Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8522
De la 07 Ianuarie 2003
120643151

Omul lui Flutur a intrat în fieful lui Ţâbuleac

  • 27 January 2009, 23:00

Ieri, consilierii judeţeni şi-au pus ameninţările în practică, înlocuind-o pe liberala Cristina Bahrin din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de un grup de 15 consilieri judeţeni, în frunte cu şeful CJ, Mihai Ţâbuleac.
Consilierii liberali s-au împotrivit din răsputeri pentru a scoate proiectul de pe ordinea de zi, însă fără a avea succes. „Proiectul este nelegal şi netemeinic, iar aprobarea lui poate atrage după sine răspunderea materială a consilierilor judeţeni care au iniţiat actul. Atitudinea este total discriminatorie care face ca stabilitatea în cadrul unui CJ să fie în pericol. Este o hotărâre care nu e în spiritul democraţiei. Mâine –poimâine ne trezim că facem iar o majoritate şi schimbăm iar vicepreşedintele”, a pledat liberalul Liviu Andronic, atrăgând atenţia că nici motivele pentru care s-a cerut schimbarea din funcţie nu au fost expuse în proiectul de hotărâre.
Consilierul democrat liberal, Ioan Diaconu a subliniat că există o regulă a democraţiei, în sensul că votul va decide şi cine nu e mulţumit de rezultatul acestuia poate ataca hotărârea. În urma votului, Cristina Bahrin a fost înlăturată cu 22 voturi pentru şi 9 împotrivă. Pe lângă cei opt liberali, care au votat împotriva schimbării din funcţie a lui Bahrin, împotrivă a votat şi consilierul social-democrat Mircea Dănuţă. „Am votat cu puţin timp în urmă pentru ca Bahrin să fie vicepreşedinte. Nu pot acum să mă dezic de ce-am votat” a fost explicaţia lui Dănuţă.
În loc a fost avansată doar o singură propunere, fiind numit aşa cum era de aşteptat, pedelistul Cristian Achiţei. În semn de protest, liberalii au părăsit sala pe parcursul votului. Gestul lor nu a fost apreciat pozitiv de ceilalţi consilieri, unii manifestându-şi chiar oprobriul. „Colegii liberali nu ar trebui să se supere. Suntem la început de mandat şi se pot constitui şi alte alianţe”, a spus social democratul Mircea Dănuţa.
Cristian Achiţei a devenit vicepreşedinte cu 23 voturi pentru din tot atâtea voturi exprimate. Cristina Bahrin a lipsit de la şedinţa de CJ în care a fost scoasă din funcţie pe motiv de concediu medical. Astfel, şeful CJ şi-a văzut visul cu ochii, de a avea un „tovarăş”, după cum plastic s-a şi exprimat, în persoana unui coleg de partid care nu îi va pune beţe în roate în demersurile viitoare.
Prin alegerea lui Achiţei ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, preşedintele PDL, Cătălin Flutur şi-a întărit poziţia faţă de Ţâbuleac, Flutur având în Achiţei un om de încredere aflat în preajma lui Ţâbuleac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Elena Udrea este dispusă să se dezbrace
Cei care au ca unica ocupaţie să bea cafeaua, să plece acasă
Unii se îmbogăţesc aplicând şuturi în fund fraierilor
Lista vinovaţilor pentru Criza Financiară
Cine agită apele Departamentului pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni ?
Manelizarea României sau cum au ajuns elveţienii să ne facă ciori şi corbi
Cine controlează rezervele de hidrocarburi ale României?
Veniţi la „Răţuşca cea urâtă”
Horoscop
Strategie de a-ţi elimina rivalul mai tânăr
Comentariul comentariilor XVII
(Ioan Rotundu)
Atenţie, închiriază, dar nu oriunde!
Ce s-a ales din bugetul lui Boc
Şefa DGASPC pusă la colţ de preşedintele CJ
Aproape 1.000 de sancţiuni pentru cerşetorie
Directorul de la Protecţia Copilului pare depăşită de situaţie
Bahrin nu va accepta umilinţa la care a fost supusă
„Copacul morţii” a fost doborât
Prezenţa în Botoşani gripei a fost recunoscută oficial
Goana bolnavilor cronici după medicamente
Madam Bărculeţ, general adj. la IŞJ
Subvenţia la cultura de soia… mai la primăvară
Oalele se vor sparge în capul lui Flutur şi Conţac
Ioan Rotundu
De la incendiul din canal la descarcerarea accidentatului
Pompierii dorohoieni s-au luptat cu flăcările din Broscăuţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă