Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21879
De la 07 Ianuarie 2003
118526660

Mafia din Primăria Ştefăneşti (II)

  • cine-l ţine în braţe pe secretarul Neagu?
  • 26 August 2013, 23:00

Aflând că în oraşul lor se filmează un reportaj pentru emisiunea Lumea lu’ Rotundu, mai mulţi cetăţeni prejudiciaţi în dreptul lor de proprietate de către secretarul Neagu au ţinut să-şi spună şi ei păsul în faţa camei de filmat.
Valentina Nanea consideră că printr-o suită de falsuri în documentele primăriei şi a registrului agricol, secretarul Neagu i-a blocat restituirea unei suprafeţe de pământ cuvenită de la moştenitorii legali.
În demersul său infracţional, Nanea susţine că secretarul a fost ajutat de agenţii agricoli Maria Murariu şi Vasile Bălosu. A depus plângere penală împotriva celor trei dar se judecă şi pe cale civilă pentru a-şi recupera pământul cuvenit prin moştenire.
Gheorghe Boboc s-a trezit cu o altă surpriză. După ce a primit pământul cuvenit, i s-a eliberat titlul de proprietate şi a constatat că vecinătăţile sunt cele corecte, a primit ştirea că pământul său nu este cel din titlu şi cu totul un altul, într-o zonă de sărătură. Pământul indicat în titlu i-.a fost vândut de secretarul Neagu. Şeful de post din oraş i-a spus lui Boboc că pe pământul său secretarul ar fi încasat suma de 250 milioane lei. Acum Boboc se judecă cu secretarul Neagu, un proces destul de încurcat.

Petru Gogescu ne-a declarat că „„de 16 ani mă lupt cu mafia şi clanurile de la Primăria Ştefăneşti”. El susţine că atâta vreme cât a cotizat la secretarul Neagu totul a fost bine. Când a început să nu-i mai dea cotizaţia, un fel de taxă de protecţie, s-a trezit că pământul său, cumpărat legal, a fost dat în proprietate directorului Mocanu de la Liceul Ştefăneşti.
Gogescu consideră că secretarul Neagu „noaptea construieşte acte false” iar ziua le valorifică în interes personal şi al grupării mafiote care-l înconjoară. „Secretarul are trei registre, unul real şi două false” – susţine Gogescu, fiind extrem de supărat pe secretar.
Pentru că necazurile celor veniţi să fie filmaţi la Lumea lu’ Rotundu erau cam aceleaşi, am stopat filmările pentru a mă încadra în timpul alocat emisiunii. Însă ce este vizibil din întreg reportajul, secretarul Sdtelian Neagu este un personaj adânc implicat în reconstituirea dreptului de proprietate unor cetăţeni şi implicarea s-a, cel puţin în cazurile filmate, iese din sfera legalităţii îmbrăcând aspecte penale.
Deşi la nivel de Prefectura Botoşani se cunoaşte atitudinea secretarului, se ştiu acuzaţiile care i se aduc şi, culmea, chiar un control de la Prefectură a confirmat o parte dintre ilegalităţile şi abuzurile sale, nu s-a luat măsura suspendării acestuia din funcţie până la soluţionarea dosarelor de cercetare penală.
De ce? Răspunsul se află în interiorul PSD. Neagu este un pilon de bază al PSD la Ştefăneşti, iar împreună cu primarul Rusu stăpânesc oraşul din anul 2000 încoace. Din Ştefăneşti provine şi liderul marcant asl PSD, actualul deputat Mihai Baltă, despre care cei aflaţi în conflict cu secretarul susţin că umbrela protectoare a lui Baltă apără de orice răspundere pe social-democraţii din primărie.
Prefectul Costică Macaleţi este lider al PSD. Cum să i-a măsuri împotriva propriilor oameni, mai ales că aceştia au demonstrat fidelitate şi credinţă faţă de PSD pe întreaga perioadă postdecembristă şi continuă să o facă şi în zilele actuale.
Oraşul Ştefăneşti poate concura liniştit la titlul de cel mai sărac oraş din România. Majoritatea cetăţenilor trăieşte din ajutoare sociale, zestrea de vot a primarului Rusu.
Există şi un mic grup de oameni locali de afaceri bogaţi care controlează întreg potenţialul economic al zonei. Sunt cei din clanul lui Neagu, cei reclamaţi că fac şi desfac toate jocurile privind monopolul asupra pământului şi al banilor publici. Despre ei voi realiza o anchetă separată.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Beneficiul homosexualităţii
„Gogoşica parfumată”, piaza rea pentru Portariuc
Ioan Rotundu
Constat că liderii USL s-au întors nervoşi din concediu
a venit timpul ca domnul Ponta să guverneze, nu să televizeze şi nu să se lupte politic
UE va pedepsi Republica Moldova pentru unionismul lui Băsescu?
Ce lipseşte din Raportul lui Portariuc
Ioan Rotundu
Zece tone de furaje distruse într-un incendiu la Băluşeni
ANUNŢ DE PRESĂ – Primăria Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă