Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Aniversări
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6739
De la 07 Ianuarie 2003
123658725

Prefectul s-a implicat nemijlocit în rezolvarea operativă a înmatriculărilor

  • 27 February 2009, 23:00

Primul reprezentant al Guvernului în teritoriu la Botoşani, Cristian Roman a dispus o serie de măsuri menite să facă viaţa mai uşoară cetăţenilor ce apelează la ghişeele birourilor de înmatriculări, de încasare a taxei de poluare şi de la RAR. În sensul de a nu mai pierde timpul pentru a-şi plăti dările.
„Am luat această atitudine pentru că avem informaţii că sunt în jur de 35.000 maşini care aşteaptă înmatricularea. Sunt foarte mulţi cetăţeni care solicită rambursarea taxei de poluare în contextul legislativ nou şi există modul de organizare a RAR care permite derularea unui anumit flux pentru verificările maşinilor. M-am implicat în această problemă pentru că îmi doresc ca cetăţenii plătitori de taxe şi impozite să fie cât mai bine serviţi. Suntem convinşi că nu putem mulţumi pe toată lumea, dar dacă majoritatea nu vor pierde timpul la ghişeele la care lucrează oameni plătiţi din bani publici, considerăm că ne-am făcut treaba”, a declarat Cristian Roman.
Directorul Registrului Auto Român (RAR), Dumitru Monacu a subliniat că pentru a descongestiona activitatea a luat decizia ca de luni să se lucreze în două schimburi. Programul va fi de la 7 la 21, iar vineri mai scurt. În această perioadă se va dubla numărul de operaţiuni, deci volumul va suferi o dublare pentru că acţiunile se întrepătrund.
„Estimăm o creştere de 20,25% a volumului activităţii şi credem că într-un interval de câteva luni să ajungem să fim la o situaţie mai normală. La ora actuală condiţiile tehnice, respectiv o singură linie de verificare nu permite realizări spectaculoase. Problema cea mai acută este la omologări, la ora actuală mergem cu 30 de maşini pe zi, sperăm să ajungem măcar la 40 maşini zilnice, făcând o socoteală ajungem la peste 800 maşini lunar, deci în vreo patru cinci luni. E vorba de maşinile aduse de afară la omologări, unde durează mai mult şi aici suntem în urmă cu cel puţin 30 de zile”, a declarat Monacu.
La rândul său, şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Botoşani, Doru Alupoaie a specificat că a luat măsuri cu privire la primirea cererilor şi calcularea taxei de poluare. Primul lucru pe care l-a făcut, având în vedere numărul mare de cereri a fost suplimentarea ghişeelor, de la 3 la 7, prelungirea programului de lucru vineri, sâmbătă şi duminică. „Ca efect, dintr-un număr de 521 cereri primite au fost emise 405 cereri de calcule taxei de poluare. Totodată afişarea la ghişee a informaţiilor cu privire la documentaţiile necesare. Am luat personal din alte structuri pentru a emite decizii”, a declarat Alupoaie.
Şeful Serviciului de Înmatriculări, Dănuţ Ciubotaru este de părere că şocul aglomeraţiei îl resimt angajaţii instituţiei care preiau tot ce face RAR şi Finanţele. „Înmatricularea este o operaţiune stufoasă, noi pe termen scurt am făcut un plan de măsuri: s-au oprit toate concediile de odihnă, cei care erau în concediu î-am chemat înapoi la serviciu, am înfiinţat un ghişeu numai pentru eliberarea certificatelor de înmatriculare plus înfiinţarea celei de-a treia staţii, lucrăm la trei puncte, eliberăm bonuri de ordine, pentru că dimineaţa sunt 200-300 de oameni. Domnul prefect ne-a promis că ne pune un bancomat pentru bonuri de ordine”, a spus Dănuţ Ciubotaru.
Acesta se aşteaptă ca greul să înceapă de săptămâna viitoare. „Ieri de exemplu am avut cele mai multe maşini, 250 vehicule, în condiţiile în care media de anul trecut era de 30 autovehicule. Noi suntem 14 oameni în cadrul Serviciului”, a mai adăugat Ciubotaru. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Felicitare PNL - 1 Martie 2009
O propunere trăsnită, dar bine venită
Hackerul român supradotat, va contribui la demascarea pedofililor online
Ieftiniri-record în construcţii
Medicamente suficiente, dar ceva mai scumpe
Primarul de Prăjeni vrea cabinet stomatologic nou, cu medic din Plugari
De ce a venit Lavrov la Chişinău?
Gogoaşa şi Cronica
Nouă proiecte din RD Nord-Est finanţate prin Programul Operaţional Regional
Horoscop
Aveţi probleme cu bilanţul contabil? El vă rezolvă!
Criza economică şi mărţişorul lui Ţâbuleac
Plăcintă cu brânză ca pe vremea bunicii
Sfat sexual către vecinul poliţist
Românul şi Patria
Primarul Flutur a iniţiat „Gala valorilor feminine din Botoşani”
Liberalii botoşăneni vor umple sala la Congresul PNL
Vâzdoagă vrea pază sporită la şcoli
Mărţişorul la români
PSD a început epurarea politică
În PSD s-a declanşat o nouă încăierare pe şefiile de la instituţii
Direcţia Agricolă este râvnită de cinci pretendenţi
Georgescu vrea să ne lămurească cu plata apei, ca pe vremuri cu trecerea la CAP
Poliţiştii utilizează politica paşilor mărunţi în lupta cu infractorii din Piaţă
Inspectorii ITM ajută cu amenzi ravagiile crizei economie
în numele UE, ei cer agenţilor economici întocmirea unor documente care-i lasă cu gura căscată
Criza economică întăreşte munca la negru
Tăriceanu le-a dat liceenilor laptopuri, Boc le-a luat înapoi
Guvernul Boc este hotărât să pună învăţământul pe chituci
măsuri aberante de reducere a cheltuielilor
Felicitare 1 Martie - Gheorghe Iavorenciuc PNL
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog