Până la detensionarea situaţiei s-a trecut la soluţii alternative. S-au închiriat două grupuri electrogene care au preluat alimentarea cu electricitate a obiectivelor deconectate. Unul dintre acestea este mobil şi este utilizat pe rînd în mai multe puncte. Pentru închirierea fiecăruia pe o lună s-a plătit 3.750 de euro, iar în numai 24 de ore ele consumă împreună 1.500 litri de motorină. Decizia celor de la E.on este implacabilă.
Societatea Apa Grup Botosani a acumulat începând cu luna septembrie 2009 până la 25 august a.c., datorii totale de peste 2 160 000 RON faţă de E.ON Moldova Furnizare. Din aceste datorii circa 1 850 000 RON reprezintă datorii restante urmare a neachitării contravalorii energiei electrice consumate şi a penalităţilor pentru întârzieri la plata facturilor.
Compania nostră a avut în permanenţă o deschidere totală pentru dialog şi negociere în vederea găsirii de soluţii, însă dat fiind faptul că

Toate acestea s-au petrecut în absenţa preşedintelui CJ, Mihai Ţâbuleac (foto 1), aflat în concediu, care are în atribuţii operatorul de apă. Reprezentanţii Apa grup ameninţă SC Termica cu sistarea apei. La fel cum noi ne zbatem să găsim soluţii, îi rugăm să facă la fel şi să plătească cel puţin un 10 miliarde pentru a putea debloca această situaţie. Din moment ce acest furnizor al nostru E.ON Moldova a procedat în acest fel, chiar dacă ar relua furnizarea energiei electrice de luni noi tot suntem puşi în situaţia de a întrerupe serviciile către SC Termica SA, a declarat Albert Tănasă (foto 2), şef serviciu juridic la SC Apa Grup SA.
Managerul general al societăţii, Marcel Georgescu, cel vinovat de întreaga situaţie allături de preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac, tace.(Lavinia Preda)