Ieri a avut loc o nouă etapă din procesul de adjudecare a câştigătorilor programului „Laptele şi Cornul”. La preselecţie s-au prezentat şase ofertanţi, care au asistat la analiza documentelor de către comisia coordonată de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Marcela Lozneanu. Comisia de evaluare a ofertanţilor este constituită din directorul executiv Vasile Bânzar, directorul Maria Bordaş, Mariana Amalia, Camelia Cojocaru, consilierul Daniela Artimon, Nadia Bejenaru, toţi reprezentanţi ai CJ Botoşani, Doina Bucşă, reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică, un reprezentant al Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Sănătate a Alimentelor (DSVSA) Botoşani, Daniela Biolan, inspector şcolar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, un reprezentant al Direcţiei de Finanţe Publice şi consilierul superior al Instituţiei Prefectului Samuil Cârlan. Cele şase firme care au cumpărat caiete de sarcini sunt SC Lival, SC Comaliment, Cosmi SRL din Săveni, Distrilact din Suceava, Spicul din Dorohoi şi SC Givas.
„S-a mers pe ideea că toate firmele trebuie să aibă avize pentru producerea şi depozitarea produselor alimentare ce vor compune pachetul. Comisia urmează să facă o deplasare în teren, pentru a verifica modul de depozitare şi distribuţie a produselor, urmând
urmând a se întocmi un raport care să cuprindă şi concluziile controlului”, a declarat Marcela Lozneanu, coordonatorul comisiei de evaluare. Prioritate vor avea ofertanţii care vor distribui laptele UHT, pachetul ridicându-se în acest an la suma de 9.600 lei, din care 3.000 este costul cornului. În judeţ beneficiază de acest program aproximativ 38 mii de copii, elevi şi preşcolari, repartizaţi pe şapte zone de derulare a programului. Zonarea este aceeaşi de anul trecut, cele şapte centre de distribuţie fiind la Botoşani, Dorohoi, Darabani, Săveni, Suliţa, Truşeşti şi Flămânzi. Firmele trebuie să depună o garanţie de bună execuţie, iar în cazul în care câştigă programul, dacă intervin probleme vor pierde această garanţie. Conform prevederilor venite de la nivel central, produsele derivate, precum brânza topită pot fi distribuite doar în cazuri speciale, ca înlocuitori ai unuia din produsele pachetului şi nu trebuie să depăşească 33% din componenţa pachetului. Pe data de 1 august se va face comunicarea anunţului de atribuire a contractului firmei sau firmelor care îşi vor adjudeca licitaţia electronică, pentru ca pe data de 10 august să aibă loc semnarea contractului. (Bianca ALBU)