Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8035
De la 07 Ianuarie 2003
120642664

Centrul Şcolar Dorohoi va fi absorbit de Şcoala de Arte şi Meserii

  • maşina de vot a funcţionat, chiar dacă decizia nu este în avantajul elevilor
  • 26 June 2009, 23:00

Consilierii judeţeni au dat ieri undă verde comasării celor două unităţi din învăţământul special de la Dorohoi. În acest sens Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a adoptat o decizie 598/ 30 ianuarie 2009, potrivit căreia, începând cu anul şcolar următor, Şcoala de Arte şi Meserii de la Dorohoi se va comasa, prin absorbţie cu Centrul Şcolar Dorohoi, constituind o nouă unitate de învăţământ preuniversitară de stat, cu personalitate juridică, respectiv, Şcoala de Artă şi Meserii „Ion Pillat” Dorohoi.
Măsura urmăreşte să reducă destul de consistent costurile bugetare şi să utilizeze mai bine atât personalul, cât şi spaţiile implicate în acest proces, la Dorohoi fiind afectate trei imobile unde se fac cheltuieli serioase pentru întreţinere şi funcţionare. Prin procesul de comasare, imobilul în care îşi desfăşoară în prezent activitatea Centrul Şcolar va fi disponibilizat. Personalul Centrului Şcolar Dorohoi va fi preluat, începând cu data de 1 septembrie de noua structură, în limita numărului de posturi aprobate.
Fiindcă au fost totuşi unele voci destul de sceptice asupra procesului de comasare, preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac a ţinut să specifice că instituţia nu are rolul decât să îşi dea avizul, măsura fiind deja în curs şi hotărâtă de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. La rândul său, fostul şef al IŞJ, Pavel Rusu (foto) a susţinut proiectul de hotărâre.
„Eu am iniţiat procesul de comasare în ianuarie 2009 şi este o acţiune benefică prin constituirea de clase la nivelul normativelor, reducerea cheltuielilor de personal, cu utilităţile. Cadrele didactice nu sunt afectate. Anul acesta avem vacantate 22 posturi, din care 5 sunt titularizate. Vor fi transferaţi la noua unitate de învăţământ sau în alte unităţi de învăţământ dorohoian”, a spus Pavel Rusu.
Pro comasare s-a declarat şi lidera Sindicatului pentru Învăţământul Preuniversitar Botoşani, Maria Ţiprigan, aceasta subliniind că hotărârea a fost luată în prezenţa membrilor de sindicat. „Hotărârea aparţine IŞJ după ce această instituţie s-a confruntat cu nenumărate reclamaţii, de toate genurile, cu anchete care s-au perindat şi controale, constatându-se că se cheltuiesc bani grei de la CJ pentru nişte copii care sunt la număr de trei ori mai puţini decât personalul de acolo. Salutăm măsura fiindcă elevii vor învăţa într-un cadru deosebit, SAM Ion Pillat Dorohoi, datorită managerului care a făcut dintr-o şcoală unde elevii spuneau că vin şobolanii noaptea prin internat o unitate de învăţământ modernă”, a evidenţiat lidera SIP Botoşani.
Prezent în sală, directorul Centrului Şcolar Dorohoi, propus pentru desfiinţare, Eugen Şlincu şi-a expus punctul de vedere vizavi de măsura pe care o apreciază drept ilegală. „Şcoala de Meserii este ocupată la refuz şi nu poate prelua elevii de la Centru, aşa cum a constatat Comisia Judeţeană. Nu are ateliere, spaţii unde să înfiinţeze clasele. Le va înfiinţa la parterul internatului, în cantină, în sala de şedinţe, în sala de activităţi administrative. Va fi o şcoală care va avea condiţii total improprii educării elevilor. Clasele noastre de mecanică sunt considerate în lichidare, profilul de tâmplărie este exclus. După părerea mea, comasarea este o eroare care nu duce la îmbunătăţirea activităţii şi a educării elevilor. Este o hotărâre absurdă”, a pledat în van Şlincu fiindcă în final, proiectul a trecut cu majoritate de voturi, doar un singur consilier judeţean abţinându-se. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Guvernul n-are bani pentru plata şomerilor care muncesc cu convenţii
În loc de bani, ministerul Sănătăţii continuă să împartă controale
Parlamentarii PDL vor să prelungească concediul viitoarelor mămici
Tinerii social democraţi îşi vor alege curând liderul
Florin Ţurcanu face apel la moralitatea şefului CJ
Încă o gură de aer pentru cei care aşteaptă o locuinţă socială
Michael Jackson poate genera cel mai mare proces din showbizz
Batalie juridica pe o creanta de 85 milioane de euro
Războiul braţelor la Penitenciar
Program TELE'M Botoşani, sâmbătă, 27 iunie
Cui o lăsăm, România?
Marcel Nicusor, erou la Udine
Trădarea Elenei
Bogat şi sărac: Dacă rămâne Voronin, dispare Republica Moldova
Consiliul Europei cere Serbiei respectarea drepturilor romanilor-vlahilor din Timoc
Drum bun d-le Bula!
Reacţie de bancher: abuzezi de funcţia de senator dacă aperi consumatorii
O nouă steluţă pe firmamentul muzicii populare:
34 de voturi = 28 000 de euro, bani publici
Liberalii nu vor majorarea chiriei, preţului apei sau taxele şi impozitele
Vremuri grele şi pentru fotbaliştii botoşăneni
Flutur deplânge soarta liberalilor botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă