Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23516
De la 07 Ianuarie 2003
118528297

IŞJ a ridicat-o pe Mihaela Huncă din nou pe creasta valului

  • 25 September 2008, 23:00

La începutul noului an şcolar, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, prin vocea autorizată a inspectorului general Pavel Rusu, a anunţat că noul inspector şcolar care se va ocupa de probleme de management este profesoara de matematică Mihaela Huncă (foto 1). Luând act de această numire, ce-i drept interimară, multe cadre didactice şi conduceri de şcoli şi-au manifestat nemulţumirea prin mesaje private trimise pe adresa noastră de mail, respectiv [email protected] cerându-ne să luăm atitudine publică faţă de această numire, considerată de majoritatea nemulţumiţilor o jignire gravă adusă cadrelor didactice care-şi fac datoria cu onestitate şi profesionalism.
După ce am investigat şi noi situaţia, şi am luat act de numirea interimară a profesoarei Mihale Huncă pe postul de inspector şcolar cu probleme de management, prin promovare de la Liceul Sportiv Botoşani, suntem în măsură să prezentăm mai multe informaţii, nu chiar plăcute, referitoare la cariera profesională a soţilor Huncă şi în special a Mihaelei.

Plecată din CCD pe uşa din spate
În iunie 2005, Mihaela Huncă era director al Casei Corpului Didactic Botoşani, iar prefect de Botoşani era Cristian Roman. Prefectul a primit mai multe reclamaţii la adresa directorului Huncă, referitoare la comportamentul despotic al acesteia dar şi cu privire la faptul că ar fi implicată în nişte ilegalităţi de ordin financiar. În 22 iunie 2005, prefectul Cristian Roman, după ce şi-a pus consilierii personali să verifice cele reclamate, a declarat public: „.Se confirmă cele semnalate la Casa Corpului Didactic Botoşani şi vom sesiza Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru a se lua măsurile ce se cuvin”. Numai că Mihaela Huncă i-o luase înainte. Aflând că prefectul nutreşte gânduri nu tocmai laudative la adresa sa ca director al CCD, s-a refugiat în concediul de odihnă, aşa cum fac majoritatea şefilor descoperiţi cu nereguli în activitate. Şi IŢJ Botoşani, pe atunci condus de Horia Negrescu, a preferat să nu ia nici o atitudine publică, adoptând faţă de declaraţia prefectului poziţia struţului.
După o scurtă perioadă de timp, dar şi de tăcere din partea prefectului Roman şi a conducerii IŞJ, ca director al CCD a fost numită prof. Corina Hruşcă, Huncă plecând din instituţie pe uşa din spate, prin demisie, pentru a ieşi din atenţia publică. De menţionat că Mihaela Huncă a venit pe CCD pe post de director de pe funcţia de inspector pozainspector cu probleme internaţionale. Iar la IŞJ a ajuns inspector, fiind promovată de pe postul de director adj. la Liceul Sportiv, unde soţul său este director din 1990.

Cine este familia Huncă?
Despre familia Huncă aproape nimeni nu rosteşte vorbe frumoase. Toţi cei care au stat de vorbă cu reporterii noştri, de-a lungul anilor, s-au arătat extrem de nemulţumiţi la adresa soţilor Ioan (foto 2) şi Mihaela Huncă care, începând cu anul 1990, au pus monopol pe conducerea Liceului cu Program Sportiv Botoşani (LPS), el director, ea director adj., funcţii din care nu i-a mai clintit nimeni, decât doar pentru a o promova pe Mihaela. Primind putere, Mihaela şi-a dat arama pe faţă printr-un comportament dictatorial faţă de subalterni şi colegi, deşi, profesional, spun cei care i-au fost şi-i mai sunt prin preajmă, nu excelează. Desigur, aceste aprecieri pot fi şi rodul unei invidii profesionale asupra familiei Huncă, mai ales că aceasta a prosperat vizibil şi în plan material.
Ioan Huncă, directorul LPS, a fost acuzat că a transformat unitatea de învăţământ într-o feudă personală. La un moment dat, angajaţii liceului erau un fel de ciorchine născut pe bază de relaţii amicale şi de rudenie. Iar pentru că Huncă face parte din categoria „băieţilor deştepţi”, conştiinţa celor de la IŞJ Botoşani a fost abil cumpărată, ei devenind marionetele lui Huncă.
În 2003 Huncă a fost acuzat de fraudarea examenului de titularizare. S-a spus atunci că Huncă i-a trimis inspectorului Alexandru Spiridon, din ministerul Educaţiei, cinci clienţi cu valuta necesară pentru a intra în posesia la cele cinci subiecte propuse pentru examen. Că a fost aşa, avem o confirmare indirectă: cele trei note de 10 şi o notă de 9,80 la specializarea educaţie fizică, cei participanţi la examen fiind absolvenţi ai învăţământului la distanţă. Geanina Huncă, fiica directorului, notată cu 10, a ocupat post la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Cristina Mreană a ocupat catedra de lupte greco-romane la liceul lui Huncă, etc.
Huncă a mai fost acuzat că închiriază sala de sport a liceului pentru meciuri de fotbal, băgând lunar în buzunar cam 10 – 20 milioane lei vechi. Jucătorii ar fi valutiştii din piaţă, agenţi de poliţie, angajaţi ai Primăriei, Electro Alfa, Altex sau alte firme. În ediţia din 7 aprilie 2006 noi am mai scris: „Locurile de la secţia pozasecţia de atletism, la admiterea în liceu, sunt vândute cu 300 euro de copil. Făptuitorii ar fi profesorii Dana Vieru şi Laura Cojocaru, directorul având şi el partea lui. Ni s-a mai spus că aprovizionarea cantinei cu carne se face printr-un „individ dubios” care „fură” marfa de la abatorul unde lucrează. Marfa ajunge la LPS la preţ de 70.000 lei kilogramul, transportată în portbagajul unei Dacii. Pentru cele 50-100 kg carne, directorul face rost de facturi false, în care preţul cărnii se dublează. Pentru a face pe plac IŞJ, la Liceul Sportiv predau cadre necalificate. Ca exemple ni s-au prezentat cazurile învăţătoarelor Găitan şi Rusu. Soţia inspectorului de la personal, Aurica Rusu, predă de 4 ani limba franceză. Învăţătoarea Lucica Găitan predă de 5 ani muzică, desen şi educaţie fizică. Despre ea se zice că, pentru anul şcolar 2005-2006, a participat la concursul de necalificaţi pentru cadre de educaţie fizică. Pentru a fi sigură că prinde post la LPS a „cotizat” cu 40 milioane lei la comisia de examinare. Cu media cea mai mare, 9,75, a obţinut catedra.”
Am mai scris şi despre vila sa extrem de impozantă şi elegantă (foto 3), vilă despre care se afirmă că ar fi primită cadou de la un om de afaceri botoşănean, a cărui loază ar fi fost favorizată de Huncă. La sfârşitul anului 2005, în urma examenelor de capacitate, atestat, admitere, bacalaureat, colectarea „cotizaţiilor” i-a adus lui Huncă un Wolkswagen ce a costat cam 10 mii de euro.
Şirul ilegalităţilor şi acuzaţiilor aduse familiei Huncă este lung şi bogat. Cine doreşte să i-a cunoştinţă de ele poate accesa articolul „Feuda guru-lui Huncă”, găsit în arhivă la data de 7 aprilie 2006 şi cel intitulat „Directorul Huncă continuă să evite contactul cu presa”, publicat în ziua de 19 aprilie 2006.
Ioan Huncă, directorul liceului, şi soţia sa Mihaela n-au considerat să-şi exprime un punct de vedere. Ei şi-au motivat gestul că „cine se scuză, se acuză”.
Aşa stând lucrurile, ni se pare total nefirească numirea Mihaelei Huncă în postul de inspector şcolar cu probleme de management, fie chiar şi cu titlu de interimat. Sunt atâtea cadre didactice care ar fi meritat din plin acest post. Nu ne-am mira dacă, după examenul de titularizare, Mihaela Huncă să fie şi cea titularizată. (Ioan Rotundu)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Merge pe urmele supravieţuitorilor de la orfelinatul din Cighid
Apel pentru revocarea din funcţia publică a lui Petre Roman
Băsescu surclasează orice alt candidat dacă mâine ar fi alegeri
Primul român care investeşte în China
Basarabia încotro ?
Castellon: 10.000 de euro pentru integrarea românilor
Horoscop
Vocea din şifonier
Dacă vă consideraţi stilat, ea vă oferă companie!
Program Tele'M Botoşani vineri, 26 septembrie
Comentariul comentariilor (CC)
(Ioan Rotundu)
Românul şi “vorba vine”
Infracţiunea de denunţ calomnios
Cine-i prostul: noi sau tu?
Ioan Rotundu
Directoarea Azoicăi are alergie la democraţie şi ameninţă cu penalul
inspectorul Lăcătuşu rămâne pe poziţie controversată
PSD şi-a finalizat lista candidaţilor şi a bătut-o în cuie
Acum, că are vilă la Alfa Land, vrea să ne fie şi primar
Ciubotaru n-a uitat nimic şi nu a învăţat nimic
Botoşaniul este faultat în spatele uşilor închise
Au stagnat lucrările la Magistrala de gaz Hârlău – Botoşani
Ţâbuleac pare a fi urmărit de ghinion
Nemulţumirile la Vorona tind să se transforme în convulsii sociale
„Apus de soare” la Săveni şi Dorohoi
Prefectul Sorescu se recunoaşte învins de sistem
Au jucat ţonţoroiul pe morminte!
Sinistraţii îşi primesc azi caloriferele
Niţu se luptă pentru pensii de boală decente
Ţurcanu ţine secret numele pensiunii unde nuntaşii puteau ajunge la spital
A căzut victimă propriei minciuni
De luni încep controalele la chioşcurile din, şi de lângă, şcoli
Amenzi care sporesc suferinţele copiilor de grădiniţă
Amenzi care sporesc suferinţele copiilor de grădiniţă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă