Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
38024
De la 07 Ianuarie 2003
108679004

Botoşani: Aleşi şi funcţionari publici aflaţi sub zodia corupţiuei

  • 25 September 2016, 23:00

Administraţia locală şi instituţiile publice parcă n-au fost niciodată infectate cu nulităţi umane ca în prezent. În urma alegerilor locale din iunie a.c. au ajuns în funcţia de primar, prin votul comunităţii respective, persoane compromise social prin activitatea lor anterioară intrării în politică.
Avem cel puţin două exemple în acest sens, câte unul din fiecare partid cu pretenţie la nivel de judeţ. La Răchiţi a fost ales primar liberalul Florin Bulgaru, un fost membru al lumii interlope botoşănene, cunoscut traficant cu ţigări în zona Complexului comercial de pe B-lui Eminescu, a cărui nume a mai figurat şi într-un dosar de viol. Bulgaru a fost ales primar chiar în zilele când acasă, la părinţi, a ridicat o construcţie fără autorizaţie de la Primăria Răchiţi şi fără a ţine cont de proprietatea vecinului pe care i-a afectat-o. Deşi s-a cunoscut public abuzul său faţă de legile statului, cei din Răchiţi l-au votat primar. Cum îi poţi caracteriza pe aceşti votanţi decât ca fiind o grupare majoritară de pomanagii sociali care s-au lăcomit la mita electorală primită în ziua alegerilor amanetând viitorul comunei pentru următorii patru ani.
La Stăuceni, o altă grupare de pomanagii sociali l-au votat primar pe Radu Burlacu, un alt cunoscut membru al lumii interlope. Ajuns primar social-democrat, partidul cu cei mai mulţi infractori şi foşti membri ai lumii interlope, omul a început să facă ce-a mai făcut. Să dea în cap la cei care-i cer să respecte legea, să le distrugă bunurile personale.
Nu mai departe chiar în aceste zile Burlacu a distrus maşina personală a lui Paul Ţurcanu pentru că acesta i-a reproşat că un utilaj al primăriei a distrus conducta de aprovizionare cu apă curentă şi a lăsat oamenii fără apă. Dacă Ţurcanu nu avea reflexul să se ferească din faţa camionului cu care primarul l-a atacat, sacrificându-şi maşina, era acum pe năsălie în drum spre groapă.
În Piaţa oraşului producătorii agricoli au ajuns la limita răbdării. Samsarii fac ordinea, stabilesc preţul, stabilesc locurile unde producătorii au voie să-şi vândă marfa. Totul se face cu complicitatea dintre samsari, funcţionarii societăţii Urban Serv care administrează Piaţa şi poliţiştii comunitari. Deasupra la toţi aceştia se află protecţia PSD-ului asigurată prin cei doi viceprimari impuşi politic la conducerea primăriei Botoşani. Societatea Urban Serv este condusă de un director pus de PSD, Piaţa de un administrator pus de PSD, cei care-i controlează sunt oamenii PSD-ului. Cum să mai poată lupta producătorul agricol cu acest sistem mafiot creat cu sprijin politic?
Samsarii au mesele cu poziţia cea mai bună faţă de circulaţia cumpărătorilor, au preţurile cele mai mari, te fură la cântar şi-ţi strecoară printre produsele bune şi din cele degradate. Dacă le faci observaţie fac gura mare şi rişti să fii luat la palme şi pumni. Poate că primarul Cătălin Flutur se va trezi la realitate şi va face ordine şi în acest sector, punând căpăstru viceprimarilor care sunt plătiţi din banii noştri şi nu din cei ai PSD-ului..
La Direcţia de Sănătate Publică se Botoşani află medicul inspectorul sanitar Felicia Beleca )foto), o funcţionară publică extrem de impertinentă şi arogantă şi extrem de bogată. Şi ea este protejata PSD-ului Botoşani, aşa că l-a sfidat pe prefectul Dan Nechifor considerat liberal, l-a sfidat până şi pe ministrul Sănătăţii care i-a trimis un control ministerial şi a găsit-o cu multe nereguli legate de cazul Podriga.
Ce credeţi că i s-a întâmplat Belecăi? Până acum nimic. Se şopteşte că ar fi anchetată de către Comisia de disciplină din DSP dar în condiţii strict secrete ca să nu se afle în public ce măsuri s-au luat împotriva sa la cerinţa imperioasă a ministrului Sănătăţii.
Deja Beleca îi ameninţă pe toţi cei care nu respiră aer social-democrat că după alegerile din decembrie, când PSD-ul va prelua guvernarea, le va arăta ea ce poate. Aţi auzit ca vreun alt partid cu filială la nivelul judeţului Botoşani să protesteze faţă de aceste abuzuri ale aleşilor locali şi ale unor funcţionari publici? Eu n-am auzit.
(M.A.M.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Ameninţarea măicuţei stareţ
Horoscopul zilei de 26.09.2016
Lumea lu' Rotundu: Apulum, mărturii nvii ale trecutului istoric
Turcia: Nu credem ca agentiile de rating sunt impartiale
New York Times anunta ca o sustine pe Hillary Clinton in alegerile prezidentiale
PNL: Ne pronuntam ferm in favoarea vaccinarii copiilor
Gabriela Firea anunta ca si-a retras plangerea impotriva fostului presedinte Traian Basescu
Premierul ungar Viktor Orban: UE ar trebui sa creeze "un oras gigantic pentru refugiati" in Libia
Klaus Iohannis cere Guvernului sa gaseasca metode pentru a-i sprijini pe oameni sa isi consolideze imobilele
Întoarcerea „găozarului” politic
Ioan Rotundu
Povestea unui parastas
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă