Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10552
De la 07 Ianuarie 2003
110931022

Penora Zaharia, sora mai mare, acuză din nou:

„Corupţia teste protectorul fratelui meu Ionică Nechifor”

  • Ioan Rotundu
  • 26 November 2017, 23:00

La cererea surorii mai mari a lui Ionică Nechifor, impostorul care devalizează în stil tâlhăresc patrimoniul Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare Ovine şi Caprine Popăuţi, am reluat filmările pentru continuarea reportajului deja difuzat la Lumea lu’ Rotundu şi intitulat „Revoltaţii de la Popăuţi”. Penora Zaharia (foto 2) şi cu soţul ei Florea, fost lucrător la Staţiune până a ajuns Ionică Nechifor director, adică cumnatul său, şi l-a dat afară susţin că patrimoniul Staţiunii este furat bucată cu bucată iar organele statului sesizate nu vor să facă niciun fel de cercetări.
În momentul de faţă nu se cunoaşte producţia de cereale realizată de pe cele peste o mie ha teren arabil şi păşune, nu se cunoaşte cantitatea de furaje recoltată pentru că nu s-a înregistrat în contabilitatea unităţii. Nu se ştie nici care este efectivul de ovine reproducătoare şi tinere, de caprine, pentru că numărul lor real nu mai corespunde cu cel din evidenţele contabile de când Ionică Nechifor a devenit director.
Personalul de îngrijire a efectivelor de animale nu este instruit, fiind format din zilieri aduşi de prin judeţ şi cazaţi în incinta unităţii în spaţii mizere iar oile ajunse în stare de deces din cauza înfometării sau a bolilor sunt sacrificate şi date spre mâncare acestor zilieri. Sesizate, Autoritatea Sanitar – Veterinară şi Inspecţia Sanitară au refuzat să facă un control şi să constate situaţia extrem de gravă.
În evidenţa contabilă este un haos total, nu se cunoaşte cine şi cât a muncit, personalul îngrijitor munceşte mai mult la ferma personală a lui Ionică Nechifor şi plătit de la Staţiune. Cine nu vrea să muncească la ferma lui este imediat pus pe liber. Nechifor deţine peste 40 ha teren al Staţiunii printr-un interpus pentru că el nu poate fi beneficiarul direct deoarece ar intra în conflict de interese cu funcţia deţinută. Din acest teren 11 ha este arabil şi a fost cultivat cu cereale dar nimeni nu ştie câtă recoltă a strâns de pe terenul său şi câtă a sustras din cea de pe terenul Staţiunii.
Penora, sora mai mare a lui Ionică susţine că toate acestea sunt posibile pentru că fratele său are putere financiară şi materială şi cumpără influenţă. Ministrul Daea l-a vizitat acasă la vreme de seară, cu soţia sa director la APIA Bucureşti, şi a plecat cu portbagajul plin cu pielicele şi alte alimente, pachete pregătite de un alt cumnat al lui Nechifor pe nume Gaidur.
Şi Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii şi acum vicepreşedinte la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, l-a vizitat pe Nechifor şi a plecat cu portbagajul maşinii „bucşit cu pielicele şi produse alimentare”. Ajuns la Bucureşti, Tabără i-a trimis lui Nechifor numirea de director de la interimar la de drept. Familia Marinela (foto 1) şi Adrian Suşter, ea femeie de serviciu, el cioban, sunt alte două victime ale lui Ionică Nechifor. Suferind un accident de muncă prin pătrunderea în picior a unei aşchii de lemn putred, Marinela avea să-şi piardă piciorul care i s-a infectat pentru că Nechifor nu i-a dat voie să meargă la doctor. Iar când femeia a ajuns la doctorul Iutis să-i salveze piciorul, Ionică Nechifor i-a pozai-a telefonat doctorului să nu-i dea concediu medical.
Pentru că femeia a primit concediu medical şi s-a adresat Inspecţiei Muncii ca să fie înregistrată ca accident de muncă, Ionică Nechifor n-a mai primit-o la lucru. A trimis-o să facă mâncare la ciobanii zilieri iar ciobanilor le-a spus că le-a pus la dispoziţie no femeie pe care s-o rânduiască la pat cu noaptea.
Soţul Marinelei, Adrian, pentru că n-a vrut să muncească la ferma lui Nechifor şi a refuzat să-l bată pe biologul dr. Gheorghe Hrincă, a fost trimis acasă. I s-a dat o hârtie cum că nu mai este angajat dar nu şi o decizie de desfacere a contractului de muncă pentru ca omul s-o poată contesta. Cei doi soţi au reclamat la Inspecţia Muncii aceste abuzuri dar directorul actual Daniela Lozneanu n-a efectuat nicio anchetă. Soţii Suşter susţin că Lozneanu este de partea lui Nechifor pentru că este mituită cu produse alimentare şi poate cu bani.
Din această parte a doua a filmărilor reiese clar cum Ionică Nechifor forţa angajaţii să-l bată pe biologul dr. Gheorghe Hrincă, după care Nechifor chema Poliţie şi reclama că Hrincă a sărit la el la bătaie, punând angajaţii să dea declaraţii false. Pentru că Adrian Suşter şi soţia sa Marinela n-au vrut să dea astfel de declaraţii celor de la Poliţie, acum şi-au pierdut locurile de muncă.
Comportamentul lui Ionică Nechifor faţă de angajaţii Staţiunii este unul tipic de cioban needucat. Limbajul folosit este unul greu de reprodus şi lipsit de orice urmă de respect uman faţă de semeni. Oamenii se întreabă când a făcut el studii de inginer zootehnist şi a ajuns doctor dacă el tot timpul a fost cioban la oi şi, brusc, pus director peste Staţiunea pe care deja a distrus-o.
Partea tristă este că autorităţile statului nu sunt interesate de jaful la care este supusă Staţiunea ci, de fiecare dată vin să-l apere pe Ionică Nechifor. Avocatul Petrovici, a cărui nevastă este judecător, l-a ameninţat pe biologul dr. Gheorghe aHrincă să-l lase în pace pe Nechifor că altfel va avea de a face cu el. Judecătoarea Petrovici a dat câştig de cauză lui Nechifor în toate dosarele în care acesta a avut calitatea de pârât, spre disperarea angajaţilor Staţiunii car au văzut cu ochii cum dreptatea le-a fost confiscată.
Florea Zaharia, cumnatul lui Ionică Nechifor, şi care a lucrat 40 de ani la Staţiune până a venit Nechifor director şi l-a dat afară, susţine că dacă poliţiştii şi procurorii ar vrea să afle adevărul, să ia declaraţii de la foştii şi actualii angajaţi, cu toţii fiind dispuşi să arate cum fură Ionică Nechifor patrimoniul Staţiunii, atât cât a mai lăsat nefurat din el. Dar, susţine Florea, aceşti anchetatori vin şi fac anchete în apărarea lui Nechifor şi nu-i lasă pe angajaţi să scrie adevărul.
Corupţia din justiţia botoşăneană, despre care eu fac referire de câţiva ani buni, funcţionează. Arestarea şi trimiterea în judecată a fostului prim-procuror Raluca Stâncescu n-a decapitat corupţia. I-a tăiat doar un tentacul.
Această parte a doua a reportajului va fi difuzată sâmbătă, 2 decembrie, în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu, începând cu ora 19.00.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Oeştişorul de aur pus în încurcătură
Horoscopul zilei de 27.11.2017
Ministrul Apararii: Miercuri semnam contractul pentru sistemele Patriot.
Este un semnal de descurajare a Rusiei si de aparare
Kelemen Hunor: Centenarul Unirii ar trebui sa fie o perioada in care majoritatea romana sa accepte si ceea ce cerem noi,
un dialog, in care vom avea o noua relatie
Cresterea rapida a salariilor pune in pericol competitivitatea Romaniei
si mareste deficitul de cont curent -O crestere economica sustenabila este improbabila
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 24.11.2017
Vladimir Putin a dispus ca economia Rusiei sa fie redirectionata pe fagas militar
Productia interna de gaze asigura 90% din consum,
furnizarea pentru consumatorii protejati este asigurata
Stephen Hawking a laudat un cantaret de muzica pop din China pentru ca i-a adresat o intrebare despre migrarea in cosmos
Romania trebuie sa faca parte din "nucleul dur" al UE
Cod portocaliu de ninsori si viscol valabil de luni seara pana marti dupa-amiaza
Cod portocaliu de ninsori si viscol valabil de luni seara pana marti dupa-amiaza
Autorităţile judeţului să oprească nelegiuirea preotului Valeriu Tincu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă