Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6548
De la 07 Ianuarie 2003
123769764

Ameninţările lui Corlăţean către prefectul Roman

  • 26 August 2007, 23:00

Prezent la Botoşani, secretarul general PSD de la nivel central, Titus Corlăţean, l-a avertizat pe prefectul Cristian Roman să nu îşi depăşească atribuţiunile de prim reprezentant al Guvernului în teritoriu la alegerile viitoare prin favorizarea vreunui partid sau altul de pe eşichierul politic. Titus Corlăţean susţine că a primit informări de la Botoşani privind activităţi ale primului reprezentant al Guvernului în teritoriu cu un pregnant caracter politic. „Prefectul a fost depolitizat şi ar trebui să se comporte ca atare. Urmează o perioadă dinamică din punct de vedere politic, plină de campanii electorale şi interese ale diferitelor partide. Eu transmit un semnal foarte clar prefectului Roman, ca activităţile sale să fie în perioada următoare strict în limitele competenţelor sale legale”, a declarat Titus Corlăţean.
Acesta susţine că jocurile politice pe care prefectul le poate face, fie ele vizibile sau mascate, în sensul favorizării vreunui partid sau altul nu sunt acceptabile conform legii. Secretarul general al social democraţilor de la Centru subliniază că în cazul în care vor fi derapaje primii reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu vor trebui să suporte consecinţele legii. „Hărţuirile şi atacurile pe care primul reprezentant al Guvernului în teritoriu le-a făcut la adresa preşedintelui PSD şi al Consiliului Judeţean Botoşani, respectiv Constantin Conţac, nu pot fi înţelese şi nici acceptate. Potrivit legii actuale pentru Instituia Prefectului acest lucru este inacceptabil”, a subliniat Titus Corlăţean.
În punctul său de vedere există însă mecanisme legale care pot împiedica prefectul să acţioneze politic şi în clipa în care vor apărea şi dovezi primul reprezentant al Guvernului în teritoriu va trebui să răspundă în faţa legii. „Noi nu suntem la Guvernare, dar sesizăm ferm că nu vrem să repetăm greşelile din trecut, când structuri ale administraţiei locale şi prefecţi s-au implicat în lupta politică”, a precizat secretarul general PSD. Acesta susţine că prefecţii trebuie să îşi facă treaba conform competenţelor, chiar dacă există tentaţia de a prelungi sensibilitatea pentru unele partide politice.
În opinia sa există probleme la nivelul unora din prefecţii judeţelor, dar faptul că e o problemă de mentalitate crede că poate fi modificată. „Sistemul de valori din ţară nu este cel care ar trebui să fie. Cred ca om venit din altă generaţie că sunt cetăţeni care dau curs unor aşa zise modele politice bazate pe demagogie, insolenţă, tupeu şi nesimţire. Cred că nu asta ar trebui să ofere politicianul României”, a concluzionat Titus Corlăţean. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Medical Mission revine la Botoşani, pentru un posibil adio
Pornită la vânătoare de greşeli, APIA s-a întors cu tolba goală
Sindicaliştii din învăţământ blochează adoptarea unei legi
Patronii de saloane cosmetice puşi să semneze că vor respecta legea
Şofer la 13 ani
Cu regrete, şi-a încheiat conturile cu viaţa
Prinşi la furat, braconierii s-au bătut şi cinstit cu proprietarul iazului
Noul studio al Ştirilor Pro Tv
Recenzia romilor stă să înceapă
Furtună critică ritmul lucrărilor de pe Bulevard
Fantoma piratului Băsescu îi intrigă pe peremişti
Vasilescu vrea un nou mandat, dar la Botoşani
Macaleţi l-a învins confortabil pe guralivul Huţu
Program TELE’M Botoşani, luni, 27 august
Stolojan şi Turcan ne-au cerut votul pentru europarlamentare
cererea lor n-a fost motivată în nici un fel
O afacere în zona CET
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei"
Infractor nevinovat
Horoscop
Ţâbuleac lăsat în afara conducerii PLD Botoşani
Începuturi lipsite de finalitate
Ioan Rotundu
Panaramă în miez de noapte
(Cârcotaşul)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog