Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6193
De la 07 Ianuarie 2003
123696366

Botoşani/Gorbăneşti: Concubina uşernică

  • Ioan Rotundu
  • 26 March 2015, 23:00

La cei 34 de ani ai săi, Mihaela Boghian (foto 1) poate spune că a avut o viaţă care poate fi subiect de roman. Căsătorită cândva, ea s-a pricopsit cu 3 copii, două fete de 12 şi respectiv 11 ani şi un băieţel în vârstă de 4 ani. Fetele sunt instituţionalizate la Căminul de copii din Pomârla iar băieţelul se află în plasament la o familie din Darabani.
Plăcându-i viaţa, la un moment dat a ajuns să lucreze ca bucătăreasă pe la Caransebeş, judeţul Timiş. Aici l-a cunoscut pe Marcel Bejenariu (foto 2) din satul George Coşbuc, comuna Gorbăneşti, care lucra la o fermă de animale.
Cei doi au ajuns la concluzia să pună de un concubinaj. Cu banii strânşi, în urmă cu 3 ani au cumpărat o casă în satul lui Bejenariu, adică în George Coşbuc. Între timp le-a venit şi o fetiţă, acum aproape de doi ani iar Mihaela este însărcinată din nou în luna a 5-a.
Numai că viaţa celor doi este una plină de evenimente din ce în ce mai neplăcute. Amândoi beau de sting. Cel puţin aşa susţin vecinii şi sătenii. Mihaela şi fumează, deşi n-au nici un venit financiar decât alocaţia pentru fetiţă. De la patronul fermei de animale Marcel s-a întors cu ceva bunuri precum hamuri, căpestre, medicamente veterinare etc. pe care le-a vândut iar banii i-a băut.
În urmă cu 16 ani Marcel a a fost condamnat şi a stat în puşcărie vreo opt ani. Condamnarea i-a venit pentru furturi şi bătăi. El spune acum că s-a liniştit. O perioadă a trebuit să plece la muncă. Mihaela, rămasă de capul ei, n-a stat singură, găsindu-şi prin sat bărbaţi care să-i ţină de urât. Soacra sa spune că nici fetiţa na-r fi a lui Marcel şi nici copilul pe cale de a veni. Cică nici Mihaela n-ar şti a cui sunt copii. În schimb, Marcel susţine cpă ambii copii sunt ai lui. Când mama soacră i-a atras atenţia să nu mai umble cu bărbaţi, Mihaela i-a tras o mamă de bătaie de biata bătrână n-o va uita până la moarte.
Deşi soacra, vecinii şi pozaşi sătenii susţin că Mihaela continuă să bea, Marcel susţine că de când este însărcinată n-a mai pus gura pe alcool. Dar problemele lor sunt acum de altă natură. Marcel susţine că vecinul Asaftei l-a ameninţat că-l omoară în bătaie pe motiv că a cumpărat casa pe care ar fi vrut el s-o cumpere. Vecinul susţine că l-a prins la coteţul cu păsări. Marcel are un baston cu şocuri electrice cu care i-a speriat pe cânii satului care când îl simt fug de rup pământul iar la întunericul nopţii Marcel operează prin curţile sătenilor. Aşa susţine şi un alt sătean Achiţei.
Despre Achiţei, Marcel susţine că în decembrie anul trecut acesta a năvălit peste el în casă şiu l-a bătut de l-a luat salvarea iar poliţia tot pe el îl găseşte vinovat. În replică, Achiţei susţine că a fost invitat de Mihaela la un pahar de bere. Mihaela s-a îmbătat şi s-a luat la bătaie cu Marcel, dând vina că el i-ar fi bătut.
Un alt sătean, Victor Ciobanu, susţine şi el că Marcel umblă cu bastonul cu electroşocuri şi cam dă iama prin curţile oamenilor, motiv pentru care sătenii l-au avertizat că după ora 9 seara să nu mai iasă din curte pentru că va fi luat la bătaie. Trăind în concubinaj cu Marcel, mama acestuia şi sătenii susţin că Mihaela, când îi va veni din nou „căldurile” îl va lăsa baltă pe Marcel şi va căuta alt bărbat iar copii vor ajunge ca şi ceilalţi la stat.
Tot Marcel a fost cel care a solicitat să vină Lumea lu’ Rotundu pentru a-i mediatiza situaţia în care se află, adică este ameninţat cu bătaia de vecini iar poliţiştii din comună nu iau nicio măsură cu cei care-l ameninţă.
Noi am mers în sat, am filmat şi ne-am intitulat reportajul „Concubina uşernică”. Sâmbătă seară, la ora 19.00 reportajul va putea fi vizionat pe Tele’M Botoşani. Merită a fi văzut pentru că este un reportaj extrem de pitoresc, oamenii din sat fiind chiar încântaţi să se ştie filmaţi dar şi mai încântaţi să povestească despre viaţa celor doi concubini.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: De ce nu se teme Băsescu de bulău
Reţeta zilei: Cârnăciori cu penne şi ciuperci
Horoscopul zilei
Unele masini donate recent Guvernului Moldovei s-au defectat
Ponta promite ca va suporta reparatia
Reuters: Romania, "una dintre cele mai corupte tari UE"
criticata pentru blocarea arestarii lui Sova
Mircea Cartarescu: Ne asteptam ca o banda de infractori sa-l dea pe mana procurorilor pe unul de-al lor?
E nevoie de alegeri anticipate
Prognoza meteo pentru vineri in tara
PNL va semna un "acord de guvernare" cu partidul lui Mircea Geoana
Avocat: Marian Vanghelie a strans semnaturi pentru Mircea Diaconu
nu pentru Elena Basescu
Patriarhul Daniel il vrea pe Vanghelie liber
Laura Codruta Kovesi cere CSM sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul Dan Sova
Bombă de aruncător găsită în gospodăria unui localnic din Ştefăneşti
Parşiv şi ipocrit chiar şi cu DNA-ul la uşă
Ioan Rotundu
Să despăduchim viaţa publică de ei!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog