Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3104
De la 07 Ianuarie 2003
123154352

pnl

În cazul şcolii din Tudora, ÎŞJ a trimis în anchetă un inspector „dresat”

  • Ioan Rotundu
  • 26 October 2017, 23:00

Nici nu are importanţă cui aparţine gestul civic de a fi copiat toate articolele apărute pe site-ul Jurnalului cu privire la bătăile care se practică asupra elevilor de către directorul Cornelia Vatavu (foto) de la Şcoala Gimnazială „Tiberiu Crudu” din Tudora. Important este că din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, puşi la curent cu situaţia, au fost trimis în anchetă un inspector teritorial.
Ieri, inspectorul şcolar Ionuţ Anisie a ajuns la şcoala din Tudora pentru a desfăşura o anchetă. De la bun început inspectorul s-a arătat a fi un apărător al directoarei Cornelia Vatavu şi nici pe departe nu avea intenţia de a scoate la suprafaţă adevărul, fără a-l altera.
Mai mult, inspectorul i-a sugerat directoarei să dispară din şcoală câtă vreme face el ancheta. La anchetă au fost convocaţi, printre alţii, părinţii Mirela Bârsan, Cristina Bădărău şi Covrig tatăl. Deşi n-au studii înalte precum directoarea de şcoală şi inspectorul „trimis special” al IŞJ via PSD, aceşti părinţi i-au demonstrat inspectorului că dreptatea este de partea lor, a copiilor lor şi că directoarea Cornelia Vatavu este un real pericol în şcoală pentru elevi.
Inspectorul a căutat să-i convingă că directoarea este cadru profesoral bine pregătit şi că elevii cu care a avut probleme sunt de fapt nişte repetenţi. Atunci a fost întrebat de Bârsan dacă un copil cu media 7,50, cum este al său, poate fi numit repetent. În tot acest timp cât în şcoală s-a desfăşurat ancheta, directoarea a stat pitită în casă iar soţul ei pândea de după colţul blocului să vadă ce părinte mai vine la anchetă.
Soţii Vatavu sunt de un tupeu greu de acceptat într-un mediu civilizat dar nu într-o unitate şcolară. După ce am filmat şi difuzat reportajul, soţii Vatavu s-au dus la domiciliul Mirelei Bârsan şi i-a adresat cuvinte care nici derbedeii de prin mahala nu le folosesc cu atâta nonşalanţă.
Cornelia Vatavu s-a repezit la Mirela, mai-mai s-o pocnească de faţă cu soţul acesteia deşi se afla în curtea lor. I-a strigat „nenorocito, cine te crezi tu de dai interviuri la televiziune?”, după care i-a strigat şi mai tare „mă doare-n cur de acuzaţiile tale şi ale celorlalţi”. Când Mirela i-a reprodus inspectorului aceste vorbe, inspectorul n-a acceptat că aşa s-a desfăşurat dialogul. A intervenit tatăl Covrig care i-a spus că directoarea are un limbaj atât de mizerabil şi de porcos că de-ii auzi vorbind pe ţiganii din Turbata (cătun al localităţii Tudora) zici că ei sunt profesorii şi nu Vatavu.
Pe tot parcursul anchetei, în locul directoarei a asistat Flavia Baltariu, profesoară de lb. română, cunoscută drept mâna dreaptă a directoarei. Bulgariu căuta să-l influenţeze pe inspector că lucrurile nu stau cum le expun părinţii. I-au închis gura părinţii amintindu-i de cazuri concrete de bătaie aplicată de Vatavu elevilor.
Despre inspectorul Ionuţ Anisie mi s-a spus că este profesor de educaţie fizică şi a fost adus la Inspectorat de către fosta generală Mihaela Huncă prin august 2014 de la şcoala din Huţani, comuna Vlădeni, unde fusese pus director tot de Huncă şi PSD. Omul nu are habar e măsuri trebuie luate cu directoarea Vatavu. Le-a spus părinţilor că ea este director cu examen şi nu poate fi destituită. I-a spus verde în faţă tatăl Covrig că ştie el ce examen a dat Vatavu şi dacă ba fi nevoie va dezvălui public cum a ajuns ea director pe filiera PSD.
Inspectorul i-a întrebat pe părinţi ce pretenţii au iar aceştia i-au cerut demiterea directoarei din funcţia deţinută şi scoasă din învăţământ. pin trimiterea ei la un examen psihiatru aşa cum au citit ei că s-a procedat cu un profesor din Botoşani. În final, inspectorul a încercat să deturneze orice răspundere din partea directoarei, spunând părinţilor că de fapt ei au un conflict personal cu directoarea şi să-l rezolve pe calea justiţiei. Domnul profesor de educaţie fizică ajuns inspector pentru merite politice faţă de PSD n-a demonstrat ieri că are capacitatea de a discerne că faptele comise de directoarea Cornelia Vatavu sunt în calitatea ei de conducător de şcoală, de profesor şi nu de ţaţă de pe malul şanţului.
Interesant este că inspectorul n-a chemat la discuţie pe cel mai important petent care a adresat o reclamaţie bine documentată celor din IŞJ Botoşani. Este vorba de Constantin Cocoreanu, ofiţer de stare civilă din Primăria Tudora. S-a ferit inspectorul să poarte cu Cocoreanu o discuţie bărbătească şi în acelaşi timp cu legea în faţă.
Ca să scape din clenciul părinţilor în care s-a băgat singur, inspectorul le-a promis acestora că va trimite toată documentaţia la Poliţie. Aiurea! Cârdăşia dintre cei de la IŞJ şi directorii de şcoli este cimentată de PSD. Inspectorul n-a făcut decât să respecte ordinul primit, adică s-o scoată basma curată pe Vatavu. Probabil se aşteaptă producerea unei drame umane. Dar atunci inspectoraşul impotent profesional va trebui să dea socoteală pentru ce-a n-a făcut ieri la Tudora, deşi legea îi impunea să facă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Nedumerire amoroasă
Horoscopul zilei de 27.10.2017
Proiectul lui Tudorel Toader ii ia masiv din prerogative presedintelui Romaniei
il scoate din procedura de numire a procurorilor-sefi si ii reduce libertatea de numire a presedintelui la Curtea Suprema
Hocus-pocus cu taxe si impozite.
Programul de guvernare al PSD si coabitarea Dragnea - Tudose produc efecte tot mai nocive in economie
Bani luati de la infrastructura, 2,5 milioane de lei pentru statuile lui Martin Luther si Jean Calvin
si inca un milion de lei la Patriarhie
Cristina Tarcea, sefa instantei supreme, cere retrimiterea proiectului legilor justitiei de la Parlament la Ministerul Justitiei,
pentru "finalizarea procedurii legale pe care MJ si-a asumat-o ca initiator"
Gabriela Firea da un nou ajutor social: 1.200 lei/luna pentru familiile monoparentale.
Ce ajutoare a mai acordat pana acum primarul Bucurestiului si ce impact au
Revolutie fiscala anuntata la Guvern:
Salariul minim brut pe economie creste la 1.900 de lei / Pensia minima creste la 640 lei, contributiile trec in sarcina angajatului iar impozitul pe venit scade la 10% / Scad contributiile pentru Pilonul II de pensii
Portugalia: Justitia acorda circumstante atenuante unui barbat care si-a batut cu bata sotia adultera,
in timp ce era tinuta de fostul amant / Judecatorii au evocat Biblia, unde femeile infidele erau ucise
Autostrazile electrice: solutia pentru transportul mai curat pe distante mari
Schimbare majora pentru firme din 2018:
Firmele cu cifra de afaceri sub un milion de euro vor plati impozit de 1% din cifra de afaceri in loc de 16% din profit - Guvern
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog