Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6437
De la 07 Ianuarie 2003
123658423

Botoşani: Scandal ca la uşa cortului în Primăria Truşeşti

  • 26 June 2012, 23:00

Ceremonia de reinvestire a primarului comunei Truşeşti, Mihai Puruhniuc (foto 1), era cât pe ce să se încheie cu o păruială pe cinste, dacă protagoniştii nu ar fi ţinut cont de o barieră a bunului simţ.
Tensiunile din campania electorală, alimentate în egală măsură de tabăra actualului primar şi de echipa fostului său contracandidat USL-ist, Florin Tureac, au refulat ieri în prima şedinţă a noii echipe de la cârma comunei Truşeşti.
Acesta din urmă, un apreciat medic veterinar, a pierdut alegerile la distanţă destul de mică de actualul primar.

Primar izolat de „maştera” profesoară
Şedinţa de ieri, în care noii consilieri au depus jurământul, alături de primarul lor, a fost prezidată de decanul de vârstă al aleşilor locali, Ecaterina Mocanu (foto 2), profesoară pensionară. În sala de consiliu, tensiunea a stârnit animozităţi de ambele părţi, iar primarul Mihai Puruhniuc a preferat să stea pe un scaun pregătit pentru invitaţi, în laterala încăperii, alături de consilierul judeţean Florin Bulgaru, decât să ia loc la masa consilierilor alături de preşedintele cu fustă, care era pregătit să-şi verse năduful adunat în campania electorală pe edilul ales.
Cei 15 consilieri au jurat credinţă cetăţenilor din Truşeşti şi au primit legitimaţiile din mâna preşedintelui de şedinţă, Ecaterina Mocanu. Opt USL-işti plus un PPDD-ist pot dejuca intenţiile celor şase membri ai Mişcării pentru Botoşani în următorii patru ani.
A existat o singură propunere pentru viceprimarul comunei. Grupul USL-PPDD a propus pe Petru-Grişa Ailenei, om de afaceri. Acesta a fost ales de 13 din cei 15 consilieri, pozaconsilieri, doi votând împotrivă.

Venin şi intelectuali
Finalul de şedinţă a răsturnat paharul cu venin şi cea care a dat tonul a fost tocmai Ecaterina Mocanu. „Domnule primar, în nume personal vă rog să vă cereţi scuze pentru ce aţi făcut în ziua alegerilor de pe 10 iunie. Acei tineri au trecut pe lângă mine şi m-au jignit pentru că au fost incitaţi”, a cerut Ecaterina Mocanu.
Aceasta făcea referire la manifestarea de bucurie pe care au avut-o tinerii din Truşeşti la aflarea veştii că noul primar este tot cel vechi. Aceştia s-au pornit pe insultat orice USL-ist care le atrăgea atenţia în vreun fel.
Toată desfăşurarea stării de bucurie a fost pusă pe seama primarului nou ales şi a echipei sale, care, presupun USL-iştii din comună, i-ar fi incitat pe tineri să se revolte şi să insulte tabăra care a pierdut alegerile.
„Dacă am greşit cu ceva, personal, îmi cer scuze, dar nu pot să îmi cer scuze în nume la alţii” a spus primarul Puruhnic. Scandalul a pornit însă la intervenţia medicului veterinar, Florin Tureac care a folosit un ton mai mult decât „aspru” , la adresa campaniei duse de cel pe care locuitorii din Truşeşti l–au votat.
În timp ce ceilalţi se retrăgeau, o consilieră de la Mişcarea pentru Botoşani a intrat în jocul fostului candidat la Primăria din comună. Chiar dacă a fost purtat în termeni civilizaţi, dialogul avut de cei doi, presărat cu destule reproşuri şi istericale, este suficient să-i ţină în duşmănie destulă vreme. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei:Concluzie logică
Bonus din partea Rusiei pentru nemţi?
Ponta nu l-a convins pe Băsescu să meargă la Consiliul European
Rana lui Adrian Năstase a fost doar o zgârietură
De ce plagiatul lui V. Ponta ne priveşte pe toţi
Deţinutul Adrian Năstase, solicitat sa se prezinte la INML azi
USL, prin Legea Sănătăţii, ne pune să plătim din buzunar serviciile medicale ieftine
Şoferii pot fi amendaţi o singură dată într-o lună dacă circulă fără rovinietă
Salariaţii sunt lăsaţi de USL-işti să moară de foame
Fostul primar de Dângeni a fost „executat” de oamenii săi
Botoşani: Cinci microbuze şcolare au luat ieri calea judeţului
Un pachet alimentar sau o masă caldă în loc de “corn şi lapte”
Înscrierea la screeningul pentru depistarea cancerului, pe final
Reforma sistemului de asigurări de sănătate este inevitabilă
Cine conduce cu adevărat Botoşaniul?
Ioan Rotundu
Adrian Năstase a ajuns la Spitalul Penitenciar Rahova
mai mulţi oameni au scandat împotriva fostului premier in faţa spitalului
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog