Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6188
De la 07 Ianuarie 2003
123696361

Văculeşti: Examen cu dedicaţie pentru postul de secretar de primărie

  • Ioan Rotundu
  • 26 June 2017, 23:00

Ieri, la Primăria Văculeşti, a avut loc examenul pentru ocuparea postului de secretar. La concurs s-au înscris două persoane. George Pălăceanu este consilier juridic în administraţia publică, locuieşte în Dorohoi iar soţia sa este medic stomatolog. Pălăceanu este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii ieşene Petre Andrei.
Însă el este cunoscut, nu pentru abilităţile sale ca jurist, ci pentru că este vocalist, cântăreţ, la nunţi şi alte distracţii. Nu ştiu ce vise şi-a făcut Pălăceanu participând la acest concurs dar eu cred că am să i le spulber imediat ce va citi aceste rânduri, pentru că la concurs mai participă şi Ioan Frunzete Adevăratul câştigător al concursului, susţin cunoscătorii situaţiei, va fi acest Frunzete, Pălăceanu participând pe post de iepuraş
Cine este Frunzete? Este din Vorniceni şi a absolvit Facultatea de drept administrativ (3 ani) la Suceava prin învăţământ la distanţă. În momentul de faţă este consilier local în cadrul Primăriei Vorniceni din partea PRM. Omul se bucură de o popularitate demnă de invidiat.
În perioada cât primarul comunei Vorniceni a fost profesorul Corleciuc, Frunzete, fin al acestuia, a fost viceprimar. În această perioadă la Primăria Vorniceni s-a produs o fraudă importantă din fondurile europene, de câteva sute de mii de lei, Profesorul Corleciuc, beneficiind de sfatul calificat al unui fost procuror devenit avocat prin Bucureşti dar originar din Vorniceni, şi-a procurat documente cum că este bolnav psihic şi că n-are răspundere juridică pentru faptele sale. A putut fi primar două mandate dar nu poate răspunde pentru ce-a furat pe motiv că odată cu descoperirea fraudei s-a descoperit că şi el nu-i întreg la minte. Interesant, nu! Viceprimarul Ioan Frunzete a scăpat şi el basma curată.
Ales consilier local în iunie anul trecut, Frunzete a boicotat permanent activitatea primarului Toader Leampăr care este liberal. I-a instigat pe consilierii PSD şi aliaţii lor să nu accepte ca viceprimar persoana propusă de primar, aşa că după alegerile din iunie anul trecut Primăria Vorniceni a stat fără viceprimar mai bine de jumătate de an. Apoi, când primarul a supus aprobării consilierilor documentaţia de modernizare a drumurilor săteşti, având aprobată finanţarea europeană în sumă de 500 mii euro, Frunzete i-a convins pe consilierii PSD şi aliaţii lor deveniţi între timp majoritari în CL, să nu voteze documentaţia. Aşa că Primăria Vorniceni a pierdut o finanţare de 500 mii euro iar sătenii au rămas în continuare cu drumuri de pământ în loc de asfalt.
Dar Frunzete a ajuns să candideze la postul de secretar al Primăriei Văculeşti fiind atras de Constantin Hăisuc, administratorul public al primăriei, şi el din Vorniceni. Hăisuc la- preferat pe Frunzete pentru că face parte din categoria celor de teapa sa şi a primarului Sorin Gânga. Frunzete urmează a fi omul nimerit la locul potrivit, urmând a face gaşcă cu Hăisuc şi Gânga.
Când Gânga a intrat primar în urma alegerilor din 2012, secretar al primăriei era Cristian Martin (foto), om cu experienţă în domeniu. Numai că Martin a realizat că ceea ce îi cere primarul să facă se va finaliza cu o răspundere penală. Aşa că a preferat să plece iar acum este secretar la Primăria Şendriceni.
Chiar dacă oficial nu s-au anunţat rezultatele concursului de ieri, consilierii opoziţiei, adică puţinii liberali care au mai rămas, îl dau ca sigur câştigător pe Ioan Frunzete. Când au aflat cei din Primăria Vorniceni că Frunzete va ajunge secretar la Primăria Văculeşti, au pus şampania la rece să sărbătorească evenimentul. Mai trebuie anunţat şi preotul paroh să stropească cu agheasmă prin sediul primăriei.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Astazi, Tricolorul Romaniei este simbolul unui stat modern si democratic, membru al NATO si al Uniunii Europene
Cheltuieli pentru firme. Antreprenori: Guvernul să limiteze obligația analizei de risc
Bancul zilei: Înmulţirea prostiei
Horoscopul zilei de 26..66.2017
Oximoronul lui Dragnea
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose (PSD) ca viitor premier.
Aceasta criza politica dauneaza grav Romaniei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog