Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22313
De la 07 Ianuarie 2003
118527094

Pamflet nereuşit despre,

Cum cad capete la Botoşani şi se fac promovări la Iaşi

  • 26 February 2009, 23:00

De când Constantin Conţac a fost îndepărtat de la conducerea PSD Botoşani, în acest partid se produc transformări radicale la nivelul caracterelor umane. Unii lideri, precum Gheorghe Marcu, dă din coate în toate părţile, pentru a-şi face loc în vârful ierarhiei. Gheorghe Vâzdoagă, „cărătorul de ţucal al lui Conţac” după cum afirmă surse din PSD, a început să prindă aripi şi să ridice tonul prin sediul partidului, trecând de la vorbe la fapte. Adică de a hotărî cine trebuie promovat şi cine nu.
În tot acest amestec pestriţ de interese politice meschine, se distinge silueta maiestuoasă a trimisului special de la Bucureşti, primarul ieşean Gheorghe Nechita, parvenit vicepreşedinte PSD pe zona Moldovei. Dorohoianul nostru, bazat pe dihonia care a intrat în rândul conducerii PSD Botoşani, dihonie la a cărei instalare a avut o modestă contribuţie esenţială, îşi duce, în fond, la îndeplinire propriile dorinţe. Şi are multe? Ne-am putea întreba firesc, din moment ce am luat act de scopul şi durata vizitei sale prin sediul PSD Botoşani. N-are multe, doar vreo două, trei dar toate speciale. Una şi-a îndeplinit-o, cea de izolate a lui Conţac din PSD. Dar să trecem la descrierea faptelor, care sunt dovezile certe ce vorbesc de la sine.

O şedinţă rămasă în coadă de peşte
Miercuri dimineaţă la sediul PSD Botoşani a fost forfotă mare. A venit „trimisul special” al lui Geoană să ducă la îndeplinire „în litera şi spiritul” intereselor de partid o serie de măsuri. Printre aceste măsuri se afla şi desemnarea restului de şefi la instituţiile statului aflate în portofoliul PSD, cu binecuvântarea PDL. Numai că tot zelul lor s-a topit, când au putut constata că mapa cu CV-urile aspiranţilor la şefie a rămas la fostul preşedinte Conţac, ei neavând decât vagi amintiri despre cei care ar putea ajunge şefi. Ca să nu zică ieşeanul Gheorghe Nechita că a venit la Botoşani taur şi a plecat femelă, cum se zice în popor când te duci undeva să rezolvi o treabă importantă şi vii mai sărac cu duhul decât te-ai dus, au făcut o trecere în revistă a celor care n-ar trebui să fie şefi.
Prima luată în discuţie a fost sora fostului preşedinte Conţac, pe numele de măritiş Elena Lăzăruc. Toată suflarea a fost de acord că aceasta, fiind soră cu „răposatul” din funcţia de preşedinte, nu-i bună de şefă, chiar dacă întruneşte toate condiţiile cerute de lege. Iată un post de şef vacant! Cine va cunoaşte „arta negocierii”, stăpânită până la perfecţiune de către Viorel Hrebenciuc, va putea ajunge şef.
O altă numire la şefie luată în discuţie a fost cea a nefericitului Teodor Dimitriu. Bietul om, la viaţa lui n-a avut decât un ideal: dintre muncă, femeia şi vinul, să aleagă totdeauna pe ultimele două. S-a găsit cineva să aspire la şefia AJOFM, aşa că l-a turnat la Nechita că-i omul lui Conţac. Nechita s-a albit, s-a îngălbenit, şi-a foit fundul pe scaun aşa cum a văzut că face Iliescu şi a decis scoaterea de pe lista de şefie. Ce n-a ştiu Nechita este faptul că Dimitriu a fost propus şi susţinut la şefie de către Costică Macaleţi şi Gheorghe Vâzdoagă. Amploiaţii au tăcut mâlc şi au lăsat ca protejatul lor să fie sacrificat . Laşilor, ar trebui să pozale strige Dimitriu, ornându-şi delicioasa vorbă şi cu un scuipat. Unul maşcat, ţărănesc!
Şi încă ceva domn’ Teo, cere-le tot înapoi. Până la ultimul firfiric. Iar pentru că Vâzdoagă (foto 2) am auzit că-i om citit, după cum spunea un comentator zilele trecute, pune-l, drept pedeapsă, să-ţi silabisească din Codul penal despre mită şi traficul de influenţă. Dar să silabisească cu voce tare, să audă şi cei din preajmă.
O altă problemă nerezolvată a fost cea a numirii şefului la Secţia de Drumuri Naţionale. Există un nume pentru această funcţie. Acest nume îi este foarte drag lui Vâzdoagă şi tare şi l-ar dori scris pe uşa de şef al Secţiei de Drumuri Naţionale. Atât de drag îi este, că l-a adus de la PDL la PSD, numai să fie uns şef. Raleţchi, este acest nume. O fi tot vreun polonez de-al dorohoianului Dolineaschi? Ce contează, de vreme ce este protejatul lui Vâzdoagă. Acel Vâzdoagă ce priveşte de sus lumea din jurul său, să ştie ţugulanul de rând că şi el este şef în PSD, care-ţi poate crea cale spre o felie din torul dulce al puterii.
O altă dezbatere s-a purtat pe seama amânării Conferinţei judeţene stabilită pentru luna aprilie a.c. Când s-au luminat minţile înceţoşate ale celor prezenţi la şedinţă că hulitul Conţac poate candida şi ajunge din nou şef, multe şire de spinări au fost cuprinse de furnicături. Aşa că, toţi cei de faţă, votând ca-n vremurile de glorie comunistă, adică în unanimitate, au amânat alegerile pe la anul. Tot răul făcut lui Conţac s-ar putea să fie spre binele acestuia. Că timpul lucrează în favoarea sa şi nu a profitorilor.

Cad capete la Botoşani, pentru promovări la Iaşi
Zilele trecute nişte reporteri de investigaţie de la Iaşi voiau să afle ce legături sunt între primarul botoşănean Cătălin Flutur şi primarul ieşean Gheorghe Nechita. Dacă este adevărat că îndepărtarea lui Conţac din funcţia de preşedinte al PSD Botoşani a fost interesul direct al lui Flutur comun cu cel al lui Nechita. Iar Nechita, în semn de recunoştinţă pentru sprijinul primit, a promovat în funcţie de şef la ministerul Educaţiei o rudă a lui Flutur.
Ziariştii botoşăneni, cei contactaţi, au făcut un util schimb de informaţii cu colegii lor ieşeni. Ieşenii au aflat că cei doi primari sunt botoşăneni de bună vecinătate. Flutur este din Vf. Câmpului, iar Nechita de peste deal, din târgul Dorohoilor. Au mai aflat ieşenii că soţia primarului nostru are o soră căsătorită cu Gerard Jităreanu (foto 1), nimeni altul decât rectorul Universităţii Agronomice şi de Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi. Iar reporterii botoşăneni au aflat că acest Jităreanu a fost promovat de către Nechita în funcţia de secretar de stat cu probleme de cercetare în cadrul ministerului Educaţiei.
Tradus, primarul de Iaşi, Gheorghe Nechita, lider naţional PSD, l-a promovat în funcţie ministerială pe cumnatul primarului de Botoşani, lider PDL. Se zice că această promovare a fost preţul capului lui Conţac. Creadă fiecare ce vrea, numai să tacă din gură, dacă vrea „să trăiască bine”, aşa cum ne-a urat prea mult iubitul nostru preşedinte Băsescu. Eu tac din gură, dar vorba lui Rotundu, vorbesc din tastatură, ceea ce poate fi şi mai rău. Pagubă-n ciuperci! (Adrian Marcu)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Salutul meu şi al AGOREI ROMAGNA LATINA ,tuturor pentru Mărţişor!
Poliţia din Flămânzi presimte violenţe pe seama pământului
Cei din Primăria Frumuşica visează la milioanele de auro ale UE
Elevii din Prăjeni, pe cale de a deveni „sanitari ai mediului”
Un nou sezon “Parte de carte”
UDMR a certificat discriminarea în masă a românilor din Covasna
Atac grav al poliţiei comuniste de la Chişinău împotriva libertăţii presei
650 de ani de la constituirea „statului moldovenesc”, o minciună politică comunistă
Pentru prima dată Statul român îşi apără cu demnitate cetăţenii din afara lui
Comentariul comentariilor XL
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Gloabele lui Băsescu
Presa dorită de ieşeanul Nechita... la Botoşani
Oferă leafă de 1000 euro pe lună
Generozitatea Guvernului reabilitează termic blocurile
Invazia ţigărilor de peste Prut face ravagii
Bani pentru drumul de centură al Botoşanilor
Centru pentru minori delicvenţi
Ţâbuleac zice că încep să vină banii europeni primişi în campanie
Pentru că nu prea mai are călători, CFR-ul rămâne nereclamat
Medicii de familie nu ajută pacienţii în programarea la consultaţii
Guvernul Boc i-a mai umilit din nou pe profesori
E.ON Gaz tot a reuşit să ne bage pe gât detectoarele de gaze
Ca să ia banii, Fiscul şi-a prelungit programul
Cruntă răzbunare sexuală pentru moartea unei broaşte
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă