Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Sănătate
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13434
De la 07 Ianuarie 2003
108315009

Cuprins de fierbinţeala puterii, Budăi aiurează din nou

  • Ioan Rotundu
  • 26 June 2018, 23:00

Printr-un comunicat elaborat în laboratoarele PSD, deputatul Marius Budăi se laudă că, prin grija guvernării PSD, în România numărul angajaţilor cu salarii de peste 1000 de euro/lună a crescut semnificativ.
„În prezent în România sunt 217.402 persoane, care sunt salariaţi cu normă întreagă și au salarii de peste 1.000 de euro net/lună. Este o creştere cu 80% faţă de anul trecut. Practic sunt cu 96.178 mai mulţi salariaţi în 2018 la finalul lunii aprilie, faţă de aceeaşi perioadă din 2017, care primesc un salariu net de cel puțin 1.000 euro/net”.
Îmi este milă de bietul economist care a publicat nişte cifre statistice fără a pricepe cum trebuie ele interpretate. Dacă în România sunt peste 100 de mii de salariaţi cu lefuri de peste 1000 de euro/lună, aceasta se datorează multinaţionalelor şi nicidecum politicii economico-socială a PSD-ului. Sunt acele multinaţionale pe care infractorul Dragnea şi penalii care-l înconjoară strigă că sunt vinovate de creşterea ratei inflaţiei, de organizarea protestelor în stradă, că de fapt sunt parte a „statului paralel” care vor să dărâme în România „de,democraţia” ce ne-o ofertă PSD-ul.
Dacă la sfârşitul lunii aprilie 2018 s-a înregistrat o creştere a acestei categorii de salariaţi, este consecinţa majorării salariilor în sistemul bugetar. O majorare în scop electoral pe care acum o plătim cu toţii, mai ales cei care lucrează în mediul privat.
Creşterea numărului de angajaţi cu salarii lunare de peste 1000 euro în sistemul bugetar n-a adus creştere economică bazată pe producţie şi servicii ci o creştere a consumului care a favorizat şi mai mult importul, valuta ţării mergând spre firmele din străinătate iar leul a fost şi este devalorizat.
Astfel de fenomene economice n-au cum să fie pricepute de cei ca Budăi, nişte papagali ai propagandei PSD-ului, propagandă bine gândită de către consultanţii evrei care îi consiliază, plătiţi din banii pe care penalii din PSD îi fură din munca noastră.
În loc să mulţumim acestor multinaţionale că sunt prezente în peisajul economic românesc şi contribuie substanţial la veniturile bugetare, ministrul PSD al Transporturilor, un tembel pe numele de Şova, a declarat că nu ne trebuie autostrăzi pentru că ar fi în favoarea multinaţionalelor. Un cretin cu rang de ministru care nu pricepe cele mai elementare avantaje pe care infrastructura bine opusă la punct le aduce economiei unei ţări.
Mai afirmă Budăi în comunicat că trăim mai bine„Este un contrast puternic în această privinţă faţă de perioada când opozanţii de astăzi ai PSD erau la putere, iar PDL–ul lui Boc și Băsescu, transmutat în PNL tăiau fără milă și fără discernământ salarii şi pensii”.
Bietul Budăi, nici să mintă cu pricepere nu este în stare. În primul rând că Guvernul Boc nu a tăiat nicio pensie, măsură declarată ne constituţională de CCR. Salarii a tăiat la bugetari şi bine a făcut. Avea de ales între a da afară vreo 500 mii de angajaţi şi a reduce salariile păstrându-i pe aceştia în câmpul muncii. I-a păstrat pentru că şi ei aveau rate la bancă, cheltuieli în întreţinerea familiei, măsură socială pe care Budăi, ori n-o poate înţelege pentru că n-are capacitatea şi raţionamentul necesare,m roi preferă demagogia de partid repetând papagaliceşte o minciună.
În vremea Guvernului Boc, cu salarii mici, toată lumea avea bani în buzunar pentru că puterea de cumpărare era mare. În vremurile actuale ale guvernelor PSD s-au majorat salariile la bugetari dar din cauza creşterii ratei inflaţiei nu le ajung banii de la o lună la alta. Creşterea galopantă a indicelui Robor a sărăcit zeci de mii de familii care au credite în lei dar Budăi, în fierbinţeala puterii, susţine că trăiesc fericiţi. Îi doresc să aibă şi el parte de o aşa fericire!Despre aceste efecte ale unei politici economice prost gândită Budăi nu pomeneşte nimic pentru că nu avantajează PSD-ul.
Budăi tace şi când vine vorba de realizările guvernelor PSD în domeniul investiţiilor. Zero km de autostradă într-un an şi jumătate de când PSD-ul este la guvernare cu Liviu Dragnea premier de facto.. La tronsoanele unde se lucra, lucrările trenează, termenele de execuţie se depăşesc continuu iar despre fonduri europene nu se mai vorbeşte. Suntem singura ţară din UE care nu accesează fondurile alocate. Motivul? Nu se mai pot fura!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop zilnic 27.06.2018
Horodniceanu: Aliniatul 11 din noul Cod de procedură penală ar putea duce la închiderea a peste 4.700 de dosare DIICOT
Studiu: România continuă să se confrunte cu provocări în ceea ce privește accesul la asistență medicală și medicamente.
Accesul la sistemul de sănătate, deosebit de redus în zonele rurale
Bancul zilei: Calm scoţian
Camera Deputaților a respins cererea de reexaminare a lui Iohannis pentru Legea CSM.
Care sunt principalele prevederi ale legii
Efectele protestului din Parlament:
Interzis pentru USR să mai invite persoane la Camera Deputaților. Plus: Ce reguli stricte sunt impuse la Senat
Dacian Cioloș, Dan Barna și 24 de ONG-uri anunță o inițiativă de modificare a legislației electorale:
Două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, eliminarea pragului electoral
Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare
Adriean Videanu, achitat / Bica, achitată într-un al doilea dosar
Claudiu Manda anunță că și susținători ai PSD-ALDE vor veni în fața Parlamentului
în ziua moțiunii de cenzură. Despre cazul în care se vor găsi laolaltă cu cei chemați de Opoziție: Sunt două variante, fie să-i putem compara numeric, fie să ajungă la conflict
Parlamentarii au votat ca radarele Poliției Rutiere să fie doar pe mașini marcate, poziționate vizibil
și semnalizate cu panouri afişate cu 500-1.000 de metri înainte. Deputat USR: „Este pur și simplu o oroare. Va fi liber la călcat pedala!”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă