Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4442
De la 07 Ianuarie 2003
113097250

Din ciclul corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene

De ce ofiţerul Buliga a ajuns inculpat şi nu martor precum Aioanei (IX)

  • Ioan Rotundu
  • 27 February 2018, 23:00

Despre modul în care şeful Direcţiei Generale Antifraudă – Serviciul din cadrul IIJP Botoşani, ofiţerul Bogdan Daniel Buliga, a fost atras de către fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stâncescu în a colabora la şantajul practicat asupra membrilor familiei Jijie am mai scris.
Revin asupra acestui subiect pentru a lămuri, aşa cum mi-au cerut unii cititori, de ce ofiţerul Buliga a fost inculpat în acest dosar şi nu a fost tratat ca martor aşa cum a fost tratat ofiţerul Dumitru Aioanei – şeful Serviciului de Investigarea Criminalităţi Economice, şi el membru al grupării constituită de Raluca Stâncescu pentru a pune la cale şantajul asupra familiei Jijie.
Iniţial, Bogdan Buliga a fost pus sub acuzare numai pentru infracţiunea de şantaj. Dar pentru că de la începutul cercetărilor l-a luat pe „nu” în braţe, declarând în mod mincinos că n-a avut o înţelegere prealabilă cu Raluca Stâncescu de a pune la cale un filaj aspra familiei Jijie şi de a-i atrage într-o cursă de vânzare care să devină ulterior dovadă a evaziunii fiscale practicată, i-a determinat pe procurorii DNA să extindă cercetările.
Aşa s-a ajuns ca ofiţerul Bogdan Buliga să fie cercetat, pe lângă infracţiunea de şantaj şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, instigare la favorizarea făptuitorului, compromiterea intereselor justiţiei, instigare la compromiterea intereselor justiţiei, fals intelectual, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, conflict de interese şi mărturie mincinoasă. Iată la ce l-a dus pe Buliga devotamentul său faţă de Raluca Stâncescu pentru a-i acoperi activitatea infracţională! De ce îşi riscă Buliga libertatea, ajungând inculpat alături de Raluca Stâncescu? Încă n-a sosit momentul să aflaţi!
Iată u n fragment din discuţia trioului Stâncescu – Buliga – Stavără din care rezultă cum se puneau la cale mijloacele de şantaj asupra membrilor familiei Jijie:
Stâncescu Raluca: De patru ani n-o depus o declaraţie, n-o făcut absolut nimic (n.n. referire la membrii familiei Jijie). În acest sens…eu ştiu…urmărit…am… vom merge şi cu nişte tehnici, dacă ne ducem…
Buliga Bogdan Daniel: Asta trebuie folosită obligatoriu, ca să probăm faptul că ei comercializau…
(…)
Stâncescu Raluca: Între timp îi dau un număr, ajunge la Vali (n.n. referire la procurorul Chihaia Valeriu), vreau să vedem cum lucrăm şi cu voi oleacă. De ce? Sunt patru puncte în care au. Este unul…peste drum de bazar este magazinul acela Piticot.
Buliga Bogdan Daniel: Da, ştiu.
(…)
Buliga Bogdan Daniel: se poate face un filaj.
Stâncescu Raluca: Păi, asta! Să facem un filaj din ăştia care se duc, ce fac şi cum intră.
Buliga Bogdan Daniel: Da.
)…)
Stavără Cătălin: Dar traficul ăstalalt (face referire la presupusa activitate infracţională de trafic de persoane comisă de membrii familiei Jijie) nu interesează pe nimeni?
Stâncescu Raluca: Dar nu-i la mine.
Stavără Cătălin: Aaaa…
Buliga Bogdan Daniel: (neinteligibil) partea ailaltă.
Stâncescu Raluca: Ce vrei să-i fac şi… dosarele Lăcrămioara?
Buliga Bogdan Daniel: Noi, dacă mergem, o să mergem, că ăştia trebuie să ieie bani doar (neinteligibil). Şi pe urmă, dacă aşa, disjungem şi să facă DIICOT-ul.
Stâncescu Raluca: Da noi ne facem treaba noastră…
Buliga Bogdan Daniel. Şi pe urmă pe persoane şi pe…
Stâncescu Raluca: Şi pe urmă treaba lor…
Fac aici o paranteză referitoare la traficul de persoane. Ieri am reuşit să iau legătura cu Victor Borcoi, aflat în Hanovra – Germania, tatăl natural al lui Cătălin Stavără care mi-a relatat cum a fost organizată activitatea de proxenitism în Austria, cum a ajuns să fie condamnat de autorităţile austriece pentru proxenitism pe baza declaraţiilor botoşănencilor aflate acolo la „produs”. Borcoi mi-a făcut o fotografie a amantelor lui Cătălin Stavără, amante despre care Raluca Stâncescu era la curent dar nu s-a manifestat gelozia faţă de Cătălin. Voi publica în curând sinteza discuţiei mele cu Victor Borcoi.
Revenind la ofiţerul de poliţie Bogdan Buliga, deşi acesta era un specialist în filaj şi activităţi de urmărire pentru administrare de probe în vederea stabilirii vinovăţiei, n-a realizat că era urmărit şi înregistrat video şi audio de către procurorii DNA. Chiar dacă Buliga a negat acuzaţiile aduse de procurorii DNA în cadrul anchetei, crezând că astfel o acoperă la Raluca Stâncescu, probele administrate în cadrul urmării penale dovedesc cu prisosinţă implicarea ofiţerului în activităţile infracţionale puse la cale de inculpata Raluca Stâncescu.
Opresc aici dezvăluirile despre activitatea infracţională a grupului organizat de fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stâncescu, grup format din magistraţi .şi poliţişti, pentru a aştepta derularea procesului penal. Dacă va fi nevoie, voi reveni asupra acestui dosar.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: La ginecolog
Horoscopul zilei de 28.02.2018
Procurorii DNA cer inchisoare cu executare pentru Victor Ponta si Dan Sova in dosarul "Turceni - Rovinari"
Omul de afaceri Ioan Bene a fost gasit in Italia.
El fusese condamnat la inchisoare pentru coruptie
Exodul romanilor confirmat: din 2007 pana in 2017 au plecat din tara 3,4 milioane de romani,
aproximativ 17% din populatie. Romania, locul doi mondial la emigratie, dupa Siria
Olguta Vasilescu: In 2008 s-a dat posibilitatea sa optezi pentru pilonul I sau II de pensii.
Nu este foarte bine ce s-a intamplat! Intotdeauna Statul va completa pensiile. In momentul in care discuti cu niste privati, situatia se pune altfel! (surse)
Gabriela Firea: Toata saptamana gradinitele si scolile din sistemul de stat vor fi inchise
„Întâmplări hazlii dar adevărate” revin în actualitate
Atributiile presedintelui ar fi golite de continut daca nu ar putea refuza motivat numirea unui magistrat
Rolul central in aceasta ecuatie il are, insa, ministrul justitiei, sub autoritatea acestuia functionand procurorii constituiti in parchete (motivare)
Eveniment editorial de o importanţă deosebită pentru Botoşani
George Maior a fost intrebat de taierea porcului si a spus ca a fost o masa de Craciun
Cred ca a confirmat si domnul Dragnea si doamna Kovesi la masa aceea de Craciun
Ministerul Public: Avizul negativ dat de Sectia de procurori a CSM cu privire la cererea de revocare a sefei DNA confirma
punctul de vedere al conducerii Parchetului privind inexistenta unui temei legal pentru luarea unei asemenea masuri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă