Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5177
De la 07 Ianuarie 2003
123768393

Editorial

BotoşaNi: Tupeu de poliţist

  • Ioan Rotundu
  • 25 September 2014, 23:00

Fără îndoială că inspectorul de Poliţie Mihai Cliveţ are un tupeu ieşit din comun. În cariera sa profesională de până acum s-a bazat pe violenţă fizică, de limbaj şi ameninţări urmate de reclamaţii la adresa şefilor pentru a-i pune pe ceştia în situaţia de a nu avea curajul să-l cerceteze pentru încălcările repetate ale legii.
Poliţistul Mihai Cliveţ nu este un caz izolat priu Poliţia Botoşani şi nici un rătăcit printre angajaţii Ministerului de Interne. Ca poliţistul Cliveţ sunt mulţi purtători de uniformă ai statului care profită de prerogativele puterii cu care sunt investiţi şi-şi bat joc de cetăţeni, îi abuzează sau pur şi simplu aplică legea pumnului.
De vreo patru ani, în Poliţia judeţului nostru au apărut tot mai multe cazuri de agenţi de poliţie sau ofiţeri care au abdicat de la statutul profesional pentru a trage foloase personale încălcând legea în detrimentul cetăţeanului plătitor de impozite şi taxe, asigurând şi salariile poliţiştilor.
Tupeul tot mai greu de controlat manifestat de către unii angajaţi ai Poliţiei pune imaginea şi credibilitatea instituţiei la grea încercare. Reamintesc aici comportamentul agenţilor de poliţie de la posturile Viişoara şi Mihălăşeni care au bătut cetăţeni în sediul de poliţie până ce aceştia au decedat. O astfel de cruzime a fost sancţionată de legea penală dar cu multă îngăduinţă din partea judecătorilor pentru că cercetările efectuate au fost părtinitoare poliţiştilor.
Cazurile de poliţişti care se urcă băuţi la volan s-au înmulţit şi ele. Poliţişti în uniformă pot fi văzuţi prin barurile şi restaurantele din Botoşani dar mai ales prin cele rurale. Cazul şefului Secţiei de Poliţie Rurală Corni, ofiţerul Sâmbotin care s-a urcat băut la volan tocmai a fost finalizat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu o condamnare cu suspendare.
Revenind la inspectorul de Poliţie Mihai Cliveţ, cazul său trebuie analizat în acest context de degradare profesională şi morală a unor poliţişti. Se spune că peştele de la cap se împute şi de la coadă se curăţă. În acest moment capul Poliţiei este comisarul şef Cristian Cucoreanu (foto). Ajuns în funcţie cu sprijin politic, la rândul său cu o serie de deficienţe de comportament din vremea când lucra la Poliţia Dorohoi, Cucoreanu pare să nu aibă curajul şi autoritatea necesară de a face curăţenie în instituţia pe care o reprezintă, îndepărtându-i din funcţie pe poliţiştii corupţi şi slab pregătiţi profesional care aruncă pete de ruşine asupra activităţii poliţiştilor care-şi respectă profesia şi au studii temeinice de specialitate şi nu bazate pe diplome cumpărate de la Universitatea „Spiru Haret”.
Sunt mulţi cetăţenii de Flămânzi care au suferit de pe urma poliţistului Mihai Cliveţ dar teama i-a făcut să tacă. Poliţiştii din cadrul postului oraş Flămânzi care au încercat să demonstreze profesionalism şi respect faţă de lege au fost repede eliminaţi de Cliveţ. Cel mai relevant poate fi cazul comisarului şef Şchiopu, poliţist cu experienţă, îndepărtat din funcţie de Cliveţ pentru a-i lua el locul la şefie.
Sunt şi alţi agenţi de poliţie care au fost martori la abuzurile lui Cliveţ şi care au trebuit să plece din Flămânzi pentru că riscau să devină părtaşi la fărădelegile lui Cliveţ. Cu unul dintre ei am stat de vorbă în aceste zile şi ce mi-a relatat m-a îngrozit. Am fost atenţionat că Mihai Cliveţ are sprijin foarte puternic şi îi ştiu de frică mai toţi şefii din IJP Botoşani. Înclin să cred că este aşa pentru că aseară am încercat să discut cazul lui Cloiveţ cu un poliţist important din IPJ şi când am rostit numele lui Mihai Cliveţ pur şi simplu mi-a spus că nu vrea să-şi complice activitatea şi să ajungă în atenţia şefilor de la Interne.
Pentru că cele publicate în Jurnalul au apărut şi la postul Realitatea Tv Flămânzi, textul fiind semnat de jurnalistul Gabi Gomboş, Cliveţ l-a şi ameninţat printr-un avocat cu o notificare. Sper să obţin o copie de pe acea notificare şi să fac public numele acelui avocat care îşi permite să şantajeze un jurnalist să nu mai publice informaţiile pe care le deţine.
Dacă Cliveţ se crede cinstit şi corect şi nu se face vinovat cu nimic din cele ce i se reproşează are calea unei acţiuni civile. Tot este el absolvent la „Spiru Haret”. În ce mă priveşte, am publicat reclamaţia primită la adresa poliţistului Mihai Cliveţ pentru că am considerat-o de interes public şi pentru că cineva trebuie să atragă atenţia celor din conducerea IJP asupra abuzurilor şi ilegalităţilor comise de proprii angajaţi. Situaţia din Poliţia Flămânzi fiind una deosebită, care se potriveşte cu formatul emisiunii Lumea lu’ Rotundu, în curând voi reveni la Flămânzi.
Dacă şefii lui Cliveţ au câte ceva pe conştiinţă şi se tem să-l tragă la răspundere pentru abaterile de la statutul şi regulamentul de poliţist, eu nu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Expreesia feţei
Horoscopul zilei
Muraturi asortate
Anunţ societatea Urban Serv
Presedintele SUA plaseaza Ungaria intre tarile unde au loc intimidari la adresa societatii civile
Ambasadorul Elvetiei: Lipsa de stabilitate si de predictibilitate a legilor reprezinta o mare problema in Romania
Deputatul PSD Adrian Simionescu si omul de afaceri Marian Fiscuci - apropiati ai lui Liviu Dragnea - dusi la DNA cu mandat de aducere
Comisia Europeana ar putea monitoriza separat Bulgaria de Romania pe justitie si afaceri interne
Guvernul le-a interzis reporterilor de la Epoch Times Romania accesul la vizita unui inalt oficial chinez
Este pentru a doua oara intr-un an cand acestia nu sunt lasati la evenimente legate de China
Inalta Curte amana pentru 30 septembrie procesul lui Klaus Iohannis
Deputatul Daniel Fenechiu si-a dat demisia din PP-DD, acuzand "cardasia" cu PSD
Robert Turcescu joaca "propriul rol" de jurnalist in filmul lui Tudor Giurgiu bazat pe cazul procurorului Panait
I-a lăsat cu buzele umflate
Ioan Rotundu
PDL Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog