Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17583
De la 07 Ianuarie 2003
123749253

Botoşani: Îl va îmbrobodi Dolineaschi pe preşedintele Ţurcanu?

  • Ioan Rotundu
  • 26 February 2014, 23:00

Speriat de consecinţele pe care le-ar avea la Botoşani ruperea Alianţei USL, liderul PSD Botoşani Andrei Dolineaschi şi-a călcat pe principii, şi-a învins aroganţa specifică social-democraţilor şi l-a contactat pe liderul PNL Florin Ţurcanu pentru a negocia o continuare a alianţei politice.
Dolineaschi, mult mai matur politic decât Ovidiu Portariuc, ştie că o refacere a Alianţei DA la Botoşani, adică între PDL şi PNL, mulţi viceprimari ai PSD vor fi demişi. Mai ştie Dolineaschi că un consiliu local ostil primarului, acel primar este în imposibilitate de a-şi pune în aplicare programul cu care a câştigat alegerile şi se va compromite în faţa sătenilor, riscând să nu mai fie reales.
După cum stau lucrurile în momentul de faţă, în pericol este viceprimarul de Botoşani, social-democratul Cosmin Andrei şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Paul Pavăl. Dar cel mai mare pericol îl pândeşte pe primarul Ovidiu Portariuc care în faţa unei majorităţi PNL – PDL în consiliul municipal va fi blocat în orice demers care să aducă spor de imagine lui şi PSD-ului.
Apoi, ca preşedinte al Consiliului judeţean, Florin Ţurcanu poate sabota financiar primarii PSD-ului, lucru pe care de asemenea Dolineaschi îl cunoaşte pentru că şi preşedinţii CJ-ului din partea PSD aui făcut la fel cu primarii celorlalte partide. Toate aceste potenţiale şicane ale liberalilor la adresa social-democraţilor l-a pus pe Dolineaschi în situaţia de a se căciuli în faţa lui Ţurcanu şi a-i cerşi o continuare a alianţei.
Ţurcanu n-a respins solicitarea lui Dolineaschi dar a pus condiţia ca acesta să-l sprijine la nivelul miniştrilor PSD ca să obţină finanţări pentru proiectele de investiţii începute sau care sunt aprobate şi sunt în aşteptare de bani. Pe Dolineaschi nu-l poate împiedica nimic să facă o astfel de promisiune. O va face cu multă lartgheţe dar nu o va onora niciodată.
Îi atrag atenţia preşedintelui Ţurcanu că la Botoşani există o tradiţie nefericită ca politicienii locali ajunşi în funcţii înalte la Bucureşti să nu facă nimic pentru judeţul lor. Octav Cozmâncă a fost cel mai important om din guvernele Văcăroiu şi Năstase şi în perioada lui de glorie 1992 – 1996 şi 2000 – 2004 judeţul s-a prăbuşit economic. S-au stopat lucrările la calea ferată Hârlău – Flămânzi, Săveni – Rădăuţi Prut, s-au privatizat prost fabricile de zahăr din Bucecea şiTtruşeşti care au dispărut, s-au blocat lucrările la barajul hidrotehnic de la Vf. Câmpului, vecin cu satul Talpa al lui Cozmâncă, nu s-a asfaltat sau modernizat măcar un km de drum.
Viorica Afrăsânei a fost vicelider PSD în Camera Deputaţilor, o apropiată a lui Năstase şi n-a făcut nimic pentru prosperitatea judeţului, pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Andrei Dolineaschi a ajuns lider important în PSD Bucureşti şi în perioada când PSD a guvernat cu PDL, după alegerile din 2008, este şi acum de aproape doi ani de când PSD-ul se află la guvernare şi are premierul dar Dolineaschi n-a făcut nimic măcar pentru Dorohiul lui darămite pentru judeţ.
Crede Ţurcanu că, la aşa o carte de vizită a social-democraţilor, Dolineaschi se va schimba brusc şi la Botoşani va curge lapte şi miere dinspre toate ministerele conduse de Ponta? Eu îi spun că nu. Mai mult, premierul Ponta va face orice-i va sta în putinţă să-l compromită pe Ţurcanu la Botoşani. Zile grele va avea Ţurcanu după alegerile europarlamentare dacă PSD-ul va suferi la Botoşani o înfrângere ruşinoasă.
Nu-l suspectez pe Dolineaschi de a practica corupţia dar de impotenţă politică suferă cu certitudine. Discursul său este social-democrat sută la sută, adică ipocrit, mincinos, oportunist, fariseic şi extrem de viclean.
Cel mai corect ar fi ca preşedintele Ţurcanu să-şi continue drumul început şi să se bazeze pe forţele proprii şi nu pe vreun ajutor din partea PSD pentru că acel ajutor va fi unul otrăvit. Iar primarii PSD-ului n-au a se teme de Ţurcanu că-i va văduvi la bani pentru că şi Ţurcanu aparţine clasei politice ticăloşite şi respectă principiul „eşti om cu mine, sunt om cu tine”.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei
Bancul zilei: Secretul succesului
Reţeta zilei: Friptură de miel în sos de vin
Referendumul pentru modificarea Constituţiei devine incert pentru 25 mai
Peninsula Crimeea, noul punct fierbinte al Europei de Est
locul in care interesele Rusiei şi ale Ucrainei intră în coliziune directă
Drapelul rus a fost dat jos de pe clădirea parlamentului din Crimeea
PNL se vopseşte în opoziţie. Antonescu şi PNL-ul nu pot minţi electoratul de dreapta
Voi semna imediat scrisoarea cu FMI cu condiţiile să nu apară creşterea taxelor pe combustibili şi electorata
Este dezonorant pentru domnul Tăriceanu să se transforme în unealta lui Ponta
pentru a destabiliza PNL
Forţele armate ruse, puse în stare de alertă la graniţa cu Ucraina
Veşti bune şi proaste pentru Ponta şi Antonescu
UDMR insistă pentru ministerul mediului în loc de comunicaţii
Liberalul Cristian David, acuzat de DNA pentru că ar fi încercat ăa ascundă 60.000 euro în declaraţia de avere
Flămânzi: Consilierii PDL nu vor funcţia de viceprimar
Ultimul simbol al cooperaţiei de consum brand pentru judeţ, a fost vândut
Obuz găsit în pădure
Artză retrospectivă: expune botoşăneanul Teodor Valenciuc
Zice că n-a plecat din PDL
Botoşani: Ce şefi liberali nu vor sări în barca PSD
Ioan Rotundu
Lista directorilor liberali care ar trebui să demisioneze
Victor Ponta pleacă la Roma cu o aeronava militară Spartan
Raed Arafat a refuzat propunerea lui Victor Ponta de a fi ministrul Sănătăţii
Crimeea: Zeci de oameni înarmaţi au preluat controlul clădirilor oficiale şi au arborat drapelul rus
Crimeea: Zeci de oameni înarmaţi au preluat controlul clădirilor oficiale şi au arborat drapelul rus
Viktor Ianukovici se consideră in continuare preşedintele Ucrainei şi cere Rusiei sa-i garanteze securitatea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog