Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12119
De la 07 Ianuarie 2003
114841751

Editorial

La Botoşani, lecţie de ipocrizie liberală

  • Ioan Rotundu
  • 26 January 2016, 23:00

Liberalii botoşăneni au organizat luni, cu mult fast, evenimentul la care au participat cei doi co-preşedinţii naţionali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. De impresionat însă, puţini botoşăneni s-au arătat marcaţi de eveniment şi bucuroşi că la alegerile locale vor avea o variantă de vot credibilă: candidaţii liberali.
Cei doi liberi liberali au venit, au cuvântat, s-au distrat şi au plecat spre alte zări de pe meleagurile României ca s-o ia de la capăt. Fac parte din categoria celor care nu sunt atras de mirajul unor astfel de evenimente cu caracter politic şi mai ales electoral şi prefer să judec totul la rece.
Aşa voi face şi de această dată, disecând evenimentul liberalilor consumat luni la Botoşani prin a-l judeca folosindu-mă chiar de „legile etice şi morale” inventate de ei şi înmănuncheate într-un pretins Cod de principii după care şi-au selectat candidaţii cu care să ne fericească de pe postul de consilier local, primar, consilier judeţean şi eventual preşedinte al Consiliului judeţean.
În comentariile mele din emisiunea Presa-n gura lu’ Rotundu am explicat faptul că PNL şi PSD au inventat câte un Cod de etică şi morală după care îşi vor selecta candidaţii în alegeri doar pentru a ne impresiona pe noi, alegătorii de rând. În realitate liderii politici ai celor două partide nu dau doi bani pe aceste Coduri, selecţia candidaţilor făcându-se tot după vechile criterii verificate prin mai multe rânduri de alegeri, criterii care n-au nimic în comun cu etica şi morala.
Voi demonstra această afirmaţie a mea folosindu-mă de materia primă oferită luni, la Botoşani, de către liderii naţionali ai PNL În primul rând Alina Gorghiu şi Vasile Blaga ştiau că deputatul Verginel Gireadă este condamnat şi mai are pe rol alte dosare. Ştiau că deputatul Costel Şoptică are mai multe firme în insolvenţă după ce a ţepuit statul în baza unor contracte de achiziţii publice obţinute pe căi oculte. Cu toate acesta, Alina Gorghiu, încadrată de cei doi liberali-problemă, a vorbit asistenţei liberale despre cum va schimba ea imaginea partidului curăţându-l de cei aflaţi în conflict cu legea.
Iată ce a răspuns Gorghiu la întrebarea de ce ar vrea cineva să facă politică liberală: ”Cei care mă întreabă de ce ar veni alături de mine, le spun: dacă vă place ce este în jurul vostru, nu intraţi în politică. Dar dacă nu vă place, haideţi alături de mine, să schimbăm ceva. Acest lucru a funcţionat beton până acum”
Câtă ipocrizie! Cum să dai un asemenea răspuns când eşti încadrată la prezidiu de doi liberali certaţi cu legea? Cu Gireadă şi Şoptică vrea Gorghiu să schimbe imaginea PNL? Cu o seară înainte Gorghiu şi Blaga au ales să fie oaspeţii lui Şoptică la restaurantul Premier. Adică s-au dus fătă nicio jenă în fieful corupţiei. La Premier a fost uns Florin Ţurcanu „împărat”, acolo s-au aranjat anumite contracte de achiziţii publice pentru Şoptică, de acolo s-a pricopsit Ţurcanu cu o condamnare.
În tot Botoşaniul nu era un alt loc de cazare şi masă decât la Premierul lui Şoptică? Acum am dovada că ce-am afirmat anul trecut că tot decalogul liberal cu candidaţii nu-i decât o prosteală pentru omul de rând şi că de schimbarea clasei politice cerută de stradă îi doare undeva pe liderii liberali.
A mai afirmat Gorghiu că va asfalta „drumul ruşinii”, adică acel drum de pământ de rang naţional dintre Miorcani şi Manoleasa. În 2012 social-democratul Victor Ponta a făcut aceiaşi promisiune mincinoasă. Acum a făcut-o şi Gorghiu. Nimeni din sală n-a avut curajul s-o întrebe cum va asfalta ea acel drum de vreme ce nu-i nici prim-ministru, PNL nu-i la guvernare şi nici şeful CNADNR ca să poată decide realizarea unei astfel de investiţii. Cei din sală s-au dovedit a fi la fel de ipocriţi ca şi şefa lor. Iar în sală se aflau viitori candidaţi la funcţia de primar, consilier, preşedinte al CJ. Pe cine alegem?
Vă răspund tot eu. Aceiaşi Alina Gorghiu s-a deplasat la Flămânzi să gireze cu funcţia sa politică candidatura primarului Dan Oloeru pentru un al doilea mandat. Primarul a fost condamnat penal pentru că a desfigurat în bătaie o minoră că nu i-a satisfăcut poftele sexuale. Cerând reabilitarea, judecătorii au constatat că Oloeru nu s-a îndreptat, că n-a înţeles să se corijeze în urma condamnării, aşa că i-au respins reabilitarea. Ce n-au acceptat judecătorii din respect6 faţă de lege a acceptat Gorghiu în mod imoral, reabilitându-l ea etic şi moral conform celor 10 porunci numite principii de lucru. Încă o dovadă de ipocrizie, şi încă una destul de sfidătoare la adresa bunului simţ.
Venită la Botoşani cu fostul ministru de Interne Vasile Blaga pe post de pază de corp , Alina Gorghiu a girat şi validat etic şi moral toate măgăriile puise la cale de liderii liberali botoşăneni. Multe măgării, al dracului de multe! Le voi prezenta în zilele următoare ca să vedeţi cât de murdare sunt jocurile liberalilor şi cum sunt ajutaţi candidaţii PSD să câştige primăriile.
Păcat că majoritatea liberalilor sunt cetăţeni oneşti, bine intenţionaţi, dar care sunt prizonierii unor şarlatani care au confiscat partidul şi-l folosesc în interesul lor. Păcat de e! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Programul Primului-ministrul Dacian Ciolos
în perioada 25 – 29 ianuarie 2016
Lavrov: Moscova, ingrijorata de intarirea NATO langa granitele ei
Rusia va refuza orice negocieri privind returnarea Crineii / Ce declaratii a mai facut ministrul rus de externe in conferinta sa anuala
Iohannis, catre premierul de la Chisinau: Romania este clar alaturi de Republica Moldova
Impreuna vom gasi cele mai bune abordari
Premierul Moldovei, Pavel Filip: Trecem printr-o situatie tensionata
Sunt de inteles sentimentele celor care protesteaza sincer
Dacian Ciolos: Romania va ajuta financiar Republica Moldova,
dar inainte de prima transa e nevoie de masuri care sa arate vointa de reforma
Lavrov: Actiunile Rusiei au schimbat vizibil cursul evenimentelor din Siria
Horoscopul zilei de 27.01.2016
Bancul zilei: Cinismul vocii din cer
Reţeta zilei: Ciorbă cu coastă afumată
Cum a fost răstignit Vlas de către Iuda Şoptică
Ioan Rotundu
Profesor de religie din Valcea, acuzat ca le-a aratat elevelor de clasa a -III-a imagini obscene pe telefonul mobil
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă