Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
43925
De la 07 Ianuarie 2003
111219253

Vorona: Fionel Casapu se prezintă drept victimă a mafiei comunale

  • Ioan Rotundu
  • 27 April 2017, 23:00

Încă un nemulţumit de modul în care primarul PSD conduce comuna Vorona care se adaugă zecilor de nemulţumiţi care se consideră nedreptăţiţi de către primarul care a devenit prea lacom şi prea indiferent, dar dictatorial, la problemele cetăţenilor.
Fionel Casapu (foto 1) este locuitor al satului Pancu Teodoru din comuna Vorona. El lucrează prin Franţa, unde are o soră stabilită de mai mult timp. A venit acasă de sărbătoarea Paştelui şi a solicitat insistent să vină la faţa locului Lumea lu’ Rotundu pentru că are grave probleme cu primarul Aurel Ştefan
Ieri m-am deplasat la domiciliul acestuia. L-am găsit lucrând la o construcţie, având în jurul său câţiva meseriaşi printre care Gheorghe Hurmnuz (foto 2). Din discuţia purtată două au fost problemele pe care le-am reţinut.
Prima ar fi aceea că primarul Aurel Ştefan doreşte cu tot dinadinsul să-l sancţioneze pe Casapu cu suma de 10 mii lei pentru că a ridicat o construcţie fără autorizaţie. În acest sens Casapu a primit de la primar un proces verbal de constatare din care rezultă că a construit fără autorizaţia legală. Casapu s-a dus cu documentul la Inspecţia de Stat în Construcţii Botoşani. De aici i s-a spus că ei n-au nicio implicare şi că totul este în competenţa primarului Aurel Ştefan.
Problema este cumva destul de complicată. Fionel Casapu a primit în satul Pancu Teodoru0,25 ha teren pentru a-şi ridica o casă. Terenul l-a primit din fondul de rezervă al Comisiei comunale de aplicare a Legii 18. Împroprietărirea s-a făcut pe motiv că a lucrat la CAP şi nu are teren proprietate,
Pe acest teren a ridicat o căsuţă. Ulterior a solicitat Comisiei comunale să-i elibereze titlu de proprietate. Numai că din 2004 primarul comunei a fost ales profesorul Aurel Ştefan. Iar primarul s-a opus eliberării titlului. A urmat un proces îndelungat la capătul căruia prin Sentinţa civilă nr. 780 din 4 februarie 2006 a Judecătoriei Botoşani, rămasă definitivă, Comisia comunală a fost obligată să-i elibereze lui Fionel Casapu titlu de proprietate pe suprafaţa de 10 ari, avându-se în vedere casa ridicată.
Din momentul în care a câştigat parţial procesul, Casapu a intrat în colimatorul primarului şi, de atunci, susţine acesta, are numai necazuri şi este şicanat în fel şi chip. Pentru că la vechea locuinţă a făcut reparaţii, primarul consideră că era necesară o autorizaţie de construcţie, aşa că l-a anunţat că va fi amendat. Luni, 1 mai, Casapu pleacă din nou în Franţa la lucru şi nu ştie ce se va întâmpla în urma lui şi până unde va merge primarul cu răzbunarea. Nici noi nu ştim cum va proceda pentru că primarul Aurel Ştefan refuză să dialogheze cu Lumea lu’ Rotundu şi fuge de fiecare dată când îl căutăm pentru a-i cere relaţii.
A doua problemă a lui Fionel Casapu este de fapt una de familie. El nu se înţelege cu fratele Gheorghe Casapu de la o cale de acces asupra unui teren aflat în spatele grădinilor. Fratele Gheorghe susţine că Fionel nu are dreptate şi că este cam cusurgiu. Fiind o problemă de familie nu prezintă interes public.
Rămâne să urmărim cum va evolua relaţia tensionată dintre Fionel Casapu şi primarul Aurel Ştefan şi care va fi deznodământul. Dar prezenţa noastră în sat a atras repede atenţia cetăţenilor care m-au înconjurat să mi se plângă de faptul că nu găsesc înţelegere la primar în rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Le-am replicat că de vreme ce majoritatea cetăţenilor din comună l-au reales pentru un al patrulea mandat înseamnă că este un primar bun.
Au căutat să mă lămurească că a fost reales prin a minţi şi promite lucruri pe care nu le-a realizat. Reamintim faptul că în Vorona, după cum susţin unii cetăţeni, s-a creat un „grup criminal organizat” care a pus stăpânire pe întreaga comună Cum funcţionează această mafie veţi înţelege citind articolul de mai jos publicat în 22 februarie 2017.

Vorona: Cum a luat fiinţă un „grup criminal organizat”
· Ioan Rotundu
Nu mai este demult timp un secret pentru o parte dintre cetăţenii judeţului, mă refer la cei care gândesc cu propriul cap şi nu după tipare induse mintal de pozacătre Antena 3 a puşcăriaşului Dan Voiculescu sau România Tv patronată de fugarul Sebastian Ghiţă, că prin comune s-au format grupări mafiote care fac legea.
De obicei o astfel de grupare se formează în jurul primarului, perceput de toţi profitorii ca fiind stăpânul banilor publici, respectiv a bugetului local, sursă de câştig pentru oricine ştie să se bună bine cu primarul.
Sunt multe primăriile de prin judeţ pline cu neamurile primarului, într-un top neoficial locul I cuvenindu-se Primăriei Gorbăneşti, patronată de baronul local PSD Gică Iliescu.
Dealtfel, grupările mafiote care au pus stăpânire pe anumite comune sunt toate sub protecţia liderilor PSD, partidul care este în toate şi-n cele ce sunt pe banii publici ai bugetelor locale.
Cunosc multe astfel de grupări mafiote dar niciuna nu mi se pare a fi atât de bine organizată precum cea de la Vorona. Cornelia Lenuţa Pricope, cea care a devenit personajul principal al reportajului ce va fi difuzat sâmbătă pe Tele’M şi intitulat „Conspiraţia”, a numit mafia care controlează comuna Vorona „grup criminal organizat”
Dar să facem cunoştinţă cu membrii acestei grupări. Capo del tutti capi cum se numesc naşii mafiei siciliene este profesorul Aurel Ştefan (foto), primar PSD la al 5-lea mandat. Profesor de lb. română, când vorbeşte despre poetul Mihai Eminescu, primarul plânge de emoţie. Dar dacă-l calci pe bătătură, adică-l prinzi cu ocaua mică a lui Cuza că şerpuieşte printre legi în avantaj personal sau de grup, atunci îşi dă duşmănia pe faţă.
Aurel Ştefan este cumătru cu şeful Poliţiei Vorona, inspectorul Narcis Cristian Lupu. Şeful de post este frate cu Daniel Lupu, directorul Liceului Vorona, care director este şi el cumătru cu primarul.
Directorul adj, al Liceului este nora primarului, adică soţia preotului Ştefan, fiul primarului căruia tatăl i-a ridicat mândreţe de biserică în chiar buricul localităţii. Aşadar, primarul controlează prin neamurile sale Poliţia, Liceul, Biserica adică tot ce mişcă şi suflă prin comună.
În astfel de condiţii, dacă ai intrat în conflict cu primarul, de te duci la Poliţie te duci în gura lupului şi la propriu şi la figurat. De ai un necaz la şcoală, de te duci la primar să reclami, dai peste tata socru sau cumătrul celor de la şcoală. La biserică de te duci să-i porţi primarului slujbele pentru că ţi-a făcut o nedreptate, dai peste feciorul preot de la care te poţi alege cu o Evanghelie cu coperte metalice peste cap pentru că nu-i creştineşte să-ţi pârăşti şeful hărăzit de Dumnezeu şi PSD în funcţia de primar.
.Acestei grupări să-l alăturăm şi pe un învăţător de la Şcoala Joldeşti, pus de primar preşedinte la Asociaţia Crescătorilor de Animale din comună, controlând astfel şi subvenţia europeană acordată pentru imaşul public, multe zeci de mii de euro.
La Icuşeni, de exemplu, primarul a derulat o serie de proiecte printre care aducţiunea de apă şi un parc de agrement, totul cu fonduri europene. Oamenii din sat spun că totul s-a făcut în bătaie de joc. Mai mult, învăţătorul făcut de primar şef peste crescătorii de animale i-a lăsat pe oamenii din sat fără apă la animale aflate la păşunat. Am realizat şi un reportaj pe această temă. Nu s-a întâmplat nimic după difuzare. Ba da, cei care s-au lăsat intervievaţi au simţit pe pielea lor duşmănia primarului Ştefan.
La Vorona dreptatea se împarte cu crucea la biserică, cu ghionţi la şcoală din partea învăţătorilor şi a profesorilor, cu dosare măsluite la Poliţie şi cu aspră muştruluială din partea primarului dacă te laşi descusut de Rotundu pe motiv că faci comuna de râs.
Toate satele din componenţa comunei au simboluri creştin-ortodoxe la intrare sau chiar în mijlocul satului. Este vorba de troiţe ridicate din ziduri trainice şi mobilate cu obiecte de cult precum icoane, prosoape, cruci, candele, cărţi religioase etc. Cu o asemenea abundenţă de simboluri religioase şi o întreagă suită de nedreptăţi, am ajuns la concluzia că în comuna Vorona mafia stă cu preotul în biserică iar creştinii în genunchi ascultând cu umilinţă predica despre cele zece porunci.
Morala: Să faci ce-ţi spune preotul, nu ce face el în numele tatălui, a şefului de post şi a conducerii Liceului.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cum cheltuie primarii banii din taxe si impozite:
Guvernul discuta Codul finantelor publice locale
Pentru prima oara, o majoritate a britanicilor regreta votul pro-Brexit
Un roman de 12 ani a creat un robot, clasat pe locul doi
intr-o importanta competitie internationala
Liviu Dragnea contesta condamnarea din dosarul Referendumul la CEDO si la Curtea Europeana de Justitie
Comisia Europeana da in judecata Romania pentru legislatia in domeniul gunoiului
Comisia Europeana cere Romaniei sa elimine restrictiile cu privire la instalarea de statii de alimentare cu GPL
Isarescu: Un credit trebuie dat inapoi; daca ti-ai facut o casa esti robul casei, nu al bancii
Marea Britanie ar putea participa alaturi de Statele Unite la un eventual nou atac asupra Siriei,
daca Washingtonul ii va cere
Ministrul Transporturilor din Republica Moldova, dus la Parchetul Anticoruptie
Strangem date in vederea unor eventuale ajutoare si scutiri de taxe pentru fermierii afectati de frigul din aprilie
PSD ar putea renunta la proiectul TVA zero pentru locuinte si publicitate
Nava ruseasca de spionaj Liman din flota Marii Negre s-a scufundat dupa ce s-a ciocnit cu alta nava
Propunere-bomba a lui Calin Popescu Tariceanu:
Eliminarea venitului minim garantat. Plus: Eu propun cota unica de 16% pe venituri, nu 10%
Topul judetelor cu cei mai multi beneficiari ai venitului minim garantat.
Teleorman, Buzau si Mehedinti sunt fruntase, Bucuresti si Timis au cei mai putini
Bancul zilei: Când gura soţului păcătos adevăr rosteşte
Horoscopul zilei de 27.04.2017
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă