Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7694 lei
1 USD = 4.4000 lei


Număr accesări
Astăzi:
3767
De la 07 Ianuarie 2003
73777560

Profesori notaţi cu 3,20 titularizaţi la catedră

  • 26 September 2007, 23:00

Profesorii pensionari şi cei care au obţinut la concursul de titularizare note sub cinci ocupă unele catedre din învăţământul botoşănean. Aceştia au fost încadraţi în ciuda faptului că pe la uşile Inspectoratului Şcolar Judeţean mai sunt cadre didactice calificate care doresc un post la catedră. Această situaţie i-a fost sesizată liderului Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Botoşani de liderii din teritoriu întruniţi în şedinţă de urgenţă.
Liderul sindical maria Ţiprigan susţine că a fost nevoită să scoată de pe posturi deja ocupate cadre didactice pensionare. Un asemenea caz s-a înregistrat la Şcoala Frumuşica, în cazul catedrei de biologie. La această şcoală catedra de biologie era ocupată de un profesor pensionar de trei ani de zile, în timp ce în aceeaşi şcoala profesorul calificat de biologie preda ca necalificat limba şi literatura română. Liderul sindical susţine că este de acord ca unele catedre să fie ocupate de profesori pensionari, dar numai în condiţiile în care s-au încadrat toţi profesorii calificaţi.
Un caz asemănător a fost întâlnit şi la Şcoala nr. 6 Botoşani. În acest caz, catedra de biologie era ocupată de un profesor care a obţinut la concursul de titularizare nota 3,20. Mai mult, catedra era ocupată în condiţiile în care un alt cadru didactic de biologie cu media 8,70 la titularizare nu ocupase nici un post în învăţământ. "Am scos-o de pe post pe cea care avea nota 3,20 şi am încadrat-o pe cea care era a doua pe listă în ordinea mediilor la concursul naţional de titularizare. Am scos de la catedră pe toţi cei care, din verificările noastre, ocupau posturi abuziv, am luat legătura cu Inspectoratul Şcolar şi am remediat greşelile", a precizat Maria Ţiprigan, liderul SIP Botoşani.
În opinia liderului sindical Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani nu prea este vinovat pentru situaţiile create pentru că acele catedre incomplete nu sunt raportate la IŞJ. Astfel, directorii au dreptul să încadreze personal didactic la nivelul şcolilor. În aceste zile liderul sindical i-a ajutat pe unii profesori să îşi găsească un post pe locurile rămase încă vacante. La Şcoala Specială Botoşani era vacantă catedra de psihologie, după ce fostul profesor a renunţat la post, iar la Şcoala Mihai Eminescu din Ipoteşti există catedra de geografie neocupată.
"Suntem alertaţi şi alarmaţi de faptul că nu s-au cerut directorilor să prezinte la momentul potrivit toate orele disponibile ca această decizie de încadrare să fi avut loc până la începerea şcolii. Luăm legătura direct cu şcolile pentru a completa o oră, două pe când acest lcuru trebuia reabilitat de Inspectoratul Şcolar", a declarat preşedintele SIP Botoşani, Maria Ţiprigan.
În timp ce există profesori calificaţi ce doresc un post în învăţământ, elevii sunt cei care au de suferit pentru că există catedre neocupate. Având în vedere situaţia creată la încadrări în acest, an liderul sindical susţine că nu va mai accepta această situaţie în anii şcolari viitori. Astfel, directorii unităţilor de învăţământ vor fi obligaţi să raporteze toate orele Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a fi repartizate în şedinţă publică. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Termica şi E.ON, cele mai reclamate de botoşăneni
Ţâbuleac semnalează ministrului David neregularităţile de la Botoşani
Au început pregătirile pentru europarlamentare
„Zilele George Enescu” reaprind flacăra geniului enescian
Instrumente noi pentru filarmoniştii botoşăneni
Program TELE'M Botoşani, joi, 27 septembrie
Prefectul Sorescu se consideră un tehnocrat
Noi licitaţii pentru reabilitarea a două şcoli botoşănene
Conducerea ASP mai vrea bani de la minister
Prefectul în faţa primului Colegiu Prefectural
Directorul Munteanu se bucură de prezumţia de nevinovăţie
Merg şase kilomentri pe jos pentru a ajunge la şcoală
Peste o mie de locuri de muncă pentru absolvenţi
Ţiprigan se crede buricul învăţământului botoşănean
Horoscop
Vrea un CV, ca să vă angajeze
Anunţ important
Zootehnia de-a lungul timpului
Cristi Hogas a păşit cu dreptul!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă