Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17387
De la 07 Ianuarie 2003
108606211

Vasile Vrabie, unchiul primarului Gânga, râvneşte la pământul lui Iacob

  • Ioan Rotundu
  • 26 September 2017, 23:00

Haralamb Iacob (foto) locuieşte în Văculeşti, la strada principală. Peste drum de el, în vecinătate, locuieşte Vasile Vrabie, unchiul primarului PSD al comunei Văculeşti, Sorin Gânga. Vrabie râvneşte la o suprafaţă de teren din grădina lui Iacob, pe motiv că ar fi moştenitor. Revendicarea are la bază Registrul agricol pe care figurează o menţiune marginală la una din file. Nu se ştie cine ar fi făcut acea menţiune, dar ea a devenit motivul în baza căruia Vrabie se consideră moştenitor în curtea lui Iacob, situată peste drum.
Nepotul Sorin Gânga, având în vedere statutul său de primar, a considerat că este de datoria sa să-şi ajute unchiul. Fără ca lui Haralamb Iacob să i se aducă la cunoştinţă oficial prin vreun înscris cum că titlul său de proprietate nr. 53035(26.01.1995 a suferit modificări şi că o anumită supr5tafaţă de teren ar aparţine lui Vrabie Vrabie, primarul Gânga însoţit de alte două persoane, în luna iunie a acestui an a intrat în grădina lui Iacob, a făcut unele măsurători şi a bătut în pământ nişte pari de metal. Haralamb Iacob habar nu a avut ce se întâmplă în grădina sa în care avea semănată lucernă ce se cerea cosită.
Abia când a început să cosească lucerna a descoperit parii de metal. Norocul lui a fost că i-a descoperit la timp, altfel putea da cu cositoarea peste ei şi se întâmpla o nenorocire.
În ziua de 27.06.2017, poza27.06.2017, Iacob a fost invitat de către agentul de poliţie Cristian Ciobanu la Poliţia Văculeşti , cu ameninţarea că dacă nu se va prezenta va fi sancţionat cu o amendă în valoare de 500 lei, deşi Legea 61(1991 în baza căreia a fost emisă invitaţia prevede că amenda este între 100 şi 500 lei, lucru pe care poliţistul l-a trecut sub tăcere pentru ca spaima lui Iacob să fie cât mai mare. Discuţia cu poliţistul a rămas în coadă de peşte., Iacob arătând că nu a primit niciun înscris că grădina nu mai este a lui iar când s-au bătut parii metalici el nu a fost chemat să i se spună în ce scop sunt bătuţi.
Dealtfel Iacob este hărţuit de Vasile Vrabie de când nepotul său Sorin Gânga a fost ales primar. Nu i s-a dat nici un înscris că Vrabie are drept de moştenire în grădina sa, aşa că nici nu se poate adresa în justiţie să-şi caute dreptatea. Pur şi simplu este şicanat metodic.
Acest joc de-a şoarecele cu pisica pe care-l practică Vrabie cu nepotul său primar nu este întâmplător. Jocul are drept scop de a-l aduce pe Iacob în situaţia de a ceda psihic şi de a renunţa să-şi mai apere proprietatea. Omul este în vârstă şi nu-l mai ţin puterile să se lupte cu mafia locală condusă de primarul Gânga, mafie care a pus stăpânire peste întreaga comună.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Inspectia Judiciara anunta ca a terminat raportul privind controlul de la DNA
Horoscopul zilei de 27.09.2017
Bancul zilei: Concurs de deşteptăciune
Viktor Orban vine la Cluj si Oradea;
premierul ungar participa la sfintirea unei biserici construite cu fonduri de la Budapesta
Tranzactie majora pe piata carnii de porc: chinezii preiau Elit si Vericom, intarindu-si pozitia in regiune
Aviz negativ pentru cererea DNA de urmarire penala a ministrului Viorel Ilie in comisia juridica din Senat
Germania: Noi plecari din dreapta nationalista,
care pare insa sa evite o hemoragie parlamentara pentru moment
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Coreea de Nord a doborat in trecut un avion american.
Ar putea sa o faca din nou? - analiza Telegraph
Tariceanu o acuza pe Kovesi ca vrea sa creeze o supraputere in Romania:
Daca ea crede ca asta e modelul de urmat poate sa mearga in Rusia si sa dea mana cu Putin
Gazele livrate consumatorilor casnici se vor scumpi cu circa 6% de la 1 octombrie
Timbrul de mediu revine. O noua versiune ar putea fi gata pana la final de 2017
România lui Cănuţă om sucit.
Ioan Rotundu
Poliţiştii vor să-l ascundă pe Garcea
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă