Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26327
De la 07 Ianuarie 2003
120706393

Botoşani: Mişei şi ticăloşi până în ultima zi a anului

  • mormolocii din opoziţie tac complice
  • 26 December 2014, 23:00

Guvernul Ponta, prin Hotărâre de Guvern, i-a recompensat pe primarii PSD care s-au străduit cât le-a stat în putinţă să nu încaseze obligaţiile la bugetul local pentru a nu-i supăra cumva pe votanţii lui Ponta. Părticică li s-a făcut şi primarilor PDL şi PNL care au trecut la PSD în baza OGU emisă de premierul candidat la Preşedinţia României Victor Viorel Ponta cum îi plăcea preşedintelui Băsescu să-i rostească numele. O sumă de 4 milioane de euro a alocat Ponta din fondul de rezervă al Guvernului unui număr de 21 de primării.
Motivul alocării acestor sume a fost chipurile echilibrarea bugetului local prin redistribuire de sume colectate din TVA. Cu sumele primite, primarii pot să le cheltuiască cum vor sau să le includă în bugetul anului viitor pentru că sumele n-au fost alocate cu o destinaţie specială.
N-am probe, dar nici n-am motive să nu cred că aşa a fost, se spune prin culise că sumele au fost alocate primăriilor la propunerea parlamentarilor PSD, în special potrivit listei întocmită de senatorul Doina Federovici. Modul părtinitor în care premierul Ponta a procedat este unul mişelesc, ticălos şi în dispreţul botoşănenilor din celelalte comune care n-au beneficiat de astfel deravantaje financiare guvernamentale.
Guvernul Ponta nu va rezista o veşnicie şi va veni vremea când un alt guvern va conduce ţara iar PSD, cu tot cu primarii săi, vor trece în opoziţie. Ce au făcut acum social-democraţii vor face şi cei care au venit, cei păgubiţi urmând a fi primarii PSD. Acest mod părtinitor de a aloca banii de la buget a fost inventat sub guvernul Năstase şi iată că şi Guvernul Ponta îl promovează cu sfinţenie.
Ciudată însă, este tăcerea opoziţiei botoşănene. Deşi Ponta a comis mişelia şi ticăloşia în 23 decembrie, nici o voce a opoziţiei n-a protestat şi m-am întrebat de ce? Apoi cred că am găsit şi răspunsul. Cei doi co-preşedinţi ai PNL au probleme personale extrem de grave. Florin Ţurcanu (foto 2), condamnat cu suspendare, n-are siguranţa că va mai sta mult în scaunul de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, menţinerea sau încetarea mandatului său fiind la cheremul prefectului social-democrat Costică Macaleţi. Aşa că preferă pozapolitica struţului.
Cătălin Flutur (foto 1) are grave probleme personale cu unul dintre feciori. E un atac murdar la adresa sa- că mezinul familiei se droghează. Băiatul suferă de o gravă boală pe care medicii specialişti o vor trata în timp îndelungat, dacă o astfel de boală se va putea trata. Flutur este demoralizat de atacurile mizere la care a fost supus de cei care-l consideră un concurent politic periculos. Acum, de sărbători, s-a retras din viaţa publică să se liniştească, dacă îşi va mai putea găsi liniştea?
Cei doi copreşedinţi PNL ai Consiliului judeţean au preferat să tacă şi ei. Cristian Achiţei, cândva bătăios, s-a retras în propria carapace pentru că n-are sprijinul politic al partidului. Colegul Gheorghe Sorescu cochetează de mai mult timp cu PSD-ul, aşa că nu el este persoana potrivită să protesteze la măgăriile comise de Guvernul Ponta. Parlamentarii PNL ori sunt mormoloci, ori sunt deja pe trei sferturi în PSD.
Deputatul Costel Şoptică este cel mai bun prieten al primarilor PSD din Colegiul Darabani şi prieten la toartă cu primarul PSD de Darabani Cornel Aroşoaie. Despre deputatul Vereginel Gireadă, amorezul cu cazier, se spune că se bucură de farmecele unei colege din PSD. Cum să vocifereze tractoristul la nevasta şoferului că riscă să fie tăiat de pe lista privilegiaţilor.
Deputatei nevastă de preşedinte CJ, Roxana Ţurcanu, nu-i stă în caracter să protesteze. N-a protestat nici când Ţurcanu a invitat-o pentru prima dată la o partidă de amor. Senatorul Viorel Grigoraş tace complice pentru că are afaceri care oricând pot fi supuse controlului de orice natură, lucru la care social-democraţii se pricep de minune.
Aşa că, premierul Ponta, liderii PSD Botoşani, pot tăia şi spânzura pe oricine vor dori pentru că nimeni nu le va zice ceva. Cei din PNL n-au făcut clonţul mic, nu-l mai au deloc. Sper că prin puzderia de poeţi ,locali postdecembrişti care scriu ce nici ei nu pricep se va găsi unul să închine o odă partidului unic PSD. Nu se poate ca judeţul Botoşani, singurul din ţară fără opoziţie la putere, să nu se bucure de popularitate şi apreciere şi din partea barzilor. Părerea mea!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Nemulţumirea beţivului
Horoscopul zilei
Prima vizita externa a lui Klaus Iohannis: Presedintele merge in Republica Moldova pe 22-23 ianuarie
Miracol de Craciun pentru o familie din Timis care traia ca intr-un grajd
Cod galben de ninsori. MAI
Autoritatile locale trebuie sa asigure spatii de cazare daca vor exista persoane blocate in trafic
Rusia: Inflatie de circa 11,5% in 2014
Doi alpinisti, frati, ucisi intr-o avalansa in Muntii Alpi
Mesajul medicilor tineri trimis guvernantilor de Craciun
Botoşani: Viceprimarul Andrei a pierdut ruşinos războiul cu Ţurcanu
Distrugatorul USS Donald Cook soseste in Marea Neagra cu misiunea de a promova pacea si stabilitatea
Cretinismul politic este atemporal
Ioan Rotundu
Programul de lucru al casieriilor societăţii Modern Calor în perioada sărbătorilor de iarnă
National Public Radio: Iohannis are nevoie sa lucreze in tandem cu Kovesi in lupta anticoruptie
Cod portocaliu de ninsori, viscol si polei in 10 judete din sud-estul tarii, de duminica noaptea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă