani ar urma să fie luaţi de la investiţii sau de la agenţii economici. De la investiţii ar însemna diminuarea locurilor de muncă, de la patroni ar însemna noi creşteri de preţ la produse.
Iar liberalii au devenit complicii lor, deşi se mândresc cu faptul că-l vor în continuare premier pe Dacian Cioloş. Îl vor premier da votând pomenile electorale ale PSD îl vor lăsa fără buget. Cioloş va fi nevoit să se apere atacând la Curtea Constituţională aceste legi cu pomeni electorale pentru că el se simte responsabil de viitorul ţării. Din nou Dragnea îi va intoxica pe români că Cioloş este un mincinos şi un incompetent şi că le vrea doar răul. Şi liberalii din nou vor pierde, şi din nou pe mâna lor.
Altă minciună a lui Dragnea a fost cu anularea timbrului de mediu, respectiv taxa auto. Timbrul de mediu anulat de Dragnea era deja anulat. Prin Ordonanţa de Urgenţă din nr. 9/2013 a Guvernului Ponta s-a introdus noul timbru de mediu anulat de către Curtea Europeană de Justiţie prin hotărârea din 9 iunie 2016. Aşadar, Dragnea a anulat ceva ce era deja anulat.
A-ţi auzit vreun liberal să strige de la tribuna Camerei Deputaţilor că Dragnea minte cu neruşinare, că-i prosteşte pe români în faţă şi că îşi asumă nişte merite care nu i se cuvin şi că adevărul este că timbrul de mediu a fost introdus de Guvernul Ponta? Eu n-am auzit.
Dar strategia lui Dragnea, plină de demagogie şi ipocrizie, va da roade pentru că mulţi, foarte mulţi români habar n-au care este realitatea iar la Antena 3 şi România Tv a lui Ghiţă nu li se spune care este adevărul. Aici sunt minţiţi mai ceva şi cu mai mult sârg decât Dragnea şi al lui PSD.
Responsabilitatea de a spune românilor adevărul, de a-i informa corect, ar fi revenit liberalilor. Cum şi ei sunt la fel de secături ca şi social-democraţii, că nu degeaba şi-au unit forţele în fostul USL, premierul Dacian Cioloş va fi compromis.
Deja Dragnea, cu tupeul lui de infractor condamnat, l-a declarat mincinos pe Cioloş, în viziunea sa adevărul fiind o exclusivitate a lui Victor Ponta. Poate că a cam sosit momentul să fim mai atenţi ce se întâmplă cu acest partid fondat de Dan Nicuşor numit Uniunea pentru Salvarea României. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Dragnea despre Ciolos si Iohannis: Doi mincinosi
Alina Gorghiu: Provoc Parlamentul ca intr-o saptamana sa adopte impozitarea cu 16% a multinationalelor,
care "isi trimit profitul in afara prin diverse tertipuri"
Deputatul Ioan Oltean a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie
Anca Dragu: Guvernul ia in calcul sesizarea Curtii Constitutionale pentru legea care elimina 102 taxe
SRI "respinge cu fermitate" afirmatiile din spatiul public privind implicarea conducerii Serviciului in dosarul Black Cube
Dacian Ciolos explica de ce Guvernul a contestat la CCR legea conversiei creditelor in franci elvetieni:
Legea trebuie sa ii vizeze pe cei carora le este pus in pericol venitul lunar, nu pe speculatori
Serghei Lavrov, catre John Kerry: Voi faceti la Mosul exact ce facem noi in Alep
Curtea Constitutionala a admis doua exceptii de neconstitutionalitate privind legea darii in plata
Horoscopul zilei de 26.10.2016
Bancul zilei: Promptitudine marca Vodafone
M ai încet, dar lucrurile în curtea bătrânei Manziuc se mişcă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă