Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10234
De la 07 Ianuarie 2003
118489460

Botoşani: Oamenii de afaceri s-au înghesuit la chemarea USL

  • 27 January 2012, 23:00

Zeci de oameni de afaceri, primari aparţinând PSD şi PNL, Botoşani, oameni importanţi din staff-ul USL Botoşani au fost prezenţi, ieri, la Casa Lux din municipiu la un simpozion care a avut ca temă central㠄Rolul patronatelor în dezvoltarea economică durabilă a judeţului Botoşani”.
Amfitrionul acestei întâlniri a fost şeful PSD Botoşani, senatorul Gheorghe Marcu. Alături de acesta a stat şi celălalt co-preşedinte USL, Florin Ţurcanu. Senatorul Marcu şi-a motivat acţiunea prin prisma faptului că este membru al Comisiei de buget, finanţe bănci şi, în acelaşi timp coordonatorul Departamentului pentru relaţia cu patronatul şi piaţa de capital la nivel naţional.
„Din dezbaterea care a avut loc pe Legea bugetului de stat pe 2012, am constat că mare parte din energie o cantonăm pe modul cum cheltuim banii. În acelaşi timp, în opinia mea, cei mai importanţi sunt cei care alimentează bugetele publice”, a declarat Gheorghe Marcu.
Printre cei prezenţi s-au regăsit oameni de afaceri care pozasusţin USL-ul în acţiunile curente, dar şi patroni de societăţi care au declarat în nenumărate rânduri că îmbrăţişează politica PDL. Printre participanţi s-au numărat oamenii de afaceri Valeriu Iftime (Elsaco Electronic), Carmen Solomonescu (Lacto Solomonescu), Mihai Tincu (Rapsodia Conf), fratii Adrian şi Florentin Bidaşcă (Pita), Claudiu Niculăeş (Tridex), Dorinel Cozma (Xandor), Eugen Mirăuţă (Rolana Tex), Florin Todirică (Aquaterm), Constantin Bălăucă (ABC Con International), Ionel Roşu (Almir), Dumitru Balan (Microbuzul), Cosmin Andrei (ACX), Gheorghe Iavorenciuc (Gulliver Grup), Mitică Şurubaru (Almir). Gheorghe Marcu a ţinut să atragă atenţia că numărul oamenilor de afaceri prezenţi a fost mic în comparaţie cu cei care au fost invitaţi. Acesta a pus absenţa multora pe seama fricii de controalele care cad ca ghilotina în situaţia în care nu se supun anumitor reguli.
Preşedintele social-democrat a adus în discuţie, folosindu-se de diapozitive, principalele probleme de actualitate care ruinează agenţii economici cinstiţi.
Gheorghe Marcu a prezentat o lecţie adevărată de economie, „romanţat㔠pe alocuri pozacu mici atacuri la actuala Putere. Printre picături senatorul botoşănean a explicat succint care ar fi principalele direcţii pe care le-ar aborda o guvernare USL. În cazul în care ajung la Putere,
USL-iştii îşi doresc să ofere agenţilor economici fiscalitate stabilă, contribuţii la asigurările sociale suportabile, politică de creditare normală, tratament egal stat-privat, eliminarea corupţiei.
Pentru fiecare în parte, Gheorghe Marcu a avut argumente care par utopice dacă sunt raportate la contextul actual. Printre cei care au luat cuvântul a fost şi Ovidiu Portariuc care a menţionat o regulă de viitor a succesului în afaceri: antreprenorul iniţiază, politicul este catalizatorul, administraţia susţine sau cel puţin nu încurcă.
A urmat Gheorghe Sorescu. Un punct d evedere la obiect l-a avut omul de afaceri Mihai Tincu. Un invitat special a dat greutate întâlnirii de la Casa Lux, profesorul Dan Şova, doctor in Drept, Universitatea Bucureşti, specialist în Fiscalitatea aplicabilă societăţilor comerciale.
Senator PSD în legislatura actuală, Dan pozaŞova a trecut în revistă ca şi predecesorii săi toate problemele oamenilor de afaceri, fără însă a cosmetiza niciun aspect. „Noi nu avem o economie de tip european, economia românească este bizantină. Ea se bazează pe o relaţie anormală şi incorectă între mediul de afaceri şi mediul politic. În România s-a creat o pătură de patroni foarte redusă care se bazează pe o relaţie, elegant spus neconvenţională cu mediul politic”, a afirmat senatorul Dan Şova, care a pus degetul pe rană, afirmând că relaţia menţionată bazează pe mită.
„Interesul nostru în România este să creăm o clasă de patroni care să nu mai trebuiască să dea mită mediului politic şi în contrapartidă să obţină nişte profituri aberante. Îmi este foarte greu să înţeleg că cineva care are contracte cu statul are şi o avere impresionantă într-un timp foarte scurt” a mai spus oaspetele de la Bucureşti. Întâlnirea a fost urmată de un cocktail. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Prezervativul ghinionist
Reţeta Zilei: Mijloc de a scoate sarea de prisos din bucate
Caricatura zilei
Boschetarii fac mofturi la protecţia ce li se acordă
România nu va intra în recesiune în 2012
România negociază un acord preventiv de un miliard euro cu Banca Mondială
Constantin Contac, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare
Un asteroid cu diametrul de 11 metri va trece pe lângă Pământ
Cine l-a scos pe Conţac din cursa la preşedinţia CJ
Lumea celor şapte taine
Urban Serv criticată de consilierul Ovidiu Portariuc
Florin Ţurcanu se declară apărătorul dreptăţii
La DSP Botoşani una se plănuieşte şi nalta se înfăptuieşte
Gerul îi scoate din birouri pe inspectorii ITM
Primarii trebuie să se descurce cu transportul elevilor la şcoală
CAS susţine că nu mai sunt reclamaţii pe seama concediilor medicale
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă