Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33879
De la 07 Ianuarie 2003
108570520

În Parlamentul României

Corupţia este boala din fire fără lecuire

  • Ioan Rotundu
  • 29 September 2022, 20:50

Dezbaterile pe seama legilor justiţiei ce au loc în Comisia specială a Parlamentului dau la iveală noi forme de corupţie promovate de către actuala putere PNL-PSD-UDMR cu scopul nedisimulat de la putea controla politic şi în continuare justiţia.
Pe lângă faptul că actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a trecut de partea corupţilor din Parlament prin a nu reda DNA-ului competenţele de anchetare a magistraţilor corupţi, aşa cum era pe vremea Codruţei Koveşi, cosmetizând actuala Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie care este un excelent avocat al corupţiei din sistem, acelaşi ministru achiesează acum la un amendament menit să decapiteze Procuratura Generală de generalul care va fi înlocuit cu un judecător.
Pentru cine nu cunoaşte, procurorul general al României are competenţa de a se implica în mersul cercetărilor din unele dosare de mare corupţie şi le poate accelera pentru a acestea să ajungă pe masa judecătorului.
Aceste competenţe pot fi folosite şi în blocarea unor astfel mde cercetări, dacă procurorul general este o persoană controlată politic, adică dispusă să execute ordinile venite de la partidele politice sau anumite instituţii ale statului.
Ticăloşia găsită de corupţii din Parlament, de ministrul Cătălin Predoiu de a putea controla Ministerul Public printr-un procuror general numit politic a fost să se aducă un amendament la Statutul Magistraţilor prin aceea că funcţia de procuror general să fie ocupată de un judecător.
Iar ca ticăloşia să nu fie pusă în cârca vreunui partid aflat la guvernare, adică a trio-ului PNL-PSD-UDMR, ticăloşii corupţi s-au folosit de un deputat de la minorităţi pe nume Ibram Iusein (foto). Acesta a depus amendamentul pe care nici nu s-a ostenit să-l susţină în comisie, lipsind, dar votat cu ambele mâini de către parlamentarii PNL-PSD-UDMR.
Votarea amendamentului s-a făcut fără a se explica de ce ar fi necesar ca procurorul general să fie un judecător. Ticăloşia pusă la cale s-a adoptat printr-un vot la fel de ticălos. Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu tace, preşedintele CSM tace, preşedintele Iohannis care mai ieri cerea parlamentarilor ca legile justiţiei să fie europene tace, liderii celor tren partide tac şi ei.
Este dovada supremă că ticăloşia a fost pusă la cale printr-o înţelegere de culise între factorii politici şi magistraţii controlaţi politic şi aflaţi în fruntea instituţiilor de profil.
De la nivel de Uniune Europeană s-a anunţat că între 3 şi 10 octombrie a.c. se va discuta în Consiliul European cererea Românei de a intra în Spaţiul Schengen. Ori, se ştie de ani de zile, că cererea noastră a fost respinsă pentru că nu ni s-a ridicat Mecanismul de cooperare şi verificare pe justiţie (MCV).
Dar acest MCV nu s-a ridicat şi nu se va ridica decât numai dacă legile justiţiei vor fi adoptate în spiritul statului de drept, a separaţiei puterilor în stat.
Ce-au făcut acum parlamentarii corupţi ai puterii este contrarul celor cerute de Comisia de la Veneţia şi Comisia Europeană. Nu cred că în faţa acestor sfidări venite din interiorul Parlamentului României ţara noastră va intra în Spaţiul Schengen.
Mai ales că la nivel de Comisie Europeană se vor primi reclamaţi din partea asociaţiilor de magistraţi, a asociaţiilor neguvernamentale, de la DNA, de la USR în mod special, iar Codruţa Koveşi nu va sta cu mâinile în sân, vocea ei fiind una puternică la nivel de UE. Trebuie să ne voteze toate ţările membre UE ori, se ştie, cel puţin Olanda nu ne va vota
Să mai remarc votul parlamentarilor UDMR la adoptarea ticălosului amendament, vota dat cu bucuria de a şti că astfel blochează drumul României în Spaţul Schengen.
Ungurii, de ani de zile, au plăcerea sadică de a-şi bate joc de români atunci când sunt nevoiţi să treacă prin vămile ungureşti. Ba n-au vameşi suficienţi, ba li s-a defectat sistemul electronic de evidenţă, ba au sărbători când nu lucrează sau zile când maşinile de un anumit tonaj nu pot intra sau ieşi din Ungaria.
Dacă a-ţi observat, în ultima perioadă miniştrii UDMR-ului se întrec între ei în a lua asupra românilor măsuri cât mai restrictive sau de umilire. Urmăriţii măsurile luate de ministrul Medului şi cel de la Sport şi vă veţi convinge. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Preotul şi prostituata
Horoscopul săptămânii 26.09 – 2.10.2022
Va rupe tăcerea Doina Federovici?
Ioan Rotundu
Preotul Visarion şi dezmăţului moral din interiorul Bisericii
Ioan Rotundu
Impostura ministrului Cîmpeanu este exponenţială
Ioan Rotundu
Tăcere suspectă la nivelul conducerii DSP Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă