Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11198
De la 07 Ianuarie 2003
118490424

Botoşani: O familie face greva foamei la Prefectură

  • 27 February 2012, 23:00

O familie din Şendriceni, judeţul Botoşani, a intrat de ieri în greva foamei în semn de protest pentru o presupusă nedreptate. Cei patru membri ai familiei Liviţchi au tremurat de frig pe treptele Prefecturii Botoşani în specranţa că autorităţile vor analiza situaţia lor. autorităţile nu respectă o hotorâre judecătorească definitivă şi irevocabilă privind 74 de ari de teren.
Oamenii cer ajutor de la Prefectură
Povestea începe în 1999, când soţii Liviţchi au cumpărat la un preţ foarte bun un teren de 74 de ari în 1999, iar în 2010 când au mers să intabuleze au constatat că porţiunea de 34 de ari din suprafaţa de pământ are un nou proprietar.
„Am 13 ani de când umblu pe drumuri din cauza acestui teren. Am act de vânzare-cumpărare şi o hotărâre a instanţei definitivă şi irevocabilă, iar Primăria din Şendriceni nu doreşte să mă pună în posesie.
Trei ani am umblat numai prin procese. Am lucrat în străinătate ca să dau bani pe procese. De la Primărie nici nu vor să audă, deşi am stat două zile de greva foamei şi nici măcar nu i-a dat fetei mele un scaun să stea, că este cu handicap”
, a spus Fănică Liviţchi.
Florin şi Floarea Liviţchi au dat în judecată primăria, iar instanţa le-a dat câştig de cauză. Familia Liviţchi este decisă să rămână în greva foamei pe termen nelimitat.
În greva foamei pe termen nelimitat
Reprezentanţii Prefecturii au decis să numească o comisie care să verifice situaţia din teren. Aceştia au declarat că, din primele constatări, familia Liviţchi a schimbat regulile în timpul jocului.
„Vom merge acolo trei oameni marţi şi vom mai verifica o dată. Dar din primele verificări nu au dreptate. Acolo e o dispută între doi vecini” a declarat Emil Moga, director în cadrul Prefecturii Botoşani.
Şi primarul din Şendriceni, Petrică Nistor, este de aceeaşi părere. Potrivit acestuia, membrii familiei Liviţchi vor o bucată de teren care nu le aparţine. „Ei au tot 74 de ari, doar că în lungime şi vor în lăţime. Acum doi ani când au venit să le dau autorizaţie pentru casă aveau tot pământul, este semnătura lor. Acum după ce au construit nu mai au?”, s-a arătat nedumerit primarul de Şendriceni.
Membrii familiei Liviţchi s-au mai aflat în greva foamei timp de două zile luna trecută, însă au renunţat pentru că nu au fost luaţi în seamă, după cum au declarat. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Nedumerire bărbătească
Caricatura zilei
Despre competenţă şi responsabilitate
Dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei
28 februarie - Ziua Protecţiei Civile din România
China a atins un "punct de cotitură" în dezvoltarea sa economică
Richard Dawkins, "cel mai cunoscut ateu din lume"
nu pot fi sigur că Dumnezeu nu există
O analiza a BNR: Ce a mers şi ce nu în decembrie 2011?
Nu e nevoie ca Teodor Meleşcanu să se suspende din PNL
voi cere excluderea sa
Unde a petrecut Meleşcanu de Revelion
Zona Metropilitană Botoşani prinde contur
A început evaluarea directorilor instituţiilor de cultură
Elevi jandarmi de la Fălticeni în practică la Botoşani
Iarna grea a mărit consumul de medicamente
Profesori obligaţi să predea la ţară
Sistem modern de consultare a pacienţilor la Spitalul de Pediatrie
AJOFM recrutează dezvoltatori pentru Franţa
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă