Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12271
De la 07 Ianuarie 2003
120836737

Botoşani/Leorda: Protestul infractorului tâlhar în spatele căruia stau pitiţi cei din PSD

  • Ioan Rotundu
  • 27 February 2017, 23:00

O mare parte dintre locuitorii comunei leorda continuă să fie atinşi de ciuma roşie, microbii fiindu-le inoculaţi şi după 1990 când comuna a fost condusă de primarii PSD-ului până în anul 2012 când, schimbându-se raportul de forţe dintre „ciumaţi” şi generaţiile postdecembriste primar a fost ales liberalul Ştefan Dulgheru (foto).
Timp de 22 de ani postdecembrişti prin comuna leorda, în afară că s-a făcut la greu politică social-democrată prin crâşmele patronate se socialiştii deveniţi ciocoii noi şi s-a distrus baza economică, inclusiv gara care înainte de decembrie 1989 era un important nod de cale ferată, nimic altceva nu s-a realizat care să fi remarcat comuna măcar în faţa comunităţii judeţului.
Ultimul primar PSD, Vasile Ungureanu, trecut la cele veşnice, s-a remarcat prin patima sa de a juca la păcănele. De aici i s-a tras şi pierderea alegerilor din iunie 2012, spre disperarea social-democraţilor din comună obişnuiţi să ciupească la greu din bugetul primăriei pe care-l stăpâneau în tihnită proprietate.
Aflat acum la al doilea mandat, de primar, liberalul Ştefan Dulgheru, în cei cinci ani de când conduce comuna a reuşit să-i schimbe faţa. Oamenii au putut constata, inclusiv cei „ciumaţi” că şi comuna lor se poate bucura de prosperitate dacă primarul ştie să fie gospodar şi n-are boala păcănelelor.
Nu şi social-democraţii s-au împăcat cu situaţia, văzând că le-a înţărcat vaca ce-au muls-o vreme de 22 de ani. Aşa că, prin revenirea la guvernare a PSD-ului, a deschis pofta de putere şi a social-democraţilor din Leorda care au pus la cale, în ilegalitate ca şi bunicii lor comuniştii, adică din umbră, de-un protest. Ca vârf de lance şi-au ales un sătean după chipul şi asemănarea portretului robot a unui membru PSD, adică să fie mincinos, cu puţină carte şi musai să fi trecut prin furcile caudine ale legii penale.
L-au găsit în persoana lui Mihai Turculeţ, condamnat la 5 ani închisoare cu executare pentru tâlhărie şi alte infracţiuni mai mărunte. Turculeţ, secondat de un alt cetăţean din aceiaşi plămădeală social-democrată ca el pe nume Aurel Traciu, au anunţat că în intervalul de timp 27 februarie – 3 martie vor protesta în faţa Primăriei Leorda cu vreo 100 de cetăţeni pentru a cere demisia primarului pe care-l acută de negestionarea corectă a imaşului public şi fraudarea alegerilor.
Ieri, la Primăria din Leorda, pe lângă Turculeţ şi Traciu s-au mai alăturat doi cetăţeni, cei patru fiind păziţi de 10 jandarmi, 3 poliţişti locali şi câţiva reporteri veniţi din Botoşani.
Protestul este unul anapoda de la bun început. Imaşul comunal, 398 ha, este concesionat Asociaţiei crescătorilor de animale „Libertate şi Prietenie” Leorda, a cărei preşedinte este Elena Anrdonic, concesionarea făcându-se în anul 2013. Primarul nu are nici un drept de a se amesteca în activitatea Asociaţiei iar dacă vreun crescător de animale are probleme cu imaşul trebuie să se adreseze preşedintei Elena Andronic şi nu primarului.
Legat de fraudarea alegerilor de către primar, de fapt Turculeţ, ca fost candidat de primar a avut numai 14 voturi iar primarul reales cu peste 600 voturi. Ce fraudă se mai poate invoca în faţa unei asemenea diferenţe?
Dar Turculeţ este faţa, în spatele lui stând de fapt Petrică Ungureanu, fiul fostului primar PSD Vasile Ungureanu, care vrea să fie primar al comunei. Cel puţin aşa spun unii cetăţeni. Petrică Ungureanu, patron de bar şi magazin, a candidat anul trecut ca independent dar n-a putut strânge de la „ciumaţii roşii” mai mult de 495 de voturi, cu peste 100 voturi mai puţine decât liberalul Dulgheru.
Dar Ungureanu şi ai lui speră să-l compromită pe primarul Dulgheru şi să provoace alegeri anticipate ca să-i ia locul. Strategia a pornit prost prin alegerea ca vârf de atac pe tâlharul Turculeţ drept.
Desigur, din gaşca de boicot la primar este suspectat că face parte şi viceprimarul PSD Constantin Butnaru. Consiliul Local Leorda este format din 11 membri. Primarul are 5 iar restul sunt controlaţi de PSD. Trec peste boicotul celor 6 acoliţi ai PSD care îl blochează pe primar în adoptarea unor decizii menite să dezvolte şi să civilizeze comuna şi mă opresc asupra viceprimarului.
Constantin Butnaru locuieşte în oraşul Bucecea. În alegerile de anul trecut şi-a făcut mutaţie pe comuna Leorda, la casa părintească care este donată unei familii. A candidat pe lista PSD şi a ieşit consilier iar maşina de vot l-a propulsat viceprimar. Oamenii spun că nu face nimic toată ziua. N-a făcut prea multe nici la viaţa sa. Ba da, se poate lăuda cu o pagubă către ANAF de vreo 400 mii lei (4 miliarde lei vechi) obligaţii fiscale neplătite de către firma ce a avut-o şi a falimentat-o cu succes.
Protestul de la Leorda trebuie privit ca făcând parte din seria de proteste organizate de PSD împotriva aleşilor locali ai opoziţiei pentru a-i înlătura de la putere.
„PSD – ciuma roşie!” au strigat sutele de mii de români ieşiţi în stradă să apere democraţia şi statul de drept. La Leorda n-a ieşit nimeni în stradă să apere democraţia, că la Antena 3 şi România Tv nu le-a spus să iasă. Au ieşit acum patru protestatari să apere gaşca de penalişti care s-a instalat la putere în Parlament şi Guvern, Turculeţ, cu cei cinci ani de puşcărie pentru tâlhărie fiind cel mai reprezentativ pentru a putea înţelege şi copii cine sunt de fapt cei din PSD.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Vlad Alexandrescu (USR): In nici un caz nu am accepta o alianta sau o fuziune cu PNL,
un partid care seamana foarte mult cu PSD
Cristian Busoi, ales secretar general interimar pana la Congresul PNL din iunie
Sedinta cu scandal in randul fostilor liberali
Gheorghe Falca, primarul Aradului, acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca ar fi in conflict de interese penal
DNA: Lista completa a infractiunilor pe care Florin Iordache voia sa le dezincrimineze
Vremea ticăloşilor
Ioan Rotundu
Premierul Grindeanu s-a intalnit cu doua multinationale la Guvern.
A promis suport tehnic pentru Exxon si OMV-Petrom
Coreea de Nord: Alti cinci inalti oficiali ar fi fost executati cu tunuri antiaeriene,
pentru raportari false ce l-au infuriat pe Kim Jong Un
Fregata rusa Amiral Grigorovich a plecat din Sevastopol cu destinatia Siria
Curtea Constitutionala considera ca exista conflict juridic intre Directia Anticoruptie si Executiv:
Horoscopul zilei de 28.02.2017
Bancul zilei: Consecinţa tragică a minciunii la politicieni
Romsilva a castigat definitiv procesul in care Arhiepiscopia Sucevei cerea 166.000 de hectare de padure,
dupa 16 ani de procese
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă