Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11503
De la 07 Ianuarie 2003
120806776

În ce constă puterea lui Putin

  • Ioan Rotundu
  • 5 March 2022, 20:13

Fără îndoială că Vladimir Putin, prin ceea ce a ordonat să se facă în Ucraina, demonstrează că este un scelerat. Dar, scelerat aşa cum este, Putin dispune de o putere ce tinde să devină mondială. Iar puterea sa rezidă în nepriceperea conducerii Uniunii Europene, NATO şi SUA în a lua măsurile care să-l liniştească odată pentru totdeauna pe acest scelerat.
Ezitările NATO şi SUA de a lua măsuri ferme împotriva lui Putin îi dau acestuia credinţa că, într-adevăr, este puternic şi lumea a început să se teamă de puterile sale.
Instinctele criminale ale lui Putin s-au man9festat din primul an de preşedinţie a Rusiei, când a atacat cu trupele sale Georgia, Osetia, Cecenia măcelărind populaţia civilă. Organismele 8nternaţionale, ONU doar au mârâit la el, fără a lua măsuri ferme pentru a-l descuraja să recidiveze.
Dar cel mai convingător exemplu că este un criminal înnăscut a fost modul în care a procedat la Teatrul Mar5e din Moscova când 16 ceceni au luat prizonieri câteva sute de spectatori. Putin a ordonat otrăvirea cu gaz a cecenilor, fără să-i pese de câţi spectatori vor muri otrăviţi. Au murit peste 160 de spectatori ca Putin să-i elimine pe cei 16 ceceni. Lumea civilizată nu s-a scandalizat de această crimă în masă programată de Putin cu sânge rece.
În plan intern a introdus teroarea iar cine i s-a împotrivit a ajuns după gratii. Dacă a reuşit să plece dn ţară, a trimis ucigaş pe urmele lui ca să fie omorât.
Pătrunderea mercenarilor ruşi în regiunea Dombas, luptele cu militarii ucraineni, n-au trezit un interes ridicat pentru cei din NATO, crezând că totul este o răfuială între slavi şi nu este cazul să-l supere pe Putin.
Doborârea avionului civil de către mercenarii ruşi a agitat un pic spiritele internaţionale dar nu s-a trecut la măsuri ferme de sancţionare a atitudinii Rusiei, ceea ce Putin a interpretat că le este deja teamă de el, aşa că şi-a continuat planul pregătit minuţios de a face din Rusia prima putere mondială iar el să devină marele conducător al lumii pământene.
Când Putin a început manevrele militare la graniţa cu Ucraina, marii strategi ai NATO au luat de bune explicaţiile autorităţii ruseşti fără a realiza că de fapt sunt pregătirile pentru o invazie. Nici hârâiala dintre preşedintele Rusiei şi cel al Ucraineni n-a intrat în atenţia strategilor N ATO ca un indiciu că hârâiala se va transforma într-o invazie.
Când Putin a trecut la încercuirea Ucrainei prin a organiza pretinsele manevre militare cu Bielorusia la nord de graniţa Ucrainei, strategii NATO s-au agitat, mirosind că treaba nu este deloc bună, dar de la protestele vocale la fapte de ajutorare a Ucrainei nu s-a trecut.
A urmat pelerinajul şefilor de stat europeni la Înalta Poartă a lui Putin. I-a primit, i-a ascultat dar nu i-a luat în seamă. Şi-a dat seama că sunt neputincioşi în a-i strica planurile, aşa că le-a strâns mâna şi i-a trimis acasă, în stilul în care le la români se spune că i-a primit boi şi a trimis vaci.
NATO, UE sunt organisme care dispun de specialişti în toate domeniile esenţiale ale vieţii economice, sociale, politice şi militare. Unde erau aceşti specialişti când Putin sărăcea Rusia pentru a o înarma cu tehnică militară de vârf? Europenii au fost cei care i-au alimentat lui Putin visteria pentru a se înarma, cumpărându-i petrolul şi gazul la preţul dictat de acesta.
Birocratizaţi excesiv şi cu timpul pierdut prin şedinţe şi întruniri pentru a stabili strategii economice care să asigure autonomia energetică a ţărilor UE, liderii UE n-au trecut la fapte concrete care să aducă Europei noi surse de energie pentru a nu mai sta la cheremul lui Putin.
Abia când a izbucnit războiul în Ucraina au realizat şi liderii UE, comandanţii NATO că Putin nu glumeşte şi că deja este greu să-l mai poată controla.
În Ucraina curge sânge omenesc nevinovat pentru că liderii care au pretenţia că apără pacea în lume s-au dovedit superficiali în analizele lor, ignoranţi în privinţa planurilor lui Putin, iar acum sunt în faţa faptului împlinit.
Nesiguranţa celor din NATO de a ajuta Ucraina şi militar, nu numai cu vorbe, îi dă lui Putin credinţa că deja nimic nu-l mai poate împiedica să-şi împlinească dorinţele de a conduce lumea. Sancţiunile economice îi dor pe ruşi, nu pe Putin şi clica lui militară.
Sub ameninţarea că va apăsa butonul pentru a declanşa arsenalul nuclear, Putin este convins că va rezolva şi problema sancţiunilor economice. Deja se răţoieşte la UE şi NATO care doar vociferează privind cum ucrainenii mor luptând să-şi apere ţara, miraţi că sacrificiul lor apără şi UE de invazia rusească, fără ca UE să le fie alături, preferând doar să-i aplaude.
Dacă astăzi în Ucraina curge sânge nevinovat, curge pentru că lumea civilizată, organismele internaţionale, nu sunt capabile să apere pacea atunci când câte un scelerat o tulbură. În incapacitatea lor de a acţiona stă puterea lui Putin. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

De ce Chiaburu mai este ţinută directorul Liceului din Ştefăneşti?
Pentru a acoperi hărţuirea sexuală a elevilor, sexul din grupul sanitar, corupţia în rândul cadrelor didactice
Bancul săptămânii: Falsul eroism soldăţesc
Horoscopul săptămânii 27.02 - 6.03.022
Fond de solidaritate pentru vama Siret. Bază de date cu disponibilitate de cazare și translatori.
Catrenul săptămânii
Calarasi Sezatoare cu scaldusca
Ce pierderi ar fi suferit Rusia până acum
Dosarul zilei: 'Războiul din Ucraina
Nero a dat foc Romei, Putin vrea să dea foc Lumii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă