Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8948
De la 07 Ianuarie 2003
110929418

Editorial

Ţinutul Secuiesc, diversiunea lui Dragnea asupra ordonanţelor

  • Ioan Rotundu
  • 26 January 2017, 23:00

Dorinţa ungurilor de a obţine autonomie teritorială pentru Ţinutul Secuiesc este cunoscută de români şi tratată ca o dorinţă politică a UDMR-ului de a-şi justifica existenţa şi obţine voturile maghiarilor pentru a se menţine în Parlament. Constituţional, o astfel de dorinţă nu va putea fi împlinită niciodată de Parlamentul României prin adoptarea unei legi în acest sens. La art. 1 al.1 din Constituţia României stă scris „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.”
Câtă vreme în Constituţia României va sta scris aşa ceva, niciodată visul ungurilor de a obţine autonomia pentru Ţinutul Secuiesc nu va putea prinde viaţă. Dar apariţia bruscă pe scena politică a ţării a acestei vechi şi, de acum, plictisitoare, dorinţă a ungurilor nu este întâmplătoare.
Sunt convins că este noua diversiune a liderului PSD Liviu Dragnea de a abate atenţia românilor de la cele două ordonanţe menite să-i salveze pe corupţi de puşcărie şi să-i elibereze pe cei aflaţi după gratii dar şi crearea unui vid legislativ pentru cei din administraţia centrală şi locală să fure din banii publici până la 200 mii lei fără să poată fi traşi la răspundere.
Pentru că manevra lui Dragnea cu plecatul în SUA ca premierul Grindeanu să aprobe cele două ordonanţe în regim de urgenţă fără ca el, Dragnea, să poată fi acuzat că ar fi autorul lor a fost dejugată de preşedintele Klaus Iohannis prin decizia de a prezida respectiva şedinţă de Guvern programată în „miercurea elefanţilor”. Dragnea a pus la cale o altă strategie.
Ştiind că unitatea naţională este o problemă sensibilă pentru români, Dragnea a decis să-i folosească pe unguri ca sperietoare de divizare a ţării, sperând că astfel românii se vor lăsa păcăliţi de pericolul creat şi îşi vor slăbi vigilenţa asupra celor două ordonanţe care ar putea fi aprobate pe ascuns.
Tot ieri, odată cu apariţia „pericolului de divizare a ţării” venit din partea ungurilor, ministrul Justiţiei, inginerul Florin Iordache, a declarat că Guvernul nu va retrage ordonanţele dar că luni se va decide forma prin care vor fi adoptate în urma unei consultări publice. Pentru luni s-a pus la cale o altă diversiune menită să-i prostească pe români.
Ministrul Iordache a organizat o dezbatere publică cu privire la ordonanţele incriminate şi contestate de toată lumea conştientă de rostul lor. Participarea a fost limitată de la 50 de persoane. Am convingerea că deja numele participanţilor sunt trecute pe o listă dinainte întocmită, cei prezenţi fiind aplaudaci ai PSD-ului cu rolul de a se constitui în vocea societăţii civile.
Este o tehnică veche, mult folosită de activiştii PCR-ului când se răfuiau între ei şi sacrificau pe câte unul oferindu-l spre batjocură adunării de partid unde era făcut de râsul tuturor de către vorbitori dinainte pregătiţi.
Sunt vehiculate cel puţin două variante prin care ordonanţele ar putea fi adoptate: în regim de urgenţă prin semnarea lor de către premierul Grindeanu sau prin asumarea răspunderii guvernului în faţa Parlamentului.
Ipocrit, tot ieri Liviu Dragnea a declarat presei c㠄Nu ştiam proiectul ordonanţei graţieri. N-am înţeles exact ce vor să facă, aştept şi eu să văd totuşi o linie clară. Eu nu sunt la Guvern.” Omului acestuia i-au furat dracul minţile ca să-l lase pradă furiei populare ori, el, în credinţa puterii sale nemărginite, îşi imaginează că românii sunt atât de proşti încât el poate face ce vrea fără teamă de dispreţ public opri răspundere pentru faptele comise.
Este dovedit că proiectele celor două ordonanţe s-au conceput pe un calculator de la Cancelaria preşedinţiei Camerei Deputaţilor la ore când activitatea parlamentară era încheiată. Adică la adăpostul nopţii şi sun strictul control al lui Dragnea. Dar nu trebuie să-l subestimăm pe Dragnea. Este extrem de şiret. El neagă orice implicare directă tocmai pentru a nu putea fi tras ulterior la răspundere. Mă miră însă slugărnicia premierului Grindeanu care se lasă sacrificat de dragul lui Dragnea, orice i-ar fi promis Dragnea că-l va acoperi sau proteja. Nimic nu-l va putea scăpa de Grindeanu de răspunderea penală dacă va semna cele două ordonanţe pentru a le da putere de lege.
Dragnea se simte stăpân pe situaţie şi n-are a se teme de preşedintele Klaus Iohannis şi de justiţie, convingându-l pe Grindeanu de puterea sa. Ca la orice dictator, mintea lui Dragnea a luat-o razna şi nu mai raţionează conform cu realitatea.
Românii s-au lăsat speriaţi de noua diversiune cu Ţinutul Secuiesc, dovadă că pentru duminică după amiază sunt anunţate noi proteste în Bucureşti şi prin ţară. Tare mi-i teamă că Dragnea şi ai lui din PSD au sfidat protestatarii cu modul în care vor legalizarea celor două ordonanţe, lucru ce ar putea genera duminică seară acte de violenţă.
Orice s-ar întâmpla duminică şi după, cert este că Dragnea nu va avea un sfârşit fericit. Nu va fi aureolat cu coroană regală pentru că mâinile cu care să-şi pună coroana pe cap vor fi încătuşate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Theresa May va declara in SUA ca Marea Britanie si Statele Unite "vor conduce impreuna din nou"
Sudul a preluat puterea. Guvernul si PSD, controlate de gruparea baronilor din Teleorman, Olt, Giurgiu si Ialomita.
Ardealul si Moldova, excluse de la masa deciziilor
Trump spune ca este absolut convins ca simularea inecului functioneaza,
dar va lasa pe altii sa decida. Reactii prompte din partea Marea Britanii si a NATO
ANAF propune schimbarea procedurii de publicare a romanilor aflati pe "lista rusinii"
Romania versus Ungaria: Cum merg afacerile din turism
Korodi (UDMR), despre initiativa privind Tinutul Secuiesc:
Este momentul sa se discute foarte deschis despre protectia minoritatilor
Ce spunea Klaus Iohannis despre gratiere in 2014, la Pro TV, inainte sa fie presedinte al Romaniei.
Asociatia AdAstra critica guvernul pentru scaderea bugetului Cercetarii
si cere respectarea promisiunilor din campanie
Nu se mai fac oameni ca pe timpuri!
Autonomia Tinutului Secuiesc: proiect de lege initiat de un grup de cetateni romani de etnie maghiara,
publicat in Monitorul Oficial
PNL incepe procedura de revocare a lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului
Motiunea de cenzura, depusa "in secunda doi" in care Guvernul emite ordonantele
O Florin Iordache, despre ordonantele de urgenta privind gratierea si amnistia:
Luni anuntam punctul de vedere. Deocamdata sunt doua proiecte aflate in dezbatere
Iohannis, critica dura la adresa guvernului pentru scaderea bugetelor din domeniul securitatii nationale:
Un gest iresponsabil si o grava eroare. Nu ne putem juca niciodata cu siguranta cetatenilor
Mesaje puternice pentru Romania de la doua nume grele din administratia Trump.
Ce spun Rex Tillerson, propus secretar de Stat, si James Mattis, propus secretar al Apararii, despre lupta anticoruptie si statul de drept
Horoscopul zilei de 27.01.2017
Bancul zilei: Inteligenţă de poliţist
Pedagoga demagogă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă