Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11073
De la 07 Ianuarie 2003
112956327

Botoşani: Minciună şi manipulare social-democrată pe seama BN 23C

  • Ioan Rotundu
  • 26 February 2017, 23:00

Botoşani: Minciună şi manipulare social-democrată pe seama BN 23C Şeful Organizaţiei PSD Botoşani, senatorul Doina Federovici, a cotcodăcit din nou că a ouat o mărgică ruginită în cuibul PSD-ului. Federovici s-a lăudat în prea locală printr-un comunicat, că ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc vine în această săptămână la Botoşani să asfalteze drumul naţional de pământ moştenit de botoşăneni de la Ceauşescu şi bine conservat în acelaşi stadiu de succesorii acestuia oploşiţi în cete sub sigla PSD, cete care haiducesc banii publici cu o neruşinare pe care românii n-au mai cunoscut-o în istoria existenţei lor.
Duminică s-a desfăşurat un protest al locuitorilor comunei Manoleasa pe motiv că acest drum naţional de pământ care vine de la Miorcani, comuna Rădăuţi Prut, trece pe raza comunei Coţuşca şi Mitoc şi face joncţiunea cu asfaltul pe raza comunei Manoleasa, mai exact la intrarea în Manoleasa Prut dinspre satul Iorga, a rămas neasfaltat iar acum, după dezgheţ, s-a degradat şi mai rău.
Povestea acestui drum este una tristă şi n-a fost rezolvată din motive pur politice. În ultimii ani de existenţă a lui Ceauşescu, drumul apăruse pe harta judeţului ca fiind asfaltat, pentru că aşa îl raportase conducerea judeţeană de partid, respectiv primul-secretar . La nivel de unităţi economice mijloacele de transport care circulau pe acest traseu erau normate la consumul de combustibil ca circulând pe drum asfaltat pentru că aşa indica harta rutieră.
Şoferii înjurau de mama focului pentru că erau scoşi cu depăşire de consum şi erau puşi la plată dar nimeni nu putea face nimic.
După 1990 judeţul a fost stăpânit până în anul 2004 de conducere PSD, Ani la rând prefecţii de Botoşani puşi de PSD şi care aveau în subordine şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Botoşani, n-au fost interesaţi să se asfalteze acest drum din motive pur politice. Comunele Coţuşca şi Mitoc au fost comune numai cu primari liberali, iar din 2004 şi comunele Rădăuţi Prut şi Manoleasa au avut tot primari liberali. E limpede că prefecţii PSD-ului nu şi-au dosit să asfalteze acest drum ca să se fălească de pe urma lui primarii liberali.
În 2012, înainte de a prelua guvernarea, binomul politic Ponta – Antonescu ţipa de pe scena de la Popăuţi, unde erau invitaţii binomului local al USL Marcu şi Ţurcanu, că acest drum este u ruşine naţională iar imediat ce PSD-ul va intra la guvernare va fi asfaltat.
Ponta a ajuns premier în aprilie 2012 şi a stat în funcţie până în toamna lui 2015 dar nici vorbă să asfalteze drumul. Şi ştiţi de ce nu s-a ţinut de cuvânt? Când i s-a spus că drumul trece prin patru comune cu primari liberali a anulat orice demers de asfaltare iar parlamentarii botoşăneni ai USL şi apoi cei ai PSD au muţit.
Spre sfârşitul anului 2015 şi puţin în 2016, pe porţiunea Manoleasa Prut – Iorga – Liveni, adică pe raza comunei Manoleasa, s-a pietruit acest drum, piatră care acum, după dezgheţ, s-a transformat în mocirlă şi dă bătaie de cap şoferilor.
Protestul care a fost organizat duminică la iniţiativa primarului PSD de Manoleasa, Cristinel Aroşculesei, a fost unul strategic. Cu ipocrizie, cei din PSD Botoşani, ştiind că ministrul Transporturilor va veni la Botoşani, au transmis primarului să pună de-un protest. Ministrul va veni, va vedea, ba pleca iar parlamentarii PSD se vor putea lăuda că Guvernul Grindeanu este receptiv la reacţiile cetăţenilor.
Dacă protestul era unul spontan, atunci se putea protesta în faţa sediului Secţiei de drumuri naţionale Manoleasa, clădire uriaşă şi costisitoare (foto) aflată la numai o sută de metri de sediul primăriei, iar dacă primarul Cristinel Aroşculesei nu era dirijat cum să organizeze protestul, îi soma pe cei de la secţia DN Botoşani să vină în faţa protestatarilor şi să le spună ce se va întâmpla cu drumul.
Nimic din aceea ce ar fi fost firesc şi eficient nu s-a întâmplat. Protestul a constat într-un şir de maşini care s-au plimbat pe raza comunei Manoleasa, primarul fiind pe post de protestatar, nerealizând că de fapt protestează împotriva guvernului propriului partid.
Cu ipocrizie, sau poate din neştiinţă, primarul a pus că premierul Ponta a început lucrările la drum dar că le-a oprit Cioloş. Minciună! Pietruirea a fost singura lucrare cuprinsă în agenda Secţiei DN Botoşani cu aprobare de la Regionala Iaşi. Dar primarul Aroşculesei nu putea spune oamenilor adevărul pentru că aşa ceva în PSD se sancţionează. Bietul Chirica de la Iaşi de la rostirea adevărului i s-a tras. De vreme ce în planul de investiţii pentru acest an la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri nu sunt alocaţi bani pentru asfaltare, vizita ministrului la Botoşani va fi una de imagine, aşa cum a procedat şi Ponta.
După această vizită, senatorul Doina Federovici va mai cotcodăci ouatul unei mărgele ruginite după care se va aşterne din nou liniştea. M-aş bucura să nu am dreptate!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Un răspuns dezarmant
Horoscopul zilei de 27.02.2017
Oresa-n gura lu' RotunU: Emisiunea din 24.02.2017
Lumea lu' Rotundu: Încrengătura
Botoşani/Popăuţi: „rechinul” se pregăteşte de atacul fatal
Ioan Rotundu
Hans Klemm in vizita la Cluj: Am discutat despre nefericita hotarare a Guvernului de a face pasi inapoi in privinta coruptiei
Un oficial britanic sugereaza ca muncitorii est-europeni ar putea fi inlocuiti de roboti dupa Brexit
Ministerul Public, reactie la "seria calomniilor si intoxicarilor" la adresa lui Augustin Lazar:
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă