Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7764
De la 07 Ianuarie 2003
120642393

Editorial

Doar cu aprobare de la Antena 3

  • Ioan Rotundu
  • 26 July 2012, 23:00

Constat că în ultima perioadă, orice acţiune prezidenţială, guvernamentală şi mai nou electorală, dacă nu este pe placul celor de la Antena 3 este aspru criticată, înfierată cu mai multă mânie proletară decât o făceau crainicii de televiziune din vremurile comuniste.
Mai întâi totul este mitraliat de vorba repezită a Danei Grecu la emisiunea „Ordinea zilei”, apoi intră în scenă Gabriela Vrânceanu Firea la „Ştirea zilei”. Cu ochii de şerpoaică, Vrânceanu insinuează cu abilitate concluzii demolatoare asupra faptelor comise de către cei care şi-au permis să gândească şi altfel decât au primit instrucţiuni cei de la Antena 3 de la mogul Dan Voculescu.
Urmează apoi „Sinteza zilei” cu Mihai Gâdea şi invitaţii săi, cam aceiaşi: neîmplinitul Mugur Ciuvică, nerealizatul profesional Valentin Stan şi laptopul său grăitor, totul completat cu şprinţangiul profesionist Victor Ciutacu. Cu braţele tăind aerul în rotocoale largi, Gâdea va anunţa numele celor care vor fi crucificaţi în seara respectivă. Capacul pe cazanul cu smoală în care au fost demonizaţi cei trecuţi pe ordinea de zi va fi pus de noptaticul lunatic Mircea Badea. Nimic din ce se întreprinde peste zi, dacă este împotriva intereselor grupării politice PSD - PC , nu va fi bun. Totul va fi tocat de-a fir a păr, până ce privitorul la emisiune se va plictisi şi va schimba canalul pe un alt post.
De exemplu, în aceste zile a fost mărunţit premierul desemnat Lucian Croitoru şi referendumul propus de preşedintele Traian Băsescu. Pe la emisiunile Antenei 3 s-au perindat fel de fel de personaje social-democrate şi liberale care au înfierat persoana premierului desemnat, unele fără a-l cunoaşte şi a-i cunoaşte cariera profesională, fără a avea în vedere că acest Croitoru este desemnat constituţional iar Johannes Klaus este o făcătură politică de conjunctură.
Cei de la Antena 3 au evitat să informeze privitorul că Parlamentul are mijlocul legal de a respinge de la investire Guvernul Croitoru şi nu vreo altă instituţie a statului sau coaliţie politică. Numai că o astfel de informaţie nu s-ar fi potrivit cu interesul urmărit de realizatorii emisiunilor.
Referitor la referendumul propus de preşedinte, iarăşi se accentuează pe inutilitatea acestuia, fără a se preciza că este dreptul constituţional al preşedintelui de a propune referendumuri, atunci când crede de cuviinţă că trebuie consultată populaţia.
Normal că acest referendum nu convine parlamentarilor PSD – PC şi PNL, pentru că el alimentează credibil dorinţa electorală a preşedintelui Băsescu de a reforma Parlamentul, punând în umbră contracandidaţii săi. Stau şi mă întreb, dacă Mircea Geoană şi Crin Antonescu au convingerea că Parlamentul trebuie reformat, de ce n-au „furat” preşedintelui jucăria electorală? Puteau foarte bine să voteze o lege, în regim de urgenţă, şi să diminueze la jumătate numărul de parlamentari din Senat şi Camera Deputaţilor, lucru absolut realizabil, şi să-l lase pe Băsescu cu buza umflată. N-au făcut-o pentru că n-au acest interes, pentru că sunt robii clientelei politice din partid. Iar sub acest aspect preşedintele Băsescu are dreptatea sa.
Nu sunt fan Băsescu, dimpotrivă, am scris suficiente editoriale prin care am sancţionat greşelile şi abuzurile acestuia în cei cinci ani de când ne este preşedinte, dar nu pot să accept ca o serie de adevăruri evidente să fie cosmetizate, trucate, pentru a induce din nou în eroare alegătorii. Priviţi-l pe Mircea Geroană, alias Prostănacul, cum perorează iar minciuni electorale, precum în campania alegerilor parlamentare. Iarăşi minte cu seninătate şi promite lucruri care nu pot fi realizate de pe funcţia de preşedinte. Numai că cei de la Antena 3 n-au voie să sancţioneze astfel de promisiuni electorale deşarte. Pentru că astfel de promisiuni au aprobarea celor de la Antena 3, ale lui Băsescu nu.
Luaţi-i lui Crin Antonescu discursul bazat pe critica la adresa preşedintelui Băsescu şi a Guvernului Boc şi veţi constatat că n-are ce pune în loc. Nu cu vorbe frumoase se poate conduce o ţară, ci cu angajări în fapte concrete şi care intră în atribuţiunile preşedintelui.
Cu stilul său golănesc, preşedintele Băsescu stă mai apropiat de electoratul ce merge la vot . Pe blogul meu, la articolul „Democraţia scârţâie din toate încheieturile”, comentatorul „Părerea mea” a reliefat un fapt extrem de adevărat şi dureros: „Conducător ales de slaba cultură, nu numai politică, a electoratului.” Nici Geoană, nici Antonescu nu ţin cont de cine va fi prezent la vot. Iată de ce nu va trebui să ne mirăm dacă vor pierde alegerile. Părerea mea!

25.10.2009


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: În paradus
Video: Darabani, polul sărăciei (partea I)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă