Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4606
De la 07 Ianuarie 2003
123767822

Botoşani: Traşi pe sfoară de Ţurcanu, pesediştii se agită în zadar

  • 26 September 2014, 23:00

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, a încuiat biroul și a plecat în concediul legal de odihnă, lăsându-i pe social-democrați să vorbească singuri.
Dumitru Zmău se și vedea vicepreședinte, dar președintele CJ a încuiat în sertar proiectul de schimbare a actualei echipe din fruntea instituției. Însă, secretarul executiv al PSD Botoșani, Gheorghe Vâzdoagă (foto), care a văzut multe tertipuri la viața lui de politician, i-a transmis lui Florin Țurcanu că de această dată nu mai ține șmecheria și președintele va fi chemat să dea socoteală în fața legii.
Asta dacă duminică, la şedinţa ordinară, proiectul de schimbare a celor doi vicepreședinți ai CJ nu va fi pe ordinea de zi. Gheorghe Vâzdoagă susține că juriștii pe care i-a consultat au admis că sunt întrunite elementele de abuz în serviciu şi exercitare cu rea credinţă a atribuţiunilor de serviciu
,,În prezent are loc o încălcare grosolană atât a Legii 215, cât şi a regulamentului propriu de organizare şi funcţionare. Noi joi am avut şedinţa Comisiei juridice, care este singura comisie care dă avizul pentru proiectele de hotărâri privind schimbarea din funcţie a vicepreşedinţilor, şi am încercat să băgăm pe ordinea de zi, conform prevederilor legale, acest proiect de hotărâre. Din păcate, din informaţiile obţinute domnul Ţurcanu a încuiat proiectul nostru de hotărâre în sertar, a plecat în concediu şi acest proiect nu a mai putut parcurge fluxul normal al unui act legislativ”, a declarat Gheorghe Vâzdoagă.
Și primarul Ovidiu Portariuc a fost aspru în aprecieri cu privire la plecarea intempestivă a președintelui Florin Țurcanu în concediu de odihnă. Acesta susține că acesta este doar un tertip pentru a bloca o schimbare iminentă. ,,Reacţia domnului Florin Ţurcanu nu s-a lăsat aşteptată. Domnia sa a dat bir cu fugiţii, a sigilat uşile, a pus lacăt pe birourile din Consiliul Judeţean pe un termen deocamdată anunţat de două luni de zile, nu ştim când se întoarce, nu se ştie unde e. Probabil are lucruri mai importante de făcut decât administraţia. Prin diverse tertipuri încearcă să blocheze această iniţiativă, pe motiv că acel proiect nu a ajuns la domnia sa. Toate aceste tertipuri nu arată decât teama preşedintelui Florin Ţurcanu, faptul că nu mai are controlul asupra Consiliului Judeţean şi fuga domniei sale de schimbarea care va veni până la urmă. Nu o să poată să stea în concediu până în 2016”, a spus Ovidiu Portariuc.
Președintelui Consiliului Județean, Florin Țurcanu, spune că referitor la concediul de odihnă aceasta a fost luat în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, cele 46 de zile sunt aferente anilor 2013- 2014.
,,Precizăm că, în anul 2013 concediul de odihnă a președintelui a reprezentat dreptul de odihnă pentru anul 2012. De asemenea, aducem la cunoștința botoșănenilor că numărul de telefon de la Cabinet stă la dispoziția acestora pentru preluarea problemelor și direcționarea către unul dintre cei doi vicepreședinți, respectiv, Gheorghe Sorescu și Cristian Achiței. Concediul de odihnă al președintelui era deja planificat în această perioadă pentru a se implica în precampania și campania electorală pentru alegerile prezidențiale, cu intenția de a face o separare clară a administrației de politică.
În ceea ce privește circuitul documentelor în cadrul Consiliului Județean, și făcând referire la proiectul de hotărâre depus de către consilierii județeni PSD cu privire la schimbarea celor doi vicepreședinți, menționăm că documentul a fost depus la Registratura instituției, vineri, 19 septembrie 2014, la finalul programului de lucru, urmând să ajungă la Cabinetul Președintelui, conform Regulamentului intern. Însă, având în vedere că, începând cu data de 22 septembrie 2014, Președintele și Cabinetul se află în concediu de odihnă, documentele de la mapa președintelui au fost predate vicepreședintelui Gheorghe Sorescu, documente printre care se află și proiectul de hotărâre respectiv.
Conform procedurilor legale în vigoare, și acest document, ca și toate celelalte își urmează circuitul. Facem precizarea că instituția nu este blocată, cei doi vicepreședinți și aparatul de specialitate își desfășoară în continuare activitatea conform legislației în vigoare și au obligația legală de a prelua și a duce la îndeplinire toate atribuțiile președintelui cât timp acesta este plecat. Orice nelămurire în legătură cu proiectul de hotărâre privind schimbarea vicepreședinților sau alt document adresat instituției Consiliului Județean poate fi clarificată adresându-vă vicepreședintelui Gheorghe Sorescu care a preluat prerogativele președintelui.
De aceea, considerăm că orice speculație cu privire la fluxul documentelor în Consiliul Județean este nefondată și totodată recomandăm celor care fac declarații în spațiul public să se documenteze din punct de vedere legal. Totodată, rugăm să fie respectat dreptul președintelui la concediul de odihnă luat cu respectarea prevederilor legale în vigoare” se explică într-un comunicat remis redacției.
(Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Logica masculina
Anunţ important societatea Urban Serv
Conopidă în oţet
Horoscopul zilei
Romanii sunt pe primul loc in topul europenilor care lucreaza in alta tara UE
Celebritatea minciunii
Ioan Rotundu
Iurie Leanca se dedubleaza dupa modelul lui Victor Ponta
Robert Turcescu vrea la judecată
Elena Udrea vrea altfel nde lansare a candidaturii sale
Liviu Dragnea: Nu inteleg candidatura domnului Melescanu
CE cere Ungariei sa-si respecte angajamentul de a livra gaze Ucrainei
Parchetul General a clasat dosarul de conflict de interese al lui Klaus Iohannis
Cine poate fi sforarul?
Ioan Rotundu
PDL Botoşani: Comunicat de presă
Prefectul Macaleţ se laudă cu crearea de noi locuri de muncă
Doina Federovici vrea explicații cu privire la dezastrul financiar d ela Mavromati
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog