Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1607
De la 07 Ianuarie 2003
108538248

Botoşani: Conducerea Prefecturii cuprinsă brusc de milă faţă de ţigani

  • acţiunea pare a fi una electorală decât serioasă
  • 26 November 2012, 23:00

Reducerea drastică a experţilor şi specialiştilor de etnie romă, care să rezolve problemele comunităţilor, deficienţe ale legislaţiei care afectează viaţa botoşănenilor, rezistenţa unor şefi de instituţii în a înţelege rolul experţilor pentru romi au fost principalele probleme puse în discuţie luni, 26 noiembrie, în cadrul Grupului de Lucru Mixt, a cărui şedinţă s-a desfăşurat în sala mare a Prefecturii.
Membrii grupului format la nivelul Instituţiei Prefectului au explicat că, dacă la începutul implementării legislaţiei privind îmbunătăţirea situaţiei romilor în judeţul Botoşani, erau prinşi în structurile nou create circa 70 de experţi romi, în prezent numărul mediatorilor şi al asistenţilor comunitari pe această problematică a scăzut la 35.
Mai mult, primarii şi directorii de şcoli nu permit experţilor să meargă în teren ci le trasează sarcini ce nu sunt cuprinse în fişa postului. Astfel aceştia ajung să se ocupe de documente ale primăriei sau de centralizarea absenţelor şcolare. S-a dat exemplul negativ al Şcolii generale nr. 2 din Botoşani şi a numeroase primării din judeţ.
„Sunt convins că aceste probleme se pot rezolva. Trebuie discutat punctual pe situaţiile semnalate şi se găsesc soluţii, pentru că depinde numai de noi să le rezolvăm. Domnul subprefect coordonează nemijlocit Grupul de Lucru Mixt, iar dacă apar probleme mai sensibile, vă invit la mine oricând pentru a căuta soluţii”, a declarat prefectul Costică Macaleţi.
În acelaşi cadru s-a arătat şi că beneficiarii ajutoarelor sociale sunt nevoiţi să se deplaseze lunar şi câte 100 de kilometri pentru o adeverinţă ce nu se poate elibera decât la sediul AJOFM, în timp ce alocaţia de sprijin este retrasă tuturor copiilor unei familii doar dacă unul dintre aceştia absentează de la şcoală.
„Acestea sunt carenţe legislative. Nu este normal să laşi 6 copii fără alocaţie de sprijin din cauza unui frate care are, poate alte priorităţi. Vom face demersuri pentru a semnala aceste probleme la ministerele de resort”, a declarat subprefectul Sebastian Tocariu, acesta adăugând că în perioada următoare va declanşa o campanie de conştientizare a administraţiilor locale pentru ca experţii romi să fie lăsaţi să-şi desfăşoare activităţile specifice. Problemele ţiganilor nu au apărut azi sau ieri.
Ele sunt de mai mult timp, dar acum suntem în campanie electorală iae voturile acestora pot ridica cu vreo două procente zestrea electorală a USL.
După ce vor trece alegerile, aceste probleme vor fi date uitării, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Blestemul Caracalului
Gastronomie: Chifteluţe marinate
Varianta regionalizării cu 8 regiuni nu e cea mai bună, dar e cea mai posibilă
Criza din UE, o ameninţare foarte serioasă
sunt gata să revin ca preşedinte la Kremlin
Exportăm gaze româneşti, importam gaze ruseşti la preţ triplu
Dispute între ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, şi consilierul prezidenţial Iulian Fota
la o dezbatere la Academia Română
E mai grav decât credeam!
Ioan Rotundu
Adevăruri uitate sau ascunse?
Ioan Rotundu
Târg de produse tradiţionale pe Pietonalul Unirii
Botoşănenii pot propune modificări de taxe locale judeţene
Distracţia la patinoar, preferată de botoşăneni
Implicare imediată în proiecte legislative (P)
Ţigarete de contrabandă transportate cu microbuzele
Lupta pentru Basarabia continuă
AFP: Preşedintele ANI denunţă presiuni politice
Alianţa Pentru o Românie Curată - Liste negre
candidaţi incompatibili, traseişti şi topul imobiliarelor electorale
Tomograful – marea problemă a Spitalului judeţean
Botoşăneni care au luat plasă pe seama comerţului online
Botoşani: Contract colectiv de muncă la Spitalul judeţean
Plecarea asistenţilor medicali în străinătate este din nou de actualitate
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă