Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3339
De la 07 Ianuarie 2003
123968963

Aventurile amoroase ale fostului magistrat Raluca Stâncescu

  • Ioan Rotundu
  • 26 February 2018, 23:00

Vineri, în emisiunea Presa-n gura lu’ Rotundu, am avut proasta inspiraţie să anunţ pe post că în această săptămână voi publica dovezi despre aventurile amoroase ale Ralucăi Stâncescu, mai ales că aceasta, într-un anumit context, m-a acuzat că i-am şifonat imaginea prin a scrie că a dus o viaţă dominată de promiscuitate morală şi profesională atât în instituţie cât şi în afara ei.
Probabil că Raluca Stâncescu a urmărit emisiunea sau a luat act prin a o viziona pe contul Jurnalului Online de pe You Tube aşa că, ieri, m-am trezit cu un curier al Judecătoriei Botoşani care mi-a adus un exemplar din acţiunea introdusă de Raluca Stâncescu prin care a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care să mi se interzică publicarea de noi articole despre activitatea sa infracţională şi de ordin moral iar articolele publicate să fiu obligat să le şterg.
Nu ştiu ce va decide astăzi judecătorul dar eu pot să mai public cel puţin încă un articol despre viaţa amoroasă dusă de Raluca Stâncescu. Conform mai multor documente existente la dosarul în care Raluca Stâncescu este inculpată rezultă că aceasta a declarat că relaţia sa cu Cătălin Stavără, cel perceput ca fiind un reprezentant al lumii interlope botoşănene, este una asemănătoare celei de soţ-soţie cu perspectivă de căsătorie.
În rechizitoriul de trimitere în judecată a celor doi inculpaţi, procurorul a demonstrat că relaţia Stâncescu – Stavără nu era una similară celei de soţ-soţie ci doar de prietenie, fiecare având şi o viaţă amoroasă proprie. Despre orgiile sexuale ale lui Cătălin Stavără consumate în apartamentul închiriat într-un bloc de pe strada Ştefan Luchian din Botoşani am scris. Acum voi relata şi aspecte amoroase din viaţa Ralucăi Stâncescu.
Iată un fragment din transcriptul unei convorbiri telefonice consumată în data de 24 februarie 2016 cu un înalt ofiţer din IJP Botoşani: a cărui nume din motive lesne de înţeles îi voi trece sub tăcere:
Ofiţerul: Săru’mâna.
Stâncescu Raluca: Bună dimineaţa (…). Ce faci?
Ofiţerul: În mişcare.
Stâncescu Raluca: În mişcare eşti?
Ofiţerul: Tot timpul bântui.
Stâncescu Raluca: Auzi? Voiam să te întreb dacă tot eşti în mişcare, nu vroiai să bei cafeluţa la mine acasă şi eu tocmai am ieşit din cadă, îs curăţică şi…
Ofiţerul: Ce-am să fac?! La asemenea invitaţie nu pot decât să mă duc să fac un duş rapid.
Stâncescu Raluca: (râde) Lasă că am pregătit eu aici prosop. Ofiţerul: Ai pregătit totul?!
După puţin timp ofiţerul a sunat-o să verifice dacă a reţinut corect adresa iar Raluca îi instruieşte să intre pe uşa din spatele casei pentru că pe uşa din faţă doar pe preot îl primeşte..
Astfel de discuţii se vor repeta la anumite intervale de timp dar nu le mai reproduc pentru a nu scăpa indicii cu privire la numele şi funcţia poliţistului. Această femeie, lipsită de scrupule profesionale şi morale, ani la rând s-a aflat în situaţia de a ancheta diverse persoane aflate în conflict cu legea penală pentru a stabilit vinovăţia acestora şi pedeapsa ce li s-ar fi cuvenit. În realitate cariera sa profesională a fost marcată de episoade compromiţătoare statutului său de magistrat.
Dacă a-ţi observat, majoritatea politicienilor când sunt prinşi că au comis acte de corupţie şi presa scrie despre activitatea lor infracţională şi comportamentul antisocial, invocă dreptul la propria imagine şi la viaţa privată. Da, aceste elemente le pot invoca acele persoane care nu ocupă funcţii publice în stat, care nu cer votul electoratului pentru a ocupa funcţii eligibile, care duc o viaţă personală ce nu influenţează relaţiile sociale ale comunităţii în care trăiesc.
Dar când eşti plătit din banul public să deserveşti comunitatea, devii un model comportamental iar dacă modelul este unul negativ, unul care afectează grav etica şi morala sociale, atunci este obligatoriu ca presa să-şi facă datoria şi să-i informeze pe contribuabili despre pericolul public pe care-l prezintă cel în cauză.
Dreptul la informare al cetăţenilor nu se poate negocia şi nici îngrădi în vreun fel atunci când la mijloc este vorba de persoane cu statut public., Tocmai complicitatea presei prin tăcerea ei a făcut ca în funcţii publice şi eligibile să acceadă persoane compromise moral şi profesional, ajungând să răstoarne valorile sociale cu impact deosebit de grav asupra generaţiilor tinere.
În cartea sa „Calomnia prin presă”, judecătorul Corneliu Turianu, magistrat de o înaltă probitate morală şi profesională, a arătat că este dreptul jurnalistului să scrie dacă judecătorul care te judecă şi-a schimbat chiloţii murdari sau nu, acest gest de lenjerie intimă demonstrând respectul celui chemat să facă dreptate faţă de cetăţeanul de rând, faţă de societate.
Am convingerea că nu va mai trece multă vreme şi promiscuitatea morală şi profesională care marchează acum activitatea unor persoane publice va fi asanată şi ne vom întoarce din nou la valorile morale şi de bun simţ moştenite din generaţii. Nu-i departe vremea când instituţiile publice vor fi curăţate de impostorii penalii Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu sau la scară mai mică gen Raluca Stâncescu iar societatea românească îşi va recăpăta demnitatea pierdură. Chiar dacă atingerea unii asemenea deziderat va cere şi sacrificii din partea celor care pot contribui, prin poziţia lor socială, la îndepărtarea răului care s-a instalat în interiorul actualei clase politice şi instituţii publice.
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 27.02.2018
Bancul zilei: Reversul ispitei biblice
De ce s-a speriat Raluca Stâncescu şi s-a adresat Judecătoriei Botoşani
Ioan Roitundu
Dan Barna despre cererea de revocare a Codrutei Kovesi:
Sunt convins ca decizia presedintelui va fi de a respinge aceasta solicitare care se bazeaza pe citate din presa de scandal
Instanta suprema respinge cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale a vicepremierului Paul Stanescu
Germania: Primariile nu vor transport gratuit pentru toti cetatenii
In timp ce Europa se confrunta cu temperaturi care ajung pana la -35 de grade Celsius,
la Polul Nord s-au inregistrat temperaturi cu 20 de grade Celsius peste cele normale in aceasta perioada a anului
Liviu Dragnea: Am discutat azi cu ExxonMobil despre proiectul legii offshore.
Nu vrem sa priveze statul roman de resurse importante
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog